• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Άνοιξη του Ελληνικού Μοτοκρός
Νέα 09/03/2023 - 13:46

του Δημήτρη Διατσίδη

 

Το Πανελλήνιο Κύπελλο Μοτοκρός 2023 είχε τον 2ο Αγώνα της χρονιάς στο Αίγιο και οι 100 συμμετοχές δείχνουν ότι η Άνοιξη μπήκε για τα καλά σε αυτή τη μορφή αγώνων που έχει ένα λογικό κόστος και είναι κάτι στο οποίο σχετικά εύκολα μπορείς να προπονηθείς, σε πολλές μικρές ή μεγαλύτερες πίστες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. 

Οι πιτσιρικάδες του Μοτοκρός της κατηγορίας ΜΧ65 που είδαμε σε άλλη ανάρτηση, στις ηλικίες 8-12 χρόνων εντυπωσίασαν, ενώ και η επόμενοι 11-15 χρόνων της ΜΧ85 έκαναν ένα ωραίο αγώνα. Οι κορυφαίοι οδηγοί της ΜΧ1 ήταν και οι ταχύτεροι, με τις γρηγορότερες μοτοσυκλέτες, ενώ στην ΜΧ2 με μικρότερου κυβισμού κινητήρες, ο νεαρός νικητής έδειξε ότι πρέπει να περιμένουμε πολλά από τη νέα γενιά που έρχεται. Τέλος στην πολυπληθέστερη κατηγορία, την ΟΡΕΝ που έγινε μαζί με την Senior, είχαμε ένα σοβαρό ατύχημα στο Β' σκέλος, αλλά τελικά ευτυχώς χωρίς τις τραγικές συνέπειες που φαινόταν ότι μπορεί να έχει. Στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση ένας οδηγός ακούμπησε το τιμόνι του με αυτό ενός άλλου, με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο, όμως η μοτοσυκλέτα του έφυγε στον αέρα και προσγειώθηκε στην πλάτη του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Ο οδηγός μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και την επόμενη υποβλήθηκε σε επέμβαση, γλυτώνοντας τις πολύ σοβαρές συνέπειες που φοβόταν όλοι και οι γιατροί, αρχικά. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Εκκίνηση ΟΡΕΝ, με 33 συμμετοχές!
Εκκίνηση ΟΡΕΝ, με 33 συμμετοχές!

Στο Α' σκέλος της κατηγορίας απολαύσαμε μια φοβερή μάχη μεταξύ του Νεκτάριου Παπαβασιλείου και του Δημήτρη Κεραμιδά, που έδιναν αντίστοιχες μάχες και πριν 20 χρόνια! Νικητής της μάχης ο Νεκτάριος, ενώ ο Δημήτρης που τερμάτισε πίσω του, ήταν και νικητής της κατηγορίας Senior. Στην τρίτη θέση ο Παναγιώτης Χατζής. Στην κατηγορία συμμετείχε ο παππούς αγωνιζόμενου στην ΜΧ65, ο παλαίμαχος Δημήτρης Φωτόπουλος που πήρε την 4η θέση στους Senior, ενώ στην 5η τερμάτισε ο συνεργάτης μας Γιάννης Διατσίδης.

Εκκίνηση ΜΧ1
Εκκίνηση ΜΧ1

Στην ΜΧ2 με μοτοσυκλέτες 125 κ.εκ. δίχρονες και 250 κ.εκ. τετράχρονες, έλαμψε το αστέρι του Κωνσταντίνου Μερκούρη που ήρθε φέτος από την ΜΧ85, στην οποία πέρυσι κυριάρχησε με νίκες σχεδόν σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος. Με την ΚΤΜ SX125 έδειξε φοβερή ταχύτητα και σταθερότητα, παρά το ότι φαινόταν να έχει τραυματισμό στο πόδι του. Πολύ καλός και ο Ναπολέων Σαλμάς με Yamaha YZ250, όπως και οι Αλέξανδρος Κατσάβριας και Απόστολος Καραφωτιάς, που πήραν από μια τρίτη θέση σε κάθε σκέλος. 

Ανδρέας Ανδρέου
Ανδρέας Ανδρέου

Στην ΜΧ1 ο Πρωταθλητής της ΜΧ300 του 2022, Ανδρέας Ανδρέου με δίχρονη Yamaha YZ250 ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος με εξαιρετικούς χρόνους, παρά το ότι δεν είχε πίεση στην πρώτη θέση. Σαφώς ήταν μια καλή προπόνηση ενόψει του Πρωταθλήματος Μοτοκρός. Στο Α' σκέλος δεύτερος τερμάτισε ο Δημήτρης Μπάκας με ΥΖ250 επίσης και τρίτος ο Γιώργος Ηλιόπουλος με Husqvarna TC250, ενώ στο Β΄σκέλος η σειρά στο βάθρο αντιστράφηκε. 

Στην κατηγορία ΜΧ85, με τους 11χρονους έως 15χρονους οδηγούς, ο Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος με Yamaha YZ85, που πέρυσι είχε ανέβει αρκετές φορές στο βάθρο του Πρωταθλήματος Μοτοκρός, έδειξε πολύ δυνατός και κέρδισε με διαφορά τους Χρήστο Μπάζιο και Γιώργο Χατζάκη που ανέβηκαν μαζί του στο βάθρο. 

Μάχη για το βάθρο της ΜΧ1
Μάχη για το βάθρο της ΜΧ1

Γενικά ήταν ένας ωραίος αγώνας – εκτός από το ατύχημα – και με ωραίο κλίμα στα Pits, με συγγενείς και φίλους των αγωνιζομένων και πολλούς θεατές να δίνουν το παρόν, στην μικρή και όμορφη πίστα του Αιγίου.

Στην ΜΧ2 νικητής ο Κωνσταντίνος Μερκούρης
Στην ΜΧ2 νικητής ο Κωνσταντίνος Μερκούρης
Εκκίνηση ΜΧ85
Εκκίνηση ΜΧ85
Ο Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος κέρδισε την ΜΧ85
Ο Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος κέρδισε την ΜΧ85
Ο Γιάννης Διατσίδης (56) στην ΟΡΕΝ
Ο Γιάννης Διατσίδης (56) στην ΟΡΕΝ
Γιάννης και Δημήτρης Διατσίδης
Γιάννης και Δημήτρης Διατσίδης

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Ως αναβάτης μου αρέσει να είμαι ριψοκίνδυνος

« Προηγούμενο άρθρο

Morbidelli: Πρέπει να είσαι χαμαιλέοντας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα