• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Morbidelli: Πρέπει να είσαι χαμαιλέοντας
Για να κερδίσεις το Πρωτάθλημα
Νέα 09/03/2023 - 11:38

Ο Franco Morbidelli πέρασε ολόκληρο το 2022 προσπαθώντας να προσαρμόσει το εξαιρετικά ομαλό στυλ οδήγησής του στην εργοστασιακή Yamaha, με τον δεύτερο στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος του 2020 να κερδίζει μόλις 42 βαθμούς σε όλη τη σεζόν σε σύγκριση με τους 248 του ομόσταυλού του, Fabio Quartararo. 

Ενώ η Yamaha ήταν γνωστή για τη φιλική της "συμπεριφορά" προς τον αναβάτη, οι πρόσφατες εκδόσεις της M1 απαιτούσαν ένα πολύ πιο επιθετικό στυλ για να αξιοποιηθεί στο έπακρο η μοτοσυκλέτα – ιδιαίτερα στις κατατακτήριες.

Ο Morbidelli εργάστηκε τον χειμώνα για να προσαρμόσει το στυλ του και νιώθει ότι μπορεί να οδηγήσει τη Yamaha πιο επιθετικά από πριν.


Και τώρα πιστεύει ότι οι αναβάτες πρέπει να μπορούν να προσαρμοστούν περισσότερο στο πακέτο που έχουν παρά να προσπαθούν να διαμορφώσουν τη μοτοσυκλέτα γύρω από το στυλ τους αν θέλουν να έχουν ελπίδες να κερδίσουν το Πρωτάθλημα.

"Όταν χειρίζομαι τη μοτοσυκλέτα, προσπαθώ πάντα να την χειρίζομαι ήπια", είπε ο Morbidelli μετά το τεστ της Sepang τον περασμένο μήνα. "Αλλά νομίζω ότι αν θέλεις να γίνεις Πρωταθλητής πρέπει να είσαι χαμαιλέοντας και να έχεις το στυλ που απαιτεί το πακέτο που έχεις".

"Λοιπόν, δεν νιώθω πια ομαλός (smooth) αναβάτης. Αν είδατε, το έβγαλα και από το προφίλ μου στο Instagram. Νομίζω ότι οδηγώ αρκετά επιθετικά τώρα, ακόμα κι αν είναι μια εν σειρά τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα, νομίζω ότι οδηγώ αρκετά επιθετικά".

«Δεν έδωσα πολλή σημασία στους υπόλοιπους αναβάτες για να είμαι ειλικρινής, αλλά νομίζω ότι τουλάχιστον στις στροφές - δεν ξέρω, ίσως είμαι αισιόδοξος τύπος - είμαστε σε θέση να είμαστε επιθετικοί στις κλειστές στροφές και πιο γρήγοροι στις ανοικτές".

Επόμενο άρθρο »

Η Άνοιξη του Ελληνικού Μοτοκρός

« Προηγούμενο άρθρο

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη δοκιμή της MotoE στη Jerez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα