• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Ως αναβάτης μου αρέσει να είμαι ριψοκίνδυνος
Δεν μπορείς να είσαι καλός με τους αντιπάλους σου
Νέα 09/03/2023 - 22:12

Ο Marc Marquez εξήγησε τη φιλοσοφία του όσον αφορά την οδήγηση και την ανάληψη ρίσκου και μας έδωσε μια εικόνα για τη στάση του στην πίστα, στο ντοκιμαντέρ του Amazon Prime Video «Marc Marquez: All In».

Το στυλ του αναβάτη της Repsol Honda έχει επαινεθεί για τη γενναιότητά του και έχει επικριθεί για την επιθετικότητά του, αλλά σε κάθε περίπτωση του έχει προσφέρει 8 Παγκόσμια Πρωταθλήματα μέχρι στιγμής.

Συνέβαλε επίσης σε δύο χρόνια ουσιαστικής αποχής λόγω τραυματισμών, μια αποχή που προκλήθηκε εν μέρει από την πτώση του στη Jerez και την απόφασή του να επιστρέψει πιο νωρίς από ότι του επέτρεπε ο βαθμός ανάρρωσής του. 

"Τα καλά παιδιά δεν τα καταφέρνουν", είπε ο Marquez. "Δεν μπορείς να είσαι καλός με τους αντιπάλους σου. Λένε «μπορεί να υπάρξει επαφή». Λοιπόν, θα υπάρξει επαφή και ακόμα περισσότερα".

Ο Jorge Lorenzo, ο αντίπαλος του που αργότερα έγινε ομόσταυλός του, πρόσθεσε: "Δεν ξέρει να οδηγεί με άλλο τρόπο".

Ο Marquez συνέχισε: "Είσαι στον τελευταίο γύρο, ή στους τελευταίους δύο ή τρεις, παλεύοντας με τον Jorge Lorenzo, τον Dani Pedrosa ή τον Valentino Rossi. Δεν υπάρχει κενό (για να προσπεράσεις). Δεν θα το επιτρέψουν. Μερικές φορές πρέπει να δημιουργήσεις αυτό το κενό. Πρέπει να το δημιουργήσεις, να σπρώξεις τον εαυτό σου μέσα στο κενό ή και οι δύο πρέπει να κουνηθείτε".


"Μερικοί αναβάτες το έκαναν λάθος και δεν τα κατάφεραν. Άλλοι αναβάτες οδηγούν στο όριο και πετυχαίνουν. Αυτό είναι που κάνει τη διαφορά στον τελευταίο γύρο. Ως αναβάτης, μου αρέσει, μου αρέσει να είμαι ριψοκίνδυνος".

Επόμενο άρθρο »

Ξεκινάει αύριο το τεστ του Portimao

« Προηγούμενο άρθρο

Η Άνοιξη του Ελληνικού Μοτοκρός

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα