• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Δεν ξέρω πως κέρδισα 3 αγώνες το '21
Κέρδιζα και έκλαιγα από τον πόνο
Νέα 30/01/2023 - 19:00

O Marc Marquez, ο οποίος θα συμμετάσχει σε ένα νέο ντοκιμαντέρ της Amazon Prime με τίτλο «Marc Marquez: ALL IN», παραδέχτηκε ότι ένα μεγάλο λάθος που έκανε ήταν ότι επέστρεψε στην δράση πολύ σύντομα μετά τον πρώτο του σοβαρό τραυματισμό που υπέστη σε ένα ατύχημα στη Jerez το 2020: "Αν δεν φροντίζεις το σώμα σου, δεν μπορείς να εξασκήσεις το άθλημά σου" είπε στο GQ.

Ο Marquez έχει υπομείνει δύο χρόνια σωματικών μαρτυρίων και εξήγησε: "Ήρθε μια στιγμή που η ταλαιπωρία υπερίσχυσε του πάθους και είπα στον εαυτό μου: "Ή θα το φτιάξω ή δεν συμφέρει να συνεχίσω να αγωνίζομαι".

"Έχανα πολύ από την ποιτότητα ζωής, δεν ήταν μόνο η μια αποτυχία μετά την άλλη, αλλά και ένας συνεχής πόνος, και ο πόνος άλλαξε τον χαρακτήρα μου, ούτε καν χαμογελούσα πια. Κέρδισα και άρχισα να κλαίω. Κανονικά όταν κερδίζω γιορτάζω, γελάω με την οικογένειά μου... Λοιπόν, τότε ήταν το αντίστροφο και ήταν λόγω του πόνου, του πόνου που είχα συνεχώς στο χέρι μου, που δεν μπορούσα να ξεχάσω".

Ο Marquez αποακλύπτει ότι μέλη της οικογένειάς του τον προέτρεψαν να αποσυρθεί.


"Ο παππούς μου ήταν ένας από τους υποστηρικτές της αποχώρησής μου", είπε. "Του είπα: «Παππού, σου υπόσχομαι ότι [αυτή θα είναι] η τελευταία επέμβαση, επιτρέψτε μου να δοκιμάσω, γιατί υπάρχει λύση και μου την δίνουν. Άσε με να την δοκιμάσω".

Ο Marquez έσπασε το χέρι του σε μια άσχημη πτώση στη Jerez και προσπάθησε να επιστρέψει λίγες μέρες μετά την επέμβαση, αλλά ο πόνος αποδείχθηκε υπερβολικός. Έχασε το υπόλοιπο του 2020 και την αρχή του 2021. Κόντρα σε οποιαδήποτε λογική κέρδισε τρεις αγώνες το 2021, αλλά έχασε τα τελευταία Grand Prix, καθώς το χέρι δεν είχε ακόμα συνέλθει.

"Η Jerez συνέβη λόγω της νοοτροπίας και των φιλοδοξιών μου", ανέφερε o Marquez. "Αλλά ό,τι πέτυχα από το 2013 έως το 2020 το πέτυχα επίσης λόγω αυτής της νοοτροπίας και αυτής της φιλοδοξίας, οπότε αν πάρεις τα 10 χρόνια μαζί, [είναι] ισορροπημένο. Ειλικρινά, δεν ξέρω καν πώς κατάφερα να κερδίσω τρεις αγώνες το 2021, αλλά ακόμα περισσότερο δεν μπορώ να εξηγήσω πως βγήκα τέταρτος στη Jerez στην αρχή της σεζόν του 2022"

"Επειδή δεν είχα το κεφάλι μου στον αγώνα, ούτε το κεφάλι ούτε το σώμα. Υπήρξε μια στιγμή της σεζόν, στα Grand Prix του Portimao και της Jerez που απενεργοποίησα τον εγκέφαλό μου και είπα: «Δεν αντέχω άλλο»".

"Και τότε ήταν που πήγα, λίγο πριν το Portimao, στους γιατρούς μου στη Μαδρίτη και τους είπα: «Κάτι συμβαίνει εδώ σε αυτό το χέρι, γιατί πηγαίνω προς τα πίσω. Λιώνω στο γυμναστήριο, λιώνω στη φυσιοθεραπεία κάθε μέρα, αλλά αυτό πάει προς τα πίσω, και γίνομαι όλο και χειρότερος, και υπάρχουν όλο και περισσότεροι πόνοι".

"Τότε ήταν που άρχισαν πραγματικά να αξιολογούν τα πάντα και βλέπουν ότι υπήρχαν 34 μοίρες περιστροφής στο βραχιόνιο οστό".

Παρόλα αυτά, ο Marquez πήρε μια pole position και ένα βάθρο πριν τελειώσει το 2022, όταν επέστρεψε στα τελευταία Grand Prix. Φέτος, τα πράγματα δείχνουν ότι θα είναι πιο κοντά στον παλιό του εαυτό από ότι ήταν ποτέ τα τελευταία 3 χρόνια, και αυτό από μόνο του τον βάζει στους διεκδικητές του τίτλου.

"Λόγω της νοοτροπίας μου, αν συνεχίσω να αγωνίζομαι είναι επειδή βλέπω δυνατότητες να έχω καλά αποτελέσματα και ότι η δουλειά που ρίχνω έχει αντίκρισμα. Με την νοοτροπία μου και τον τρόπο που έχει πάει η καριέρα μου μέχρι τώρα, το να αγωνίζομαι για χάρη του ανταγωνισμού, να αγωνίζομαι απλά για να γεμίσω τη σχάρα εκκίνσης, δεν έχει νόημα για μένα. Δεν είμαι έτσι".

Επόμενο άρθρο »

Valentino Rossi και VR46 προπονούνται στην Πορτογαλία

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Λίγοι γύροι στη Sepang αρκούν

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα