• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Λίγοι γύροι στη Sepang αρκούν
Για να καταλάβω το επίπεδο του κινητήρα
Νέα 30/01/2023 - 11:31

Ο Fabio Quartararo θα επιστρέψει σύντομα στη σέλα της μοτοσυκλέτας του μαζί με τους άλλους αναβάτες στις κρίσιμες δοκιμές της Sepang που θα ξεκινήσουν επίσημα τη σεζόν του 2023 και θα δώσουν μια γενική εικόνα του τι μπορούμε να περιμένουμε σε αυτό το πρωτάθλημα με την ανανεωμένη μορφή.


 Όχι μόνο θα αποκαλυφθούν οι άσοι στο μανίκι από τους διάφορους κατασκευαστές σχετικά με τις μοτοσυκλέτες, αλλά θα μπορέσουμε επίσης να παρατηρήσουμε τα πρώτα αποτελέσματα εκείνων των ομάδων που έχουν δει αλλαγές στην σύνθεσή τους, από τους αναβάτες μέχρι τους τεχνικούς.


Ο νεαρός Γάλλος, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο roadracingworld.com, κατάφερε να διαλύσει κάποιες αμφιβολίες και επίσης να σταθεί σε ορισμένες εκτιμήσεις του tout-court. Ο Φάμπιο είπε πρώτα πώς έσπασε το χέρι του.

"Ήταν απλά ντροπιαστικό - παραδέχτηκε - έκανα ένα άλμα και βρέθηκα πολύ μακρυά. Έτσι, προσγειώθηκα σε λάθος σημείο και πέρασα πάνω από το τιμόνι. Όχι το σκαφοειδές, φοβήθηκα ότι ήταν το σκαφοειδές. Είναι εντάξει. Έχουν περάσει 6 εβδομάδες και επέστρεψα πάλι σε μοτοσυκλέτα".

Στη συνέχεια, ο Fabio μίλησε για τη διαφορά στη Yamaha μεταξύ των δοκιμών στο Misano και στο τεστ της Valencia.

"Θα έλεγα ότι το συναίσθημα ήταν πολύ άσχημο, οπότε ανυπομονώ πραγματικά για την επόμενη δοκιμή στη Sepang. Στους πρώτους γύρους, θα ξέρω αν η μοτοσυκλέτα είναι καλή ή όχι, ειδικά οσον αφορά την τελική ταχύτητα. Για το πλαίσιο και τα υπόλοιπα, θα πρέπει να κάνω περισσότερους γύρους, αλλά για τον κινητήρα θα ξέρω αμέσως αν είναι καλύτερος ή όχι".

Ο Quartararo εξέφρασε επίσης την άποψή του για τους αγώνες Sprint.

"Θα είναι διαφορετικό και πρέπει να είμαστε σε θέση να προσαρμοστούμε αρκετά γρήγορα στη νέα μορφή. Θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά έξυπνοι και η ομάδα θα πρέπει να καταλάβει πόσο γρήγορα πρέπει να προσαρμοστούμε αγώνα με αγώνα".

Οι αγώνες Sprint θα οδηγήσουν επίσης σε ένα διαφορετικό είδος αγώνα.

"Ακριβώς, δεν θα ανησυχούμε για τα ελαστικά. Για τα καύσιμα, θα έχουμε ακόμα κάποιους κανονισμούς, αλλά ας δούμε. Δεν έχω πολλές πληροφορίες για αυτό, αλλά θα είναι υπέροχο".

Στα 23 του, ο El Diablo είναι από τους νεότερους αναβάτες στο grid.

"Είναι ωραίο. Νομίζω ότι σημαίνει ότι ήμουν πολύ νέος όταν ξεκίνησα και τα πάμε πολύ καλά. Εξαρτάται από το πόσο καιρό θα κρατήσει, αλλά θα ήθελα να είμαι άλλα δέκα χρόνια στα MotoGP. Εξαρτάται πολύ από το πώς θα πάει με τραυματισμούς, αλλά φυσικά θα ήθελα να οδηγήσω μέχρι τα 32 ή τα 33 μου".

Τον τελευταίο καιρό ο Fabio ήταν το επίκεντρο της προσοχής, όχι μόνο αθλητικά. Εμφανίζεται στα κοινωνικά δίκτυα ντυμένος με εκκεντρικό τρόπο, όπως ο Lewis Hamilton.

"Φυσικά, το να έχω την προσωπικότητά μου είναι κάτι σπουδαίο γιατί μερικοί αναβάτες μπορεί να είναι σούπερ γρήγοροι αλλά δεν έχουν την προσωπικότητα. Είναι διαφορετικό για τον καθένα, αλλά είναι αλήθεια ότι πολλοί λένε ότι το χάρισμα και η προσωπικότητα που έχω είναι κοντά στον Valentino. Αυτό είναι σπουδαίο".

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Δεν ξέρω πως κέρδισα 3 αγώνες το '21

« Προηγούμενο άρθρο

Campioni In Pista: Το τελικό video

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα