• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνέντευξη με τον Daniele Romagnoli
«Ήπιων τόνων ο Petrucci, προσέχει πολύ τις λεπτομέρειες»
Νέα 28/01/2015 - 16:44

Ο Danilo Petrucci και ο Daniele Romagnoli είναι δυο νέα πρόσωπα στο γκαράζ της Pramac Ducati για το 2015. Για τον τελευταίο πάντως μπορεί η πρόκληση αυτή να είναι καινούργια, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Desmosedici 14,1, τη μοτοσυκλέτα που θα έχει στη διάθεσή του ο Petrucci στο νέο Πρωτάθλημα.

 

Να θυμίσουμε ότι ο Daniele Romagnoli ήταν ο αρχιμηχανικός του Cal Crutchlow στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati πέρυσι, με τον Βρετανό να έχει στη διάθεσή του την 14,1 Ducati.

 

 

Το τεστ της Valencia πέρυσι

 

Τρεις ημέρες που ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Στην αρχή ξεκινήσαμε ήρεμα, αφήνοντας τον Danilo να συνηθίσει τη μοτοσυκλέτα. Τη δεύτερη ημέρα ήρθε η πρώτη έκπληξη: έκανε τον καλύτερο χρόνο στο βρεγμένο. Ήξερα ότι είναι καλός στο βρεγμένο και το ίδιο ισχύει και για την Ducati, αλλά αυτό που με άφησε άφωνο ήταν η άμεση σχέση που ανέπτυξε ο αναβάτης με τη μοτοσυκλέτα. Την τρίτη ημέρα δουλέψαμε με τον Danilo στο στήσιμο και τον αφήσαμε να προσαρμοστεί στην παραπάνω δύναμη και να συνηθίσει την πρόσφυση στο πίσω μέρος. Η Ducati είναι γνωστή για τη δύναμη του κινητήρα της κι έτσι δεν μπορείς αμέσως να την οδηγήσεις. Κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας βρήκαμε ένα καλό στήσιμο, δουλεύοντας στη γεωμετρία, την ανάρτηση και τα ηλεκτρονικά. Ο έβδομος καλύτερος χρόνος μας έφτιαξε την ημέρα και όλοι γυρίσαμε σπίτια μας χαρούμενοι.

 

 

Η πρώτη επαφή με τον Danilo Petrucci

 

Βρήκα έναν ήπιων τόνων άνθρωπο, ο οποίος προσέχει πολύ τις λεπτομέρειες. Έκανε πάρα πολλές ερωτήσεις για το πως δουλεύουμε στην Ducati και το τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Άκουγε πολύ και αυτό είναι δείγμα μεγάλης ωριμότητας. Επιπρόσθετα, γνωρίζει καλά ότι το καλύτερο όλων είναι να χτίσει μια δυνατή σχέση με τους ανθρώπους της ομάδας, μέσω μιας συχνής και αποτελεσματικής επικοινωνίας. Αυτό τους κάνει όλους να δουλεύουν καλύτερα. Από τεχνικής άποψης, ο Danilo είναι πάρα πολύ καλός στα φρένα και ένα από τα δυνατά σημεία της Ducati είναι ακριβώς αυτό. Αν το κατανοήσει σε βάθος, μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας.

 

 

Η πρώτη επαφή με την Pramac Racing

 

Η ατμόσφαιρα ήταν ωραία και ενθουσιώδης. Είναι αλήθεια ότι η ομάδα του Danilo είναι ουσιαστικά καινούργια. Η Sepang είναι πολύ διαφορετική από την Valencia. Μόλις φτάσει σε ένα καλό επίπεδο απόδοσης, θα δουλέψουμε για να βρούμε το κατάλληλο στήσιμο για να αναδείξει τις ικανότητές του. Η Sepang θα είναι σημαντική γιατί θα έχουμε και μια αναβάθμιση στα ηλεκτρονικά από την Ducati, για την 14,1. Φυσικά θα έχουμε κι άλλες αναβαθμίσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν, για να βελτιστοποιηθεί η απόδοση της μοτοσυκλέτας.

Επόμενο άρθρο »

Τα νέα χρώματα της Yamaha!

« Προηγούμενο άρθρο

Melandri: Στην αρχή είχα αμφιβολίες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα