• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Melandri: Στην αρχή είχα αμφιβολίες
Όμως μου άρεσε η ιδέα να εξελίξω μια μοτοσυκλέτα MotoGP
Νέα 28/01/2015 - 14:30

Ο έμπειρος Marco Melandri επιστρέφει το 2015 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών, το γνωστό μας MotoGP, με μοτοσυκλέτα της Aprilia στην νέα ομάδα Factory Aprilia Gresini. Λίγες ημέρες πριν το πρώτο τεστ της χρονιάς στην Μαλαισία, ο Melandri παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη στο motogp.com.

 

Πέρυσι το καλοκαίρι όλα έδειχναν ότι θα έμενες με την Aprilia στα SBK, αλλά μετά υπέγραψες για το MotoGP. Μπορείς να μας πεις τι έγινε;

 

Στόχος μου ήταν να είμαι με την Aprilia για τα επόμενα δυο χρόνια, αλλά τα πάντα άλλαξαν όταν το εργοστάσιο αποφάσισε να ρίξει το βάρος στο MotoGP. Στην αρχή είχα τις αμφιβολίες μου, κυρίως για την ανταγωνιστικότητα της μοτοσυκλέτας, την ώρα που στα SBΚ θα είχα τη δυνατότητα να κερδίζω. Αλλά μου έδωσε κουράγιο η ιδέα ότι θα εξέλισσα μια μοτοσυκλέτα MotoGP με το εργοστάσιο.

 

Επιστρέφεις στο MotoGP μετά από τέσσερεις σεζόν. Οι στόχοι σου;

 

Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι μέρα με την ημέρα. Αν καταφέρω κι εξελίξω τη μοτοσυκλέτα, θα είμαι ικανοποιημένος. Όσο για αποτελέσματα, ενδεχομένως να είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι πρέπει - τουλάχιστον - να περιμένουμε μέχρι το τεστ στο Κατάρ (14-17 Μαρτίου) για να ξέρουμε που βρισκόμαστε. Το προσωπικό μου κίνητρο είναι αλληλένδετο με το περιβάλλον γύρω μου. Η θέληση όλων των ανθρώπων και το αν θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, δουλεύοντας σκληρά, θα μου δώσει κι εμένα το κίνητρο να βάλω τα δυνατά μου.

 

Στη νέα ομάδα θα είσαι με τον Fausto Gresini, με τον οποίο έχεις δουλέψει και πάλι στο παρελθόν. Ποιά είναι η επαγγελματική σου σχέση μαζί του;

 

Είμαι χαρούμενος που δουλεύω με τον Fausto, ο οποίος πάνω απ’ όλα είναι φίλος μου. Με βοήθησε αρκετά σε μερικά δύσκολα χρόνια. Η Aprilia φέρνει μαζί της μεγάλη εμπειρία και αυτό σημαίνει ότι η συνεργασία θα είναι εξαιρετική. Θετικό θα είναι και για τον Fausto να αλλάξει φίρμα μετά από τόσα χρόνια.

 

Η γνώμη σου για τον Romano Albesiano, τον Αθλητικό Διευθυντή της Aprilia;

 

Ο Romano ήρθε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. Το MotoGP προφανώς και αποτελεί μεγάλη ευθύνη γι’ αυτόν και δεν θα είναι εύκολα, αλλά έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και είμαι βέβαιος ότι με τις γνώσεις του θα υπηρετήσει καλά αυτό το project.

 

Τι είδες στο πρώτο τεστ της Valencia και ποιοί είναι οι στόχοι σου για το επόμενο τεστ στην Μαλαισία;

 

Η πρώτη μας επαφή με τη μοτοσυκλέτα δεν μας έδωσε και πολλά σημεία αναφοράς, διότι ήταν πολύ διαφορετική απ’ ό,τι είχα συνηθίσει να οδηγώ στα SBK. Στην Μαλαισία θα έχουμε μια καινούργια μοτοσυκλέτα, με νέο πλαίσιο και ηλεκτρονικά. Θα είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι η εξέλιξή της είναι στο σωστό δρόμο. Αυτό θα μου δώσει την εμπιστοσύνη να αποδώσω στο επίπεδο που μπορώ.

Επόμενο άρθρο »

Συνέντευξη με τον Daniele Romagnoli

« Προηγούμενο άρθρο

Honda και Termignoni συνεχίζουν μαζί

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα