• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Misano Πρώτος Αγώνας
Άνετη επικράτηση του Alvaro Bautista
Νέα 03/06/2023 - 17:13

Η αγωνιστική δράση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM ξεκίνησε με έναν συντομευμένο πρώτο αγώνα 20 γύρων στο Misano World Circuit "Marco Simoncelli" κατά τη διάρκεια του γύρου Pirelli Emilia-Romagna με τον Alvaro Bautista να παίρνει τη νίκη, μπροστά από τον ομόσταυλό του, Michael Ruben Rinaldi. Οι 2 εργοστασιακές Ducati αγωνίστηκαν με ένα διαφορετικό, κίτρινο χρώμα στις μοτοσυκλέτες και στις φόρμες τους.

Καθώς τα φώτα έσβησαν για τον αγώνα των 20 γύρων, ο Toprak Razgatlioglu και ο Rinaldi φάνηκαν να κάνουν καλύτερη εκκίνηση σε σύγκριση με τον Bautista, αλλά ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022 κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα. Η τριάδα πάλεψε στους πρώτους γύρους του αγώνα με τον Razgatlioglu να προσπαθεί να περάσει τον Rinladi στην 4η στροφή, όμως ο Ιταλός κατάφερε να αμυνθεί.

Καθώς οι μάχες καταλάγιασαν, ο Bautista και ο Rinaldi μπόρεσαν να αφήσουν πίσω τους τον Razgatlioglu και να ανοίξουν διαφορά, με τον Bautista να ξεφεύγει και από τον ομόσταυλό του. Θα τερμάτιζαν με αυτή τη σειρά και ο Bautista θα είχε 5 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Rinaldi.

Ενώ οι δύο αναβάτες της Ducati έφυγαν μπροστά, ο Razgatlioglu χρειάστηκε να αμυνθεί στην πίεση των Danilo Petrucci και Axel Bassani, αλλά ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 μπόρεσε να αντισταθεί και μετά άρχισε να ανοίγει τη διαφορά. Καθώς ο αγώνας έφτασε στα μισά, ο Petrucci άφησε πίσω του τον Bassani και άρχισε να πλησιάζει τον Razgatlioglu, όμως ο Τούρκος αναβάτης άνοιξε και πάλι τη διαφορά από τον 12ο γύρο και μετά για να σφραγίσει το βάθρο.

Φαινόταν ότι ο Petrucci θα έπαιρνε την τέταρτη θέση, αλλά ο αγώνας του τελείωσε όταν έπεσε στον 15ο γύρο στην 8η στροφή. Αυτό ανέβασε τον Bassani στην τέταρτη θέση, ενώ η μάχη για την πέμπτη μαινόταν πίσω του μεταξύ του Jonathan Rea και του Dominique Aegerter. Στον προτελευταίο γύρο, ο Aegerter προσπάθησε να κάνει μια κίνηση στη 14η στροφή, αλλά έχασε τη γραμμή του και επέτρεψε στον Rea να περάσει. Στη συνέχεια προσπάθησε να κάνει μια κίνηση στην 8η στροφή του τελευταίου γύρου, αλλά, πάλι, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την κίνηση και περιορίστηκε στην 6η θέση. 


Ο Alex Lowes τερμάτισε 7ος, μετά από μια μάχη με τον Iker Lecuona στα πρώτα στάδια του αγώνα, με τον Ισπανό να καταφέρνει να κρατήσει πίσω του τον Remy Gardner για να τερματίσουν 8ος και 9ος αντίστοιχα. Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Xavi Vierge.

Επόμενο άρθρο »

O Rossi παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος

« Προηγούμενο άρθρο

WSSP300: Απογοητευτικός ο Περιστεράς, άτυχος ο Καμζέλης στο Μιζάνο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα