• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Luca Marini: Έπεσα χωρίς να έχω ιδέα γιατί
Δεν το έχω ξανανιώσει με τη Ducati αυτό
Νέα 29/03/2023 - 14:03

Αφού φαινόταν ότι θα είναι υποψήφιος για τη νίκη λόγω των επιδόσεών του στις δοκιμές πριν από τη σεζόν, ο Luca Marini είχε τελικά ένα εφιαλτικό πρώτο Grand Prix της σεζόν του 2023 καθώς έπεσε και στους δύο αγώνες.

Η πρώτη στιγμή της καταστροφής του Marini ήρθε κατά τη διάρκεια του αγώνα Sprint καθώς έχασε το μπροστινό μέρος της Ducati του στην 5η στροφή και συμπαρέσυρε τον Enea Bastianini, ο οποίος τραυματίστηκε και χάνει το Grand Prix της Αργεντινής.


Στον αγώνα της Κυριακής ο Marini ξεκίνησε και πάλι από τη 10η θέση, όμως δεν κατάφερε να σημειώσει ιδιαίτερη πρόοδο και τελικά έχασε την όγδοη θέση από τον Fabio Quartararo λίγες στιγμές πριν υποστεί τη δεύτερη πτώση του.


"Ήμουν πολύ αργός, βρισκόμουν στη θέση μου και δεν πάλευα για να κερδίσω ή να χάσω τίποτα", ανέφερε ο Marini. "Απλώς προσπαθούσα να τελειώσω τον αγώνα, αλλά έχασα το μπροστινό μέρος με έναν πραγματικά περίεργο τρόπο, κάτι που δεν μου έχει συμβεί ποτέ με μια Ducati στα MotoGP".

"Η αίσθηση της μοτοσυκλέτας ήταν εντελώς διαφορετική από την Παρασκευή και από το τεστ. Μίλησα με την ομάδα μου, τον αρχιμηχανικό μου, αλλάξαμε το πλαίσιο. Το Σάββατο αγωνίστηκα με την ίδια μοτοσυκλέτα. Έπεσα χωρίς να έχω ιδέα γιατί".

"Έλεγξα τα δεδομένα - έγερνα μια μοίρα παραπάνω. Αλλά με τη μοτοσυκλέτα μας νιώθεις πολύ καλά με το μπροστινό ελαστικό. Στον αγώνα της Κυριακής είχα άσχημη αίσθηση στο μπροστινό. Δεν μπορούσα να σταματήσω ποτέ τη μοτοσυκλέτα στο φρενάρισμα".

"Κάθε φορά χρησιμοποιούσα το πίσω φρένο. Ήμουν αργός. Ήταν αδύνατο να χρησιμοποιήσω τα δυνατά σημεία που είχα βρει την Παρασκευή, όπου ήμουν δυνατός στην είσοδο της στροφής. Την Κυριακή, η είσοδος στη στροφή ήταν ένας εφιάλτης. Ίσως αυτό να ήταν το κλειδί".

Μετά την πτώση του στον αγώνα Sprint χωρίς να ξέρει γιατί, ο Marini ένιωσε σαν να αντιμετώπισε προβλήματα κατά τη διάρκεια του δεκάλεπτου ζεστάματος της Κυριακής.

Όμως, χωρίς να προλάβει να δοκιμάσει και τις 2 μοτοσυκλέτες, ο Ιταλός έμεινε χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία για τον κύριο αγώνα.

"Στο ζέσταμα δοκιμάσαμε τη μοτοσυκλέτα για να ελέγξουμε ότι ήταν εντάξει, αλλά υπερθερμαινόταν το λάστιχο στο πίσω μέρος", είπε ο αναβάτης της Mooney VR46 Ducati. "Ήμουν αργός αλλά νόμιζα ότι ήταν το λάστιχο και είπα: «Η μοτοσυκλέτα είναι μια χαρά». Ίσως αυτό να ήταν το λάθος μου".

"Αλλά σε 10 λεπτά δεν έχεις το χρόνο να δοκιμάσεις 2 μοτοσυκλέτες. Έχουμε ένα άλλο Grand Prix σύντομα, κάτι που είναι καλό για μένα γιατί θέλω να επιστρέψω στη μοτοσυκλέτα και να νιώσω καλά συναισθήματα. Δεν απόλαυσα ούτε έναν γύρο την Κυριακή".

"Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο το πρωί (ΕΔ3) στον γύρο εξόδου όπου έκανα ένα μεγάλο λάθος, ήταν πολύ ανόητο. Έπεσα , ίσως προκάλεσα ζημιά στη μοτοσυκλέτα, αλλά δεν το ξέραμε. Στον αγώνα Sprint έκανα δύο γύρους, οπότε δεν ένιωσα τίποτα στη μοτοσυκλέτα. Tην Κυριακή, σαφώς κάτι δεν πήγαινε καλά γιατί ήμουν πολύ αργός".

Επόμενο άρθρο »

Πιέζει για αυστηρότερες κυρώσεις η RNF

« Προηγούμενο άρθρο

Γλυτώνει το χειρουργείο ο Βastianini

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα