• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η γοητεία της υπερβολής για την Ducati Streetfighter V4 SP2
Πάνω από 40,000€!
Τεστ-Μοντέλα 17/03/2023 - 15:28

του Δημήτρη Διατσίδη

 

Η νέα Streetfighter V4 παρουσιάστηκε χθες στην Αλμερία και πέρα από την απλή έκδοση, με αναρτήσεις ρυθμιζόμενες χειροκίνητα, υπάρχει η έκδοση S, με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες ημι-ενεργητικές αναρτήσεις, αλλά και η extreme έκδοση SP2, που έχει κύριο γνώρισμα την εξάτμιση της Akrapovic που ανεβάζει την ιπποδύναμη από τους 208 ίππους στους 220! Είναι βέβαια πιο ελαφριά από τη στάνταρ εξάτμιση και μαζί συνοδεύεται από μια μεγάλη σειρά ανθρακονημάτων, σε φτερά, σε αεροδυναμικά βοηθήματα και σε άλλα σημεία. Μέχρι και οι ζάντες είναι carbon, ώστε να υπάρχει οικονομία βάρους και καλύτερη οδική συμπεριφορά. 

Επίσης υπάρχουν ρυθμιζόμενα μαρσπιέ, μια αλλαγή που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και θα θέλαμε να τη δούμε και στα απλά μοντέλα. 

Όλα αυτά δίνουν μια εκπληκτική αναλογία κιλών ανά ίππο στα 1.15 και χαρίζουν εκρηκτικές επιδόσεις στην Streetfighter V4.

Το κόστος είναι πάνω από 40,000€ και το ερώτημα είναι αν πραγματικά χρειάζονται όλα αυτά. Σε μια γυμνή μοτοσυκλέτα που έτσι κι αλλιώς έχει πολύ παραπάνω δύναμη από αυτή που θα μπορούσε να αντέξει κάποιος να χρησιμοποιεί για πολύ ώρα σε υψηλές ταχύτητες, καθώς δεν υπάρχει καμία προστασία από τον αέρα. Κι αν πούμε ότι οι extreme τύποι που θα αγόραζαν μια απλή Streetfighter V4 είναι λίγο “πυροβολημένοι”, τι να πούμε για αυτούς που θα έδιναν ένα σκασμό λεφτά, για να αποκτήσουν κάτι με ελάχιστη χρησιμότητα; 

Η γοητεία της υπερβολής όμως είναι κάτι απαράμιλλο και κανείς δεν μπορεί να τα βάλει μαζί της. Άλλωστε χωρίς αυτήν τη γοητεία δεν θα υπήρχαν μάρκες όπως η Ferrari ή η Lamborghini. H Ducati το ξέρει πολύ καλά αυτό το παιχνίδι και βάλθηκε για άλλη μια φορά να μας τρελάνει.  

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Zougla.gr

Η απλούστερη έκδοση S
Η απλούστερη έκδοση S
Ο Αλεσάντρο Βαλία είναι ο δοκιμαστής της Ducati που εξέλιξε και αυτήν τη μοτοσυκλέτα!
Ο Αλεσάντρο Βαλία είναι ο δοκιμαστής της Ducati που εξέλιξε και αυτήν τη μοτοσυκλέτα!

Επόμενο άρθρο »

Με την Ducati Streetfighter V4S στην Ανδαλουσία

« Προηγούμενο άρθρο

Στην Αλμερία παρουσιάζεται η Ducati Streetfighter V4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα