• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πού θα κάνουν τα ιδιωτικά τους τεστ οι κατασκευαστές;
Το 2023
Νέα 28/02/2023 - 20:12

Με τις επίσημες ημέρες δοκιμών να μειώνονται περαιτέρω το 2023, με μονοήμερα τεστ μετά το Ισπανικό Grand Prix τον Μάιο και το Grand Prix του San Marino τον Σεπτέμβριο να είναι οι μόνες δύο ευκαιρίες, οι ιδιωτικές δοκιμές που πραγματοποιούνται από τους πέντε κατασκευαστές MotoGP θα έχουν μεγαλύτερη σημασία φέτος.

Αυτές οι ιδιωτικές δοκιμές μπορούν να διεξαχθούν μόνο από αναβάτες που δεν αγωνίζονται επίσημα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, δηλαδή οι αναβάτες δοκιμών, και μπορούν να γίνουν μόνο σε τρεις πίστες Grand Prix που έχουν επιλεχθεί εκ των προτέρων από τα εργοστάσια. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των ημερών που μπορούν να δοκιμάσουν, αλλά υπάρχει όριο στον αριθμό των ελαστικών που έχουν στη διάθεσή τους, ο οποίος μειώθηκε αυτή τη σεζόν από τη Michelin από 240 σε 200 για το έτος.

Και οι πέντε κατασκευαστές έχουν επιλέξει την πίστα της Jerez στη Νότια Ισπανία ως μια από τις 3 επιλογές τους. Στη συνέχεια, τέσσερις από τους πέντε επέλεξαν το Misano World Circuit Marco Simoncelli. με εξαίρεση τη Yamaha.

Οι Yamaha και Honda επέλεξαν και οι δύο το Motegi ως μία από τις πίστες τους, ενώ η KTM δεν επέλεξε το Red Bull Ring για πρώτη φορά από τότε που έφτασαν στη μεγάλη κατηγορία.

Η πλήρης λίστα έχει ως εξής:

  • Ducati: Jerez, Misano, Mugello
  • Yamaha: Jerez, Mugello, Motegi
  • Aprilia: Jerez, Misano, Valencia
  • KTM: Jerez, Μisano, Valencia
  • Honda, Jerez, Misano, Motegi

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι κατασκευαστές επιτρέπεται να κάνουν δοκιμές σε πίστες που δεν είναι στο ημερολόγιο MotoGP του 2023. Ως εκ τούτου, τα εργοστάσια θα επιτρέπεται να περνούν χρόνο στην MotorLand Aragon καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν στο ημερολόγιο. Ωστόσο, θα εξακολουθήσει να ισχύει η ίδια κατανομή ελαστικών.

Επόμενο άρθρο »

Πρωταθλητής Ευρώπης στον πάγο ο Zorn στα 52 του!

« Προηγούμενο άρθρο

O Rossi προπονείται με την Ακαδημία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα