• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα Honda μέχρι το 2025
Νέα Αγοράς 14/09/2022 - 22:47

Η Honda στο πλαίσιο του προγράμματος Honda Motorcycle Carbon Neutrality ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει περισσότερα από δέκα νέα ηλεκτρικά δίκυκλα μέχρι το 2025 με στόχο το 2040 όλη η γκάμα δικύκλων να αποτελείται από μοντέλα μηδενικών ρύπων.

Σε ότι αφορά τον όγκο πωλήσεων ο στόχος είναι η πώληση ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών δικύκλων για τα επόμενα 5 χρόνια με βλέψεις για 3,5 εκατομμύρια μέχρι το 2030.

Προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση, με την παρουσίαση 5 μοντέλων, από σήμερα μέχρι το 2025, έχουν τα μοντέλα για καθημερινή μετακίνηση και για επαγγελματική χρήση.

Σήμερα το 90% των παγκοσμίων πωλήσεων (περίπου 50 εκατομμύρια) ηλεκτρικών δικύκλων αφορά τις παραπάνω κατηγορίες με μεγαλύτερη, με διαφορά, αγορά αυτή της Κίνας. Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες της Ιαπωνίας και του Βιετνάμ περιμένουν ήδη τις παραδώσεις από την Honda και τα ταχυδρομεία της Ινδονησίας είναι στη φάση των δοκιμών.

Παράλληλα θα από το 2024 η Honda θα παρουσιάσει και δυο μοντέλα για προσωπική μετακίνηση.

Σε ότι αφορά τις μοτοσυκλέτες το πλάνο της Honda μιλάει για 4 ηλεκτρικά μοντέλα (2024-2025) ανάμεσά τους ένα mega scooter.(κρίνοντας από τις φιγούρες των μοντέλων) και μια μίνι, για χρήση εκτός δρόμου, παιδική μοτοσυκλέτα

Εντύπωση μας προκάλεσε επίσης η σημείωση ότι η Honda συνεχίζει παράλληλα και την εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής καύσης ειδικά για αγορές όπως η Βραζιλία όπου μοντέλα που χρησιμοποιούν σαν καύσιμο την Αιθανόλη (E100) είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά και από το 2023 θα είναι διαθέσιμα και στην Ινδία.

 

 

Επόμενο άρθρο »

Ήρθε τo νέο Zontes M125

« Προηγούμενο άρθρο

H Ducati Streetfighter V4 Lamborghini εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα