Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο παγκόσμιος τύπος που ασχολείται με το MotoGP έχει εδώ και αρκετές μέρες ως κύριο θέμα τη μεγάλη γιορτή που σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων για τη νέα χρονιά. Το Wrooom έχει καταφέρει να κερδίσει τη δημοσιότητα και τα προηγούμενα χρόνια, όμως φέτος με τον Valentino Rossi κεντρικό πρόσωπο των εξαήμερων εκδηλώσεων, η προσμονή είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ειδικά στην Ιταλία, λόγω και Ferrari – Ducati ασχολείται με το θέμα όχι μόνο ο ειδικός τύπος, αλλά και όλες οι εφημερίδες, οι τηλεοπτικοί σταθμοί κ.λπ.
Μάλιστα κυκλοφόρησε και σε επεξεργασία με Photoshop η φωτογραφία που βλέπεται με τον Rossi και τον Davide Brivio των πρώην Team Manager του Ιταλού στην Yamaha, ο οποίος θα βρίσκεται το 2011 στο πλευρό του Vale, αλλά σε άλλο ρόλο, χωρίς να φορά τα ρούχα και τα χρώματα της Ducati, αλλά το σήμα VR46, των προϊόντων του Πρωταθλητή.
Εντωμεταξύ ο Nicky Hayden λίγο πριν φύγει από τις ΗΠΑ για την Ιταλία δήλωσε ότι στόχος του είναι να βελτιώσει κι άλλο την απόδοσή του το 2011. «Θέλω να ανέβω στο βάθρο πιο συχνά. Ξέρω ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά θέλω να το κάνω», είπε το «Kentucky Kid». Ο Nicky πέρυσι τερμάτισε 5 φορές στην 4η θέση και πήρε ένα βάθρο στην Aragon.
Όλα αυτά βέβαια θα ειπωθούν αναλυτικότερα και με όλες τις πτυχές τους καλυμμένες, από αύριο το μεσημέρι που ο ανταποκριτής μας Δημήτρης Διατσίδης θα φτάσει στην Madonna Di Campiglio στις Ιταλικές Άλπεις, μοναδικός προσκεκλημένος από την Ελλάδα, ανάμεσα σε 15 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο που καλύπτουν το MotoGP.
To πρόγραμμα της εκδήλωσης σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει:
Δευτέρα 10 Ιανουαρίου: Άφιξη όλων και δείπνο στο ξενοδοχείο Des Alpes, γύρψ στις 8 το βράδυ Τρίτη 11 Ιανουαρίου: Συνέντευξη τύπου των N. Hayden και V. Rossi
Τετάρτη 12 Ιανουαρίου: Συνέντευξη των Διευθυντών της Ducati και της Ferrari και αποκάλυψη της Ducati GP11 MotoGP
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου: Η ημέρα των οδηγών της Ferrari
Παρασκευή 14 Ιανουαρίου: Αγώνας σκι το πρωί και Αγώνας με αυτοκίνητα και καρτ στην παγωμένη λίμνη, ανάμεσα στους οδηγούς της Ducati και της Ferrari
Σάββατο 15 Ιανουαρίου: Αποχαιρετισμός και λήξη του 21ου Wrooom