• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Moto3 Αγώνας
Νίκη για τον Collin Veijer
Νέα 28/04/2024 - 14:43

Η Moto3 για άλλη μια φορά μας χάρισε έναν αγώνα με ένταση, ανατροπές και ενδιαφέρον στη Jerez, για το 4ο Grand Prix του 2024. 


Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης ήταν ο David Muñoz που κατάφερε να στρίψει πρώτος αό τη δεύτερη θέση, όμως ο κάτοχος της Pole Position, David Alonso, επέστρεψε σύντομα στην κορυφή και άρχισε αμέσως να πιέζει. Όμως τα πάντα άλλαξαν στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου, όταν ο Κολομβιανός της GASGAS πίεσε πολύ το μπροστινό του και έπεσε, αφήνοντας την πρώτη θέση στον Muñoz. Ο Alonso ανέβηκε και πάλι στη μοτοσυκλέα του, όμως είχε ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά του, καθώς βρισκόταν στην 26η θέση. 


Μπροστά, ο Collin Veijer είχε περάσει στην κορυφή και ηγούταν ενός γκρουπ 6 αναβατών που πάλευε για την νίκη. Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Daniel Holgado, είχε ξεκινήσει από την 18η θέση και έκανε έναν πολύ καλό αγώνα ανεβαίνοντας θέσεις - εκμεταλλευόμενος και το λάθος του βασικού του αντιάλου, Alonso


Ο αγώνας προχωρούσε και ο Holgado είχε φτάσει μέχρι την έβδομη θέση, ενώ πιο πίσω ο Αlonso, που είχε έναν ρυθμό παρόμοιο με των πρωτοπόρων, είχε ανέβει στις βαθμολογούμενες θέσεις. 


Στα τελευταία στάδια του αγώνα, το γκρουπ των πρωτοπόρων είχε μειωθεί από 6 σε 4 αναβάτες, με τον Ryusei Yamanaka να είναι ο επόμενος που θα έμενε πιο πίσω, αφήνοντας τους Veijer, Muñoz και Ivan Ortola στις 3 πρώτες θέσεις. 


Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, ο Ολλανδός της Husqvarna κρατούσε την πρωτιά και όσο κοντά και να έφτανε ο Muñoz, δεν υπήρχε χώρος για να επιχειρήσει προσπέραση. Τελικά ο Veijer θα έπαιρνε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του, με τον Muñoz να ακολουθεί και τον Ortola να συμπληρώνει το βάθρο λίγο πιο πίσω. 


Ο Yamanaka πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε μια μοναχική τέταρτη θέση, μπροστά από ένα γκρουπ που πάλευε για την πέμπτη θέση. Νικητής σε αυτή την αναμέτρηση θα αναδεικνύοταν ο Joel Kelso, με τον Joe Esteban που βρισκόταν μαζί του να πέφτει στην τελευταία στροφή. 


Έκτος τερμάτισε ο Adrian Fernandez, μπροστά από τον Daniel Holgado και τον Nicola Carraro. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Stefano Nepa και Angel Piqueras, ενώ τελικά ο Alonso θα περνούσε τη γραμμή του τερματισμού στην 11η θέση, περιορίζοντας τη ζημιά. 

Επόμενο άρθρο »

Jerez: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: MotoGP Zέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα