• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επίσημη παρουσίαση των Διηπειρωτικών Αγώνων της FIM
Νέα 28/04/2024 - 11:03

Η Επίσημη Παρουσίαση για τους εναρκτήριους Διηπειρωτικούς Αγώνες FIM πραγματοποιήθηκε στο Gran Premio Estrella Galicia 0,0 de España, το Σάββατο (27 Απριλίου) στο Circuito de Jerez – Ángel Nieto στην Ανδαλουσία της Ισπανίας.

 

Από δεξιά: Jorge Viegas (Πρόεδρος FIM), Antonio Sanz (Σύμβουλος της Προεδρίας της Ανδαλουσίας), Maria José Garcia-Pelayo Jurado (Δήμαρχος Jerez de la Frontera), Carmelo Ezpeleta (Διευθύνων Σύμβουλος Dorna) και Lin Jarvis (Διευθύνων Σύμβουλος στη Yamaha Motor Racing S.r.l) © PSP

 

Μια διετής εκδήλωση που θα φέρει το όνομα της πόλης στην οποία λαμβάνει χώρα, οι Διηπειρωτικοί Αγώνες FIM Jerez 2024 θα παίξουν σημαντικό ρόλο στους εορτασμούς των 120 χρόνων της FIM φέτος και θα παρουσιαστούν στην εμβληματική Ισπανική πίστα στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ εκείνων που παρευρέθηκαν στην Επίσημη Παρουσίαση ήταν ο Πρόεδρος της FIM Jorge Viegas, ο Antonio Sanz (Consejero de Presidencia de la Junta de Andalucía), η Δήμαρχος της Jerez de la Frontera Maria José Garcia-Pelayo Jurado, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Carmelo Ezpeleta και ο Lin Jarvis (Διευθύνων Σύμβουλος στη Yamaha Motor Racing S.r.l).

Η Πρώτη πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο της FIM από τον Πρόεδρο της FIM Jorge Viegas, ήταν οι Διηπειρωτικοί Αγώνες της FIM να συγκεντρώσουν τις 6 Ηπείρους FIM Continental Unions (CONU) της Ασίας, της Αφρικής, της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ωκεανίας, παρέχοντας μια εξαιρετική Διεθνή πλατφόρμα για νέους και έμπειρους αναβάτες.

Οι εναρκτήριοι Διηπειρωτικοί Ηπειρωτικοί Αγώνες FIM θα είναι Αγώνες σιρκουί - Supersport και Supersport 300 - αν και θα επεκταθούν σε άλλους κλάδους (Motocross και Enduro) καθώς καθιερώνεται η εκδήλωση - με τη Yamaha Europe να παρέχει μοτοσυκλέτες R7 και R3 ως Επίσημος Συνεργάτης. Όλες οι μοτοσυκλέτες θα έχουν κατά παραγγελία χρώματα για την κατηγορία CONU.

Η Dunlop θα είναι ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών και θα παρέχει επίσης τις αγωνιστικές της υπηρεσίες καθ' όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, ενώ η BETA UTENSILI θα υποστηρίξει τους Αγώνες FIM Continental Unions με τα επαγγελματικά εργαλεία και τις εργαλειοθήκες τους.

Οι αναβάτες θα φορούν τα χρώματα της ομάδας CONU με στολές που θα διαθέτουν αερόσακους μαζί με γάντια που παρέχονται από τη SPIDI, μπότες από την Xpd, ενώ η Airoh θα παρέχει σε όλους τους αναβάτες τα αναγνωρισμένα κράνη GP 800 της FIM Racing, ενώ η Panta Racing Fuel θα είναι επίσημος προμηθευτής καυσίμων.

Αυτός ο νέος διαγωνισμός θα επωφεληθεί από εξαιρετική τηλεοπτική κάλυψη χάρη στην υποστήριξη της Dorna που θα αναλάβει την τηλεοπτική παραγωγή και της Warner Bros. Discovery (WBD) Sports Europe που θα διασφαλίσει τη μετάδοση στις ψηφιακές πλατφόρμες τους.

Κάθε Ήπειρος θα επιλέξει τέσσερις αναβάτες, συμπεριλαμβανομένης τουλάχιστον μιας γυναίκας ανά κατηγορία που μπορεί να προέρχεται από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγώνων σιρκουί Γυναικών της FIM. Κάθε ομάδα θα μπορεί να επιλέξει έναν ακόμη αναβάτη που θα συμμετέχει σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM και που θα οριστεί ως αρχηγός της ομάδας.

Το 2024, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με τέσσερις Αγώνες, δύο ανά κατηγορία: R7 και R3. Οι βαθμοί που απονέμονται σε κάθε αναβάτη με βάση την κατάταξή του θα προστεθούν στους βαθμούς των άλλων μελών της ομάδας για να καθοριστεί ποια από τις 6 FIM Continental Unions θα είναι η πρώτη που θα κερδίσει τους Αγώνες.

Ο Πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas, δήλωσε:

«Σε αυτήν την επέτειο της FIM, είναι απίστευτα συναρπαστικό να ξεκινάμε τους Διηπειρωτικούς Αγώνες FIM που θα συγκεντρώσουν και τις έξι Ηπείρους. Είναι ένας διαγωνισμός ορόσημο που ήθελα να πραγματοποιηθεί από τότε που τον πρότεινα για πρώτη φορά πριν από 22 χρόνια και χαίρομαι που θα δούμε επιτέλους τον πρώτο διαγωνισμό να ζωντανεύει αργότερα φέτος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη Yamaha Europe, την πόλη της Χερέθ, το Circuito de Jerez – Ángel Nieto, την Dorna, WBD Sports Europe, Dunlop, SPIDI, Xpd, Airoh, Beta, Panta και όλους όσους συμμετείχαν στην πραγματοποίηση αυτού του απίστευτου γεγονότος».

Η Δήμαρχος της Χερέθ ντε λα Φροντέρα Maria José Garcia-Pelayo Jurado δήλωσε:

«Οι Διηπειρωτικοί Αγώνες FIM είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το Circuito de Jerez-Ángel Nieto. Θα είμαστε το πρώτο σιρκουί που θα φιλοξενήσει αυτήν την εκδήλωση στην οποία θα συμμετάσχουν και οι 6 Ήπειροι για τη FIM. Αυτή η διοργάνωση προσθέτει περαιτέρω στο γεμάτο πρόγραμμα της πίστας, σε μια πολύ σημαντική περίοδο προς το τέλος της χρονιάς. Οι Διηπειρωτικοί Αγώνες της FIM θα πραγματοποιηθούν μόλις 7 ημέρες πριν το Circuito Jerez-Ángel Nieto γιορτάσει την 99η επέτειό του και θα είναι η πύλη για την 40η επέτειο της πίστας της Jerez, την οποία θα τιμήσουμε ακριβώς το 2025».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna, Carmelo Ezpeleta δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτό το νέο έργο και συνεργαζόμαστε για τους πρώτους Διηπειρωτικούς Αγώνες. Είναι απόδειξη της ιστορίας του αθλήματος και του μέλλοντος αυτού, ακόμη και όταν η FIM γιορτάζει τα 120 χρόνια, υπάρχει ακόμα περιθώριο να οικοδομήσει ένα νέο μέρος της κληρονομιάς της. Ανυπομονούμε να δούμε την πρώτη εκδήλωση εδώ στη Χερέθ, έναν εμβληματικό χώρο, και συγχαίρουμε τη FIM για το έργο και αυτό το απίστευτο ορόσημο».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Racing S.r.l, Lin Jarvis, δήλωσε:

«Πρώτα από όλα, θα ήθελα να συγχαρώ τη FIM για την επέτειό τους – ένα εντυπωσιακό ορόσημο. Η Yamaha και η FIM μοιράζονται μια στενή σχέση συνεργασίας. Με τα χρόνια, τα αθλήματα μοτοσυκλέτας σε όλες τις κατηγορίες έχουν αναπτυχθεί και ευημερούν υπό την καθοδήγηση της FIM: με υγεία και ασφάλεια, τεχνική καινοτομία, αποκλειστικότητα και αύξηση της δημοτικότητας των αγώνων μοτοσυκλέτας, είναι μόνο μερικοί τομείς στους οποίους εργάζονται συνεχώς».

«Η έναρξη των Διηπειρωτικών Αγώνων FIM δείχνει πώς ο τομέας του μηχανοκίνητου αθλητισμού των μηχανοκίνητων δίτροχων συνεχίζει να αναπτύσσεται για να παρέχει νέες ευκαιρίες σε όλους τους αγωνιζόμενους να αγωνιστούν για επιτυχία και να φτάσουν σε νέα επίπεδα, παρέχοντας παράλληλα διασκεδαστικούς Αγώνες για τους θαυμαστές». «Η μορφή των Διηπειρωτικών Αγώνων FIM είναι συναρπαστική από πολλές απόψεις: η συμμετοχή γυναικών, η ευκαιρία να ανακαλυφθούν επερχόμενα αγωνιστικά ταλέντα, η καινοτομία διαφόρων μοτοσυκλετών και αγωνιστικών κλάδων σε ένα πρωτάθλημα και η αναγκαιότητα ομαδικής εργασίας για να προχωρήσουν οι ομάδες».

«Η Yamaha είναι περήφανη που υποστηρίζει την FIM από την αρχή σε αυτήν την προσπάθεια παρέχοντας μοτοσυκλέτες R7 και R3 για να βοηθήσει τη FIM να δημιουργήσει μια φρέσκια και συναρπαστική κατηγορία αγώνων».

Επόμενο άρθρο »

Jerez: MotoGP Zέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: MotoGP Αγώνας Sprint

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα