Οι αναβάτες της Moto3 ήταν οι πρώτοι που βγήκαν στην πίστα Circuit of the Americas, για να ξεκινήσουν το τρίτο Grand Prix σεζόν του 2023. Παρά τη μερικώς νέα ασφαλτόστρωση, η πίστα ήταν γεμάτη σαμαράκια, κάτι που όμως δεν απέτρεψε τους χρόνους να είναι καλοί.
Όταν έπεσε η καρό σημαία, ταχύτερος αναδείχθηκε ο David Alonso, o οποίος σταμάτησε το χρονόμετρο στο 2:16.537. Μάλιστα ο Alonso είχε χτίσει και μια διαφορά, καθώς ο δεύτερος, Daniel Holgado, ήταν λίγο πάνω από δύο δέκατα πίσω του. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Jose Antonio Rueda, με τους τρεις αυτούς αναβάτες να δείχνουν ιδιαίτερα δυνατοί από την αρχή της σεζόν. 
Ο David Muñoz έκανε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, μπροστά από τον Collin Veijer. Έκτος ήταν ο Matteo Bertelle, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Adrian Fernandez.
 
Τη δεκάδα έκλεισαν ο περσινός κυπελλούχος του Red Bull Rookies Cup, Angel Piqueras, ο περσινός νικητής του Austin, Ivan Ortola (ο οποίος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και ολοκλήρωσε μόλις 7 γύρους) και ο Tatsuki Suzuki.
 
                 
                        .jpg)

 
                        

 
                                



.jpg?w=55&h=45&mode=crop) 
                         
                        099.jpg?w=55&h=45&mode=crop) 
                         
                         
                        .jpg?w=55&h=45&mode=crop) 
                                         
                                         
                                         
                                         
                                        


.png)


 
            