• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Martin Choy: 31 Πρωταθλήματα, για 14η χρονιά με την ΕΚΟ-Βουλγαρίας
Νέα 20/01/2024 - 17:40

 

του Δημήτρη Διατσίδη

 

O Martin Choy είναι ένας οδηγός θρύλος για το χώρο των Βαλκανίων και φυσικά πολύ γνωστός σε όλους όσους ασχολούνται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα, αφού για πάρα πολλά χρόνια ήταν ο κάτοχος του απόλυτου ρεκόρ πίστας στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Βρεθήκαμε με τον οδηγό που το 2023 πήρε το 31ο του Πρωτάθλημα στο Βουλγαρικό και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, καθώς και στο Πρωτάθλημα Ανατολικής Ευρώπης και έτσι για πολλά χρόνια καταφέρνει να παίρνει δύο ή τριες Τίτλους κάθε χρόνο. Στη Σόφια λοιπόν, στα γραφεία της ΕΚΟ-Βουλγαρίας, γίναμε μάρτυρες της 14ης συνεχόμενης ανανέωσης της συνεργασίας του με την Ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται και στα Βαλκάνια. Η κα Maya Hayrabedian (Marketing Manager Eko Bulgaria) μας προώθησε το υλικό από την αγωνιστική παρουσία του Choy, αλλά και από τα Σχολεία Ασφαλούς Οδήγησης που οργανώνονται με την ΕΚΟ, ένα σημαντικό βήμα για την οδική ασφάλεια της γείτονος χώρας. Ο κ. Ανδρέας Τριαντόπουλος (Executive Director EKO Bulgaria) μας φιλοξένησε στο γραφείο του, όπου λίγο αργότερα έδωσαν τα χέρια με τον Martin Choy στην ανανέωση μιας συνεργασίας που αποτελεί ρεκόρ μακροβιότερης χορηγίας, ειδικά τώρα που η Repsol δεν ακολούθησε τον Marc Marquez στη νέα του ομάδα και έτσι εκεί έμειναν στα 11 χρόνια χορηγίας.

Η συζήτηση με τον οδηγό που στις 15 Μαρτίου θα είναι 40χρονος, δείχνει ότι ακόμη έχει το κίνητρο και τη θέληση για να συνεχίζει την ασκητική ζωή ενός αθλητή που γυμνάζεται καθημερινά για να είναι σε φόρμα και να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της πίστας. Φέτος η μοτοσυκλέτα του, μια BMW M1000 RR έχει τις αναβαθμίσεις που ήθελε η ομάδα του και είναι έτοιμος για τους αγώνες, αλλά και για να διεκδικήσει και πάλι το ρεκόρ πίστας στις Σέρρες, που στον τελευταίο Αγώνα πήρε με 1'17''1, ο νεαρός Αυστριακός αναβάτης Jan Mohr. Ένας άλλος τομέας στον οποίο ενεργοποιείται ο γεννημένος στη Σόφια οδηγός, είναι τα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης που διοργανώνουν με την ΕΚΟ, όπου με μεγάλη χαρά γνωρίζεται και οδηγεί με πολλούς συμπατριώτες του, πολλοί από τους οποίους πηγαίνουν εκεί απλά για να οδηγήσουν με έναν πολυ-Πρωταθλητή. Όμως η ουσία των μαθημάτων και το ότι όλοι αυτοί τις περισσότερες φορές θέλουν να ξαναπάνε και να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις οδηγικές τους ικανότητες, είναι ένας σπουδαίος λόγος για τον Μartin και την ΕΚΟ στο να συνεχίσουν και να επεκτείνουν αυτά τα Σχολεία.

MARTIN CHOY – Πρωταθλητής Ανατολικής Ευρώπης, Βαλκανίων και Βουλγαρίας

Με πολύ χαρά δώσαμε τα χέρια μας με τον κ. Τριαντόπουλο της ΕΚΟ και αυτή είναι η 14η φορά που ξεκινώ την αγωνιστική χρονιά με την υποστήριξη αυτής της εταιρίας που βοηθά το μηχανοκίνητο αθλητισμό στα Βαλκάνια. Πέρυσι μαζί γιορτάσαμε τα 31 Πρωταθλήματα και ο στόχος μου είναι να φτάσω τα 40! Για το 2024 ετοιμάζομαι με εντατικό ρυθμό για το Βαλκανικό και το Βουλγαρικό Πρωτάθλημα που θα προσπαθήσω να πάρω δύο ακόμη Τίτλους, ενώ στόχος μου είναι να κάνω πολύ καλές εμφανίσεις και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής στο οποίο θα συμμετάσχω, με κορυφαίο Αγώνα τις 24 Ώρες του Le Mans”.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ – Executive Director EKO Bulgaria

Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την ανανέωση της συνεργασίας μας με τον Πρωταθλητή Martin Choy, που όχι μόνο είναι ένας αθλητής με πολλές επιτυχίες και πάρα πολλά Πρωταθλήματα, αλλά επιπρόσθετα είναι ένας χαμηλών τόνων και σκληρής δουλειάς χαρακτήρας, που όλα αυτά τα χρόνια έχει καταξιωθεί στο μηχανοκίνητο αθλητισμό των Βαλκανίων και παράλληλα έχει βοηθήσει στην εικόνα της ΕΚΟ στην Βουλγαρία και τα Βαλκάνια και κάνει επιπλέον σημαντική δουλειά στα σχολεία ασφαλούς οδήγησης, κάτι που υποστηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας, τον θεωρούμε μέλος της οικογένειας ΕΚΟ. Άλλωστε στα μάτια του κοινού εδώ στην Βουλγαρία, αλλά και σε αυτούς που ασχολούνται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα, είναι συνυφασμένος με την ΕΚΟ”.

Τα Σχολεία Ασφαλούς Οδήγησης είναι σημαντικό μέρος της ενασχόλησης του Martin Choy

Ο Δημήτρης Διατσίδης, στη Σόφια με τον Martin Choy

Επόμενο άρθρο »

Η Μεγάλη Ομορφιά

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Marini-Rossi κερδίζουν τα 100χλμ των Πρωταθλητών

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα