• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha Ténéré 700 Extreme 2024
Η καθαρόαιμη Off Road έκδοση της Ténéré 700
Τεστ-Μοντέλα 17/10/2023 - 19:23

Η Yamaha ενισχύει την γκάμα των Adventure μοντέλων της

Από την κυκλοφορία της το 2019, η Ténéré 700 έχει γίνει ένα από τα μοντέλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, για την Yamaha.

Εξοπλισμένη με τον ροπάτο κινητήρα Yamaha CP2 690 κ.εκ, ένα στιβαρό πλαίσιο με γεωμετρία που βοηθάει στην ευελιξία  και premium αναρτήσεις, η Ténéré είναι η μια εξαιρετικά επιτυχημένη μοτοσυκλέτα στην κατηγορία της.  

Η Yamaha πάντα προσπαθεί να προσφέρει στους πελάτες της, μια ποικιλία επιλογών που να ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής και τις ανάγκες τους.

Έτσι λοιπόν, το 2024 η κορυφαία σειρά Adventure του εργοστασίου θα ενισχυθεί και θα διαφοροποιηθεί περαιτέρω, με την κυκλοφορία της νέας Ténéré 700 Extreme.

 

Ténéré 700 Extreme – Η σκληροπυρηνική off road μοτοσυκλέτα

Το όνομα "Extreme" της συγκεκριμένης έκδοσης τα λέει όλα. Πρόκειται για μια σκληροπυρηνική εκτός δρόμου μοτοσυκλέτα με αναρτήσεις μεγάλης διαδρομής και μια πλούσια γκάμα ειδικών εξαρτημάτων για το πλαίσιο, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο, τις εξαιρετικές της δυνατότητες σε κάθε έδαφος.

Για κορυφαίο και ελαφρύ χειρισμό στο χώμα, αλλά και για μεγάλη ευελιξία, η Ténéré 700 Extreme διαθέτει premium πλήρως ρυθμιζόμενο σύστημα ανάρτησης της KYB, με μεγαλύτερη κατά 20 χιλ. διαδρομή εμπρός και πίσω (σε σύγκριση με την Ténéré 700).

Για εξαιρετικά ομαλή λειτουργία της μπροστινής ανάρτησης, το πιρούνι διαθέτει μια ανθεκτική επίστρωση Kashima, η οποία συμβάλει στην εξάλειψη της τριβής στις χαμηλότερες ταχύτητες. Επίσης, το χρυσαφί φινίρισμα του εσωτερικού σωλήνα του πιρουνιού, τονίζει τη συνολική επιθετική εικόνα της μοτοσυκλέτας.  

Η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση της KYB μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά, ανεξάρτητα από τον σωματότυπο και το στυλ οδήγησης του αναβάτη, καθιστώντας την Ténéré 700 Extreme μια πραγματικά σκληροπυρηνική μοτοσυκλέτα.

Απευθύνεται σε αναβάτες με εμπειρία στο motocross ή το enduro που αναζητούν ακόμη καλύτερη απόδοση στα πιο απαιτητικά εδάφη. Το νεότερο μοντέλο Ténéré προσθέτει μια συναρπαστική νέα διάσταση στην κατηγορία Adventure.

Εργοστασιακά εξοπλισμένη με ελαφριά μαρσπιέ από τιτάνιο, καθώς και με αλουμινένιο προστατευτικό ψυγείου και οδηγό αλυσίδας, αυτή η υψηλών προδιαγραφών μοτοσυκλέτα Adventure είναι έτοιμη να αποδείξει την αξία της, σε ένα ευρύ φάσμα ακραίων συνθηκών.

Το δύο τμημάτων μπροστινό φτερό περιλαμβάνει ένα ψηλό φτερό σε στυλ enduro, το οποίο είναι βαμμένο στο χρώμα της μοτοσυκλέτας.

Περιλαμβάνει επίσης, ένα ξεχωριστό κάτω τμήμα που παρέχει προστασία από σκόνη και πέτρες. Την γρήγορη και εύκολη μετατόπιση του σώματος του αναβάτη, επιτρέπει η πιο επίπεδη μονοκόμματη σέλα rally.

Η κάθετη οθόνη TFT 5 ιντσών παρέχει 3 διαφορετικά στυλ θέασης, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το στυλ Rally Raid roadbook που εξασφαλίζει αποτελεσματική πλοήγηση σε κάθε απόμακρο σημείο.

Ένα ακόμη αποκλειστικό χαρακτηριστικό αυτής της συναρπαστικής νέας προσθήκης στην οικογένεια Ténéré, είναι τα ελαφριά αγωνιστικά μαρσπιέ από τιτάνιο, τα οποία μειώνουν την πίεση στα πόδια του αναβάτη, έχοντας κατά 35% μεγαλύτερη επιφάνεια.

Για να αντιμετωπίζετε ακόμη και το πιο αφιλόξενο περιβάλλον, η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί στα 260 χιλιοστά. 

Επιδόσεις που έχουν αναδειχθεί σε αγωνιστικό περιβάλλον και κορυφαία ανθεκτικότητα για την κατηγορία.

Οι εξαιρετικές off road επιδόσεις της Ténéré έχουν αναδειχθεί από τους εργοστασιακούς αναβάτες της Yamaha, Alessandro Botturi και Pol Tarrés, οι οποίοι έχουν οδηγήσει τις μοτοσυκλέτες τους στη νίκη, στους πιο σκληρούς αγώνες Rally στον κόσμο. 

Αφού έγραψαν ιστορία στο TransAnatolia rally raid με ένα επικό 1-2 στο βάθρο, οι Tarrés και Botturi θα κάνουν το ντεμπούτο της Ténéré 700 Extreme 2024, στον τελευταίο γύρο του ιταλικού πρωταθλήματος Motorally Raid TT, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου στην Olbia.

Με την κορυφαία μεγάλης διαδρομής ανάρτηση της KYB, τα υψηλής ποιότητας εξαρτήματα του πλαισίου και την αναβαθμισμένη οθόνη TFT, η Ténéré 700 Extreme είναι μια εξαιρετικά ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα που μπορεί να μεταφέρει τους λάτρεις της περιπέτειας σε όποιο σημείο επιθυμούν.

Ténéré 700 Extreme: Κύρια Χαρακτηριστικά

Πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι 43 χιλ. της KYB με επίστρωση Kashima και διαδρομή τροχού στα 230 χιλ. (κατά 20 χιλ. μεγαλύτερη από της Ténéré 700)
Πλήρως ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ της KYB με piggyback και διαδρομή τροχού στα 220 χιλ. (κατά 20 χιλ. μεγαλύτερη από της Ténéré 700)
Απόσταση από το έδαφος στα 260 χιλ. (κατά 20 χιλ. μεγαλύτερη από της Ténéré 700)
Κάθετη οθόνη TFT 5 ιντσών με 3 στυλ θέασης και συνδεσιμότητα. Περιλαμβάνεται το στυλ οθόνης Rally Raid roadbook
Διακόπτες αριστερού χειριστηρίου με χιλιομετρητή
Ελαφριά υψηλής πρόσφυσης μαρσπιέ από τιτάνιο με 35% μεγαλύτερη επιφάνεια
Επίπεδη μονοκόμματη σέλα με πρόσθετο κατά 20 χιλιοστά αφρώδες υλικό, το οποίο παρέχει μεγαλύτερο ύψος σέλας στα 910 χιλιοστά.
Ψηλό μπροστινό φτερό στο χρώμα της μοτοσυκλέτας
Πλέγμα προστασίας του ψυγείου από αλουμίνιο 
Οδηγός αλυσίδας
Χρυσαφί ακτινωτοί τροχοί από ανοδειωμένο αλουμίνιο
 

Τιμή και διαθεσιμότητα

Η Ténéré 700 Extreme θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη, το 2024. Επικοινωνήστε με το Επίσημο Δίκτυο Συνεργατών της Yamaha, για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την τιμή που ισχύει στη χώρα σας.

Χρώματα

Η Ténéré 700 Extreme θα είναι διαθέσιμη σε χρώμα Icon Blue με ειδικά γραφικά.

Ténéré Spirit Experience

Η Yamaha είναι απόλυτα αφοσιωμένη στο να διασφαλίσει ότι θα δοθεί σε κάθε αναβάτη, η ευκαιρία να απολαύσει στο έπακρο την Ténéré του σε μια μεγάλη ποικιλία συνθηκών.

Με το αποκλειστικό Ténéré Spirit Experience, οι ιδιοκτήτες Ténéré μπορούν να συμμετάσχουν σε ορισμένους από τους πιο διάσημους αγώνες Rally Raid στον κόσμο, με την εργοστασιακή ομάδα Yamaha rally team.

Το Ténéré Spirit Experience διευθύνεται από τον διευθυντή της αγωνιστικής ομάδας Ténéré World Raid, Marc Bourgeois, μέσω της εταιρείας του MBSM για λογαριασμό της Yamaha.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιοκτήτες Ténéré που θέλουν να βελτιώσουν τις adventure δεξιότητές τους και να αποκτήσουν μια πραγματική αίσθηση του Rally Raid, χωρίς την τεράστια πίεση του ανταγωνισμού. Παράλληλα, τους δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουν πανέμορφα τοπία.

Το Ténéré Spirit Experience είναι ένα πακέτο 360 μοιρών που έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει την προετοιμασία, τις πτήσεις, τη μεταφορά των μοτοσυκλετών, καθώς και κάθε άλλη βασική πτυχή για τη συμμετοχή των πελατών στο Rally Raid της επιλογής τους.

Πριν από κάθε εκδήλωση, οι αναβάτες έχουν την επιλογή να παρακολουθήσουν μαθήματα και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην οδήγηση και την πλοήγηση σε ένα Ténéré Centre.

Η MBSM θα φροντίσει κάθε άλλη λεπτομέρεια από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα παρέχει σε όλους, καθημερινές ενημερώσεις πριν από τον αγώνα, υλικοτεχνική υποστήριξη, τεχνική βοήθεια, τοποθέτηση GPS tracker, πρωινό, δείπνο και διαμονή στην κατασκήνωση.

Το Ténéré Spirit Experience του 2024 περιλαμβάνει ορισμένες από τις πιο διάσημες διοργανώσεις Rally Raid. Ξεκινά με το Africa Eco Race τον Δεκέμβριο και συνεχίζεται με το Morocco Desert Challenge τον Απρίλιο, το Hellas Rally τον Μάιο και το TransAnatolia. 

Περισσότερα ράλι θα ανακοινώνονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο: https://tenere-spirit-experience.com/en/

Γνήσια Αξεσουάρ Yamaha, Είδη Ένδυσης και εξοπλισμός οδήγησης Adventure

Η Yamaha έχει αναπτύξει μια σειρά από πακέτα και μεμονωμένα Γνήσια Αξεσουάρ, τα οποία επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη της Ténéré 700 Extreme, να εξατομικεύει εύκολα τη μοτοσυκλέτα του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν τα πακέτα και τα αξεσουάρ πριν παραλάβουν τη νέα τους μοτοσυκλέτα, ενώ η τοποθέτησή τους μπορεί να γίνει από έναν Επίσημο Συνεργάτη Yamaha. Όλα τα είδη των πακέτων πωλούνται και ξεχωριστά.

Η σειρά εξοπλισμού οδήγησης της Yamaha έχει σχεδιαστεί ειδικά, για να συμπληρώνει τη γκάμα των Adventure μοντέλων μας. Περιλαμβάνει συνθετικά μπουφάν και παντελόνια οδήγησης για όλες τις εποχές.

Επιπλέον, η σειρά ειδών ένδυσης Adventure προσφέρει μια επιλογή από φούτερ με κουκούλα και T-shirts για τους αληθινούς λάτρεις της Ténéré.

Επόμενο άρθρο »

Γιατί η Honda Gold Wing παραμένει 49 χρόνια στην κορυφή;

« Προηγούμενο άρθρο

Αναλυτική παρουσίαση της νέας CRF1100L Africa Twin Adventure Sports

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα