Αναπάντεχη η νίκη για τον Max Biaggi και την Aprilia, όταν δύο γύρους πριν τον τερματισμό του πρώτου σκέλους εγκατέλειψε, πιθανότατα από μηχανική βλάβη, ο πειστικά πρώτος μέχρι εκείνη την στιγμή Carlos Checa με τη Ducati.
Την δεύτερη θέση πήρε ο Leon Haslam με τη Suzuki, αφού μονομάχησε και επιβλήθηκε στον Camier με την δεύτερη Αlitalia Aprilia. Στην τρίτη θέση πέρασε ο Nori Haga με την Xerox Ducati αφού κατάφερε και αυτός να προσπεράσει τον Camier.
Σημαντικές πτώσεις ήταν αυτές των Jonathan Rea και Michel Fabrizio. Ο Rea παρέσυρε εκτός πίστας και τον Cal Crutchlow, ο οποίος έμεινε όρθιος, ενώ λίγο αργότερα ο Rea ξαναμπήκε στην πίστα για να τερματίσει τελικά 14ος, μετά από έναν ηρωικό αγώνα αν αναλογιστούμε ότι οδηγούσε σοβαρά τραυματισμένος.
Ταχύτατη στις ευθείες η Aprilia του Max που έφθανε τα 309 km/h, έναντι των 293 km/h της Ducati του Carlos Checa.
Άλλη μια σημαντική εγκατάλειψη ήταν αυτή του Τσέχου Jacub Smrz με πρόβλημα στον κινητήρα. H μοτοσυκλέτα του άφηνε πίσω της ένα τεράστιο σύννεφο καπνού, για περισσότερο από ένα γύρο, καθυστερώντας τους αναβάτες που τον ακολουθούσαν μεταξύ των οποίων και ο Leon Haslam. Ο Smrz μόλις το συνειδητοποίησε βγήκε από τον αγώνα για να μην προκαλέσει σοβαρότερα προβλήματα στους συναθλητές του.
Το 2ο σκέλος θα ξεκινήσει στις 00.30.