• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Borsoi: H Pramac δεν είναι εδώ μόνο για να βοηθήσει τη Ducati
Θέλουμε να κερδίσουμε
Νέα 03/06/2023 - 12:33

Μετά τους πέντε πρώτους γύρους του πρωταθλήματος, υπάρχουν πέντε αναβάτες της Ducati στις έξι πρώτες θέσεις της βαθμολογίας αναβατών του MotoGP. Ένα μονοπώλιο που βλέπει τον Francesco Bagnaia στην κορυφή της κατάταξης, με προβάδισμα ενός βαθμού έναντι του αναβάτη της Mooney VR46, Marco Bezzecchi. Ο πρώτος από τους τέσσερις δορυφορικούς αναβάτες του κατασκευαστή από το Borgo Panigale, οι οποίοι στην αρχή της σεζόν κοντράρουν την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα του Pecco, μαζί με τους δύο αναβάτες της Pramac Racing, Jorge Martin και Johann Zarco , στην 4η και 5η στη βαθμολογία 14 και 28 βαθμούς πίσω αντίστοιχα.

Κανένας δορυφορικός αναβάτης δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία από τη χρονιά που εισήχθη το MotoGP το 2002, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς ο σημερινός διευθυντής της ομάδας Pramac Racing, Gino Borsoi, είναι πεπεισμένος ότι η ομάδα του έχει αυτό που χρειάζεται για να πάρει στα χέρια τους τον παγκόσμιο τίτλο.

"Η Pramac είναι μια «μεταμφιεσμένη» δορυφορική ομάδα, είναι μια επίσημη δομή: οι αναβάτες είναι αναβάτες της Ducati, οι μοτοσυκλέτες είναι ίδιες με αυτές που χρησιμοποιεί η εργοστασιακή ομάδα, μερικοί από τους μηχανικούς είναι από την Ducati, οπότε μπορούμε να την θεωρήσουμε επίσημη δομή από κάθε άποψη", εξήγησε ο Borsoi. "Nομίζω ότι η Dorna έχει δουλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια για να επιτρέψει σε μια δορυφορική ομάδα να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και βλέπουμε τα πρώτα σημάδια αυτής της δουλειάς. Σήμερα η διαφορά μεταξύ των ομάδων και των μοτοσυκλετών είναι ελάχιστη και αυτό είναι που επιτρέπει σε κάθε ομάδα να πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα".

Μια ιδέα που υποστηρίζεται ακριβώς από τη φιλοσοφία με την οποία η Ducati χρησιμοποιεί τις οκτώ μοτοσυκλέτες της: "Η VR46 οδηγεί στην κατάταξη των ομάδων, η Pramac είναι δεύτερη: βρισκόμαστε στην εποχή της Ducati και ευτυχώς έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο στην οποία η μάρκα μας δίνει την ευκαιρία να παλέψουμε για νίκες. Δεν ήταν έτσι πριν. Υπήρχαν πολλές δυσκολίες, ειδικά για τις δορυφορικές ομάδες της μάρκας, που δεν μπορούσαν καν να σκεφτούν την πέμπτη θέση".

Αν και η σεζόν δεν πρόκειται να είναι εύκολη, η ομάδα της Pramac έχει δείξει ότι μπορεί να στοχεύσει ψηλά και αυτό ακριβώς θα προσπαθήσει να κάνει, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει μάχη με τους επίσημους αναβάτες του Borgo Panigale.

"Νομίζω ότι η Pramac έχει μια απίστευτη ευκαιρία φέτος. Είναι πολύ δύσκολο για μια δορυφορική ομάδα να έχει όλα τα συστατικά μαζί ταυτόχρονα για να παλέψει για κάτι μεγάλο: αναβάτες, μοτοσυκλέτα, ομάδα. Δεν συμβαίνει πολλές φορές και τώρα η δυσκολία είναι να τα συνδυάσεις όλα και να βγεις με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Προφανώς η Ducati δεν θα μας διευκολύνει και θα είναι ακόμα πιο δυνατή με την επιστροφή του Enea Bastianini, αλλά η πιθανότητα υπάρχει και μέχρι το τέλος δεν θα σταματήσω να σκέφτομαι ότι μπορούμε να το πετύχουμε", υπογράμμισε ο Gino.


 "Όταν μίλησα με τον Paolo Ciabatti, τον Davide Tardozzi και, συγκεκριμένα, τον Gigi Dall'Igna, ήμουν πάντα πολύ σαφής. Προφανώς είναι η εργοστασιακή ομάδα, εμείς είμαστε ο «επίσημος δορυφόρος», αλλά μου αρέσει να πιστεύω ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο, όσον αφορά το υλικό και, κυρίως, την ταχύτητα των αναβατών. Θα ήθελα να τους δυσκολέψω μέχρι το τέλος της χρονιάς και τους το έχω πει πολύ ξεκάθαρα. Λυπάμαι πολύ, αλλά δεν θα είμαι εκεί απλώς για να βοηθήσω την ομάδα του εργοστασίου, θα προσπαθήσω να κερδίσω αν μπορώ".

Επόμενο άρθρο »

H Pirelli γιορτάζει 20 χρόνια στα WorldSBK

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK: Misano ΕΔ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα