• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Augusto Fernandez: Ο ρυθμός μου ήταν δυνατός
Ένιωσα καλά με την διαχείρηση των ελαστικών
Νέα 28/03/2023 - 21:34

Το πρώτο Grand Prix της χρονιάς στην Πορτογαλία ήταν γεμάτο δράση, θέαμα και ανατροπές και σίγουρα ήταν ένας επεισοδιακός τρόπος για να ξεκινήσει η σεζόν του 2023.

Μια ιστορία που πέρασε κάπως απαρατήρητη με όλα τα υπόλοιπα πράγματα που συνέβησαν είναι αυτή του Augusto Fernandez, ο οποίος αντιμετώπισε θαυμάσια ένα πολύ απαιτητικό ντεμπούτο στα MotoGP. Η μετάβαση στην κορυφαία κατηγορία δεν είναι ποτέ εύκολη, και ακόμη λιγότερο όταν το Πρωτάθλημα περνάει σε μια νέα μορφή, ενώ ο τραυματισμός του ομόσταυλού του, Pol Espargaro, σήμαινε ότι εκπροσώπησε μόνος του την GASGAS Tech3.

Στην πραγματικότητα, ο Ισπανός δεν θα μπορούσε να ευχηθεί χειρότερο ξεκίνημα στη ζωή του στα MotoGP, καθώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε έναν γύρο στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, πράγμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε να περιμένει μέχρι την Κυριακή για να βιώσει μερικούς ανταγωνιστικούς γύρους. Ωστόσο, κατάφερε να ανακάμψει με εντυπωσιακό τρόπο και έδωσε μάχη για να τερματίσει στην 13η θέση, κερδίζοντας τρεις βαθμούς για να ανοίξει τον λογαριασμό του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

"Είμαι χαρούμενος. Χαίρομαι που επιτέλους πήρα την εμπειρία από έναν αγώνα γιατί δεν μπορούσαμε να το κάνουμε στον αγώνα Sprint του Σαββάτου", είπε ο Fernandez. "Ήμουν αργός στην αρχή αλλά ήξερα ότι θα είχα τον ρυθμό στο τέλος του αγώνα και νομίζω ότι το τελευταίο κομμάτι ήταν καλό. Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό, ο ρυθμός μου ήταν δυνατός. Απλώς πρέπει να αξιοποιήσουμε την εμπειρία από αυτό το πρώτο μέρος της χρονιάς και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε".


Μετά, ο Fernandez μίλησε για την διαφορά ανάμεσα στην Moto2 και στη μεγάλη κατηγορία. 

"Είναι πολύ διαφορετικό. Έπρεπε να αλλάξω το στυλ οδήγησης μου και το πώς εμπιστεύεσαι τα ελαστικά είναι επίσης διαφορετικό. Θέλει χρόνο. Βήμα προς βήμα μαθαίνω πώς να τα χρησιμοποιώ και πώς να τα διαχειρίζομαι στον αγώνα. Ειλικρινά, είμαι ευχαριστημένος με τη διαχείριση των ελαστικών και το πώς κατάφερα να διαχειριστώ την φθορά γιατί ένιωσα καλύτερα στο τέλος από ό,τι στην αρχή".

Η επόμενη μαθησιακή εμπειρία του Fernandez δεν είναι μακριά, με το Michelin Grand Prix της Αργεντινής να έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Επόμενο άρθρο »

Γλυτώνει το χειρουργείο ο Βastianini

« Προηγούμενο άρθρο

Bezzecchi: Ήξερα ότι η αρχή του αγώνα θα ήταν πολύ σημαντική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα