• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Είμαστε γρήγοροι αλλά δεν μπορούμε να προσπεράσουμε
Δεν ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε
Νέα 27/03/2023 - 19:47

Μετά από μια δύσκολη φάση χειμερινών δοκιμών, ο Fabio Quartararo φάνηκε να κάνει ένα σημαντικό βήμα με τη Yamaha του 2023 την τελευταία ημέρα του τεστ στην Πορτογαλία, ιδιαίτερα στο ρυθμό ενός γύρου.

Αλλά ο Γάλλος έφτασε μόνο μέχρι την 11η θέση στις κατατακτήριες, η οποία έγινε 10η όταν ο Enea Bastianini δεν ξεκίνησε τον αγώνα της Κυριακής λόγω τραυματισμού.

Ένα άσχημο ξεκίνημα άφησε τον Quartararo 15ο στο τέλος του πρώτου γύρου και η προσπάθειά του να ανακάμψει τον έφερε τελικά στην 8η θέση. 


"Ήταν δύσκολο. Προέρχεται (αυτό το αποτέλεσμα) ειδικά από τις κατατακτήριες, γιατί δύο συνεχόμενες φορές... ε, χθες (Σάββατο) είχαμε θέμα με το launch control, και σήμερα (Κυριακή) επέλεξα μια γραμμή που δεν ήταν σωστή. Άρα βρεθήκαμε πολύ πίσω (στην αρχή του αγώνα)", είπε ο Quartararo.

"Ο ρυθμός δεν ήταν τόσο κακός, αλλά το θέμα είναι ότι ο τρόπος που οδηγούμε tη μοτοσυκλέτα, παλεύουμε μαζί της αυτή τη στιγμή, δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί. Πρέπει λοιπόν να βρούμε μια λύση στον αγώνα".

"Έχουμε μια εντελώς διαφορετική μοτοσυκλέτα από τις άλλες, και όταν σηκώνουμε τη μοτοσυκλέτα (στην έξοδο της στροφής), το κράτημα είναι εντελώς διαφορετικό για εμάς. Δεν έχουμε λύση αυτή τη στιγμή".

"Ακόμα κι αν είμαι κοντά στους άλλους αναβάτες, δεν μπορώ να προετοιμάσω μια προσπέραση. Γιατί αυτοί αποαμκρύνονται, και μετά τους πλησιάζουμε, απομακρύνονται ξανά, τους πλησιάζουμε ξανά... Δεν μπορούμε να μείνουμε μαζί τους για να προσπαθήσουμε να προσπεράσουμε. Αυτό είναι για μένα το κύριο πρόβλημα".

Στα θετικά για τον Γάλλο ήταν η απόδοση του μπροστινού και η εμπιστοσύνη που αποπνέει αυτό.

"Ευτυχώς, το μπροστινό ελαστικό ήταν καλό, γιατί μπορούσα να βρω τον ρυθμό μου χάρη στο μπροστινό ελαστικό και να πιέσω τον εαυτό μου στο όριο. Αλλά ακόμα και στο φρενάρισμα δεν είμαστε στο κορυφαίο επίπεδο".


"Δεν ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε", παραδέχτηκε ο Quartararo. "Επειδή ήμουν πίσω από μια Honda, ήμουν πίσω από όλους τους κατασκευαστές και παντού είχαμε το το ίδιο πρόβλημα με όλους τους άλλους κατασκευαστές".

"Έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Μπορούμε να είμαστε γρήγοροι, αλλά δεν μπορούμε να παλέψουμε, δεν μπορούμε να μείνουμε μαζί τους. Ορισμένοι κατασκευαστές είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς... Δεν έχω λόγια για να εξηγήσω τι μπορούμε να κάνουμε".

Επόμενο άρθρο »

O Oliveira χάνει το Grand Prix της Αργεντινής

« Προηγούμενο άρθρο

Ήταν δίκαιη η τιμωρία του Marc Marquez;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα