• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
19 συνεχόμενα χρόνια το MotoGP στην TV
Η ιστορία των Ελληνικών τηλεοπτικών μεταδόσεων
Νέα Αγοράς 25/03/2023 - 19:49

Είναι η 19η συνεχόμενη αγωνιστική σεζόν, κατά την οποία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP προβάλλεται απευθείας από την Ελληνική τηλεόραση! Ουσιαστικά το ξεκίνημα έγινε στη δεκαετία του '90 όταν η ΕΡΤ έδειξε μερικούς αγώνες με την περιγραφή του Αντώνη Κόλλια. Αργότερα έγινε μια προσπάθεια από τον ΣΚΑΪ σε περιγραφή του Στέλιου Χριστοδούλου και το 2004 το TV Magic πήρε τα δικαιώματα των κυριότερων στιγμιοτύπων των Αγώνων, που μεταδιδόταν μερικές ημέρες μετά από κάθε Grand Prix σε περιγραφή του Δημήτρη Διατσίδη.

Το 2005 όμως η ΕΤ3 της Θεσσαλονίκης με τον εμπνευσμένο Πρόεδρο Δημήτρη Τσάμη, πήρε τα δικαιώματα του MotoGP, για απευθείας μεταδόσεις των Κατατακτήριων Δοκιμών και του Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας MotoGP. Στην παρουσίαση και περιγραφή ήταν ο Δημήτρης Διατσίδης. Το 2006 στην ομάδα προστέθηκε και ο Στέφανος Σκλαβενίτης και η ΕΤ3 κράτησε το MotoGP μέχρι και το 2008. Αξίζει να σημειωθεί ότι τότε η ΕΤ3 είχε μέσο όρο τηλεθέασης 1.5% και το MotoGP ξεπερνούσε σε τηλεθέαση το 10%! Η επιτυχία στα νούμερα τράβηξε την προσοχή του ΣΚΑΪ και το 2009 η μετάδοση πήγε στο κανάλι με έδρα το Φάληρο. Στην παρουσίαση και περιγραφή οι Θανάσης Χούντρας και Δημήτρης Διατσίδης. Το 2010 και 2011 την παρουσίασε ανέλαβε ο Δημήτρης Διατσίδης και τις μικρότερες κατηγορίες επιμελήθηκε ο Αντώνης Λεκόπουλος. Το 2012 η COSMOTE TV ανέλαβε την προβολή όλων των περιόδων δοκιμών και αγώνων, σε παρουσίαση και περιγραφή του Δημήτρη Διατσίδη. Για την περιγραφή των μικρότερων κατηγοριών επιλέχθηκε η ομάδα του περιοδικού MOTOGP WORLD και ο Νίκος Μπλούνας έκανε την Moto 3 & Moto 2, μέχρι το 2020. Το 2021 ο Κώστας Κατράνης ανέλαβε αυτόν το ρόλο και από το 2022 ο Θάνος Κελάφης. 

Έτσι φτάσαμε φέτος στην 12η συνεχόμενη χρονιά απευθείας μεταδόσεων από την Cosmote TV, η οποία είναι κοντά στο να ανακοινώσει την επέκταση του συμβολαίου της με την DORNA μέχρι και το 2026! Οι απευθείας μεταδόσεις είναι στην 19η σεζόν και για τον Δημήτρη Διατσίδη είναι η 20η τηλεοπτική σεζόν! 

Το MotoGP έχει καθιερωθεί ως ένα σημαντικό τηλεοπτικό προϊόν, το πιο συναρπαστικό του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με πάρα πολλούς φανατικούς οπαδούς και μεγάλο νούμερο τηλεθεατών που έχουν συνδρομή μόνο για να παρακολουθούν το αγαπημένο τους άθλημα και όχι για όλα τα άλλα προγράμματα της συνδρομητικής πλατφόρμας που το φιλοξενεί. 

Τα 12 τελευταία χρόνια η COSMOTE TV έχει εντάξει στο πρόγραμμά της και τους Κλασσικούς Αγώνες MotoGP των προηγούμενων δεκαετιών και ειδικά ντοκυμαντέρ για τους Πρωταθλητές και πρωταγωνιστές των Αγώνων και το MotoGP βρίσκεται – από φέτος ειδικά – στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης στην εκπομπή Grand Prix που προβάλεται κάθε Κυριακή στις 19:30. 

Επόμενο άρθρο »

Αιώνες τώρα χαλάει το μαλλί αλλά σου σώζει τη ζωή

« Προηγούμενο άρθρο

Δίσκοι Brembo Serie Oro Ασφάλεια και Επιδόσεις για όλους τους τύπους μοτοσυκλετών

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα