• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η παρουσίαση της Aprilia Racing
Για το 2023
Νέα 10/03/2023 - 15:13

Την περασμένη σεζόν, η Aprilia σημείωσε εντυπωσιακή ανάπτυξη όσον αφορά τα αποτελέσματα (η πρώτη της νίκη στα MotoGP, άλλοι οκτώ τερματισμοί στο βάθρο και δύο pole position) που τοποθέτησαν την ιταλική ομάδα μεταξύ των πρωταγωνιστών του πρωταθλήματος, στη μάχη μέχρι το τέλος της σεζόν. 

Αποτελέσματα που είχαν ήδη προβλεφθεί από το 2021, όταν, μαζί με μια σειρά από εξαιρετικές θέσεις, έφτασε το πρώτο βάθρο των MotoGP. Τώρα η Aprilia Racing αντιμετωπίζει μια διπλή πρόκληση - να επιβεβαιώσει τις δυνατότητές της στη μάχη του πρωταθλήματος και να συνεχίσει να αναπτύσσεται.


Τα φώτα της δημοσιότητας σίγουρα θα είναι στραμμένα στον Aleix Espargaró, ο οποίος θα προσπαθήσει να παλέψει ξανά για το πρωτάθλημα μετά την τέταρτη θέση του την περασμένη σεζόν. Ο βετεράνος της ομάδας θα μπορεί να βασιστεί τόσο στην τέλεια συμβίωση με μια ομάδα με την οποία είναι μαζί από το 2017 όσο και στην εμπειρία και την ωριμότητα που έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 200 εκκινήσεις σε Grand Prix.


Για τον Maverick Viñales, η θετική πίεση είναι εξίσου ξεκάθαρη. Το ταλέντο του Ισπανού αναβάτη θα μπορεί πλέον να βασίζεται στην πλήρη αρμονία με τη δομή της ομάδας και τα χαρακτηριστικά της RS-GP. Αν το 2022 ήταν μια χρονιά ανάπτυξης με κάποια θεαματικά υψηλά σημεία, το 2023 υπόσχεται να είναι η χρονιά που θα επιτευχθεί μια υψηλού επιπέδου συνέπεια. 

Massimo Rivola - Διευθύνων Σύμβουλος της Aprilia Racing: "Η ανάπτυξή μας είναι αναμφισβήτητη, όπως και το πόσο γρήγορα βελτιωθήκαμε. Είναι ένα σημείο στο οποίο δεν φτάσαμε τυχαία. Είμαστε μια καλύτερη εταιρεία από κάθε άποψη, οπότε αναμένω αυτή η τάση να συνεχιστεί Η δουλειά μας θα αυξηθεί τώρα με την περαιτέρω ευθύνη μιας δορυφορικής ομάδας η οποία, ενώ αφενός θα μας επιτρέψει να έχουμε πολύ περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες, θα είναι επίσης ένα σημαντικό πεδίο δοκιμών για την οργανωτική και αναλυτική μας ικανότητα σε περιόδους έντασης εργασίας. Τα δείγματα ήταν θετικά στις πρώτες δοκιμές, αλλά μόνο στον αγώνα θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε το επίπεδό μας σε σχέση με τους αντιπάλους μας, Έχουμε προετοιμαστεί καλά και πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε τη σεζόν με εξαιρετικά υψηλό κίνητρο. Ο στόχος μας; Να πάμε καλύτερα από πέρυσι".

Romano Albesiano, Τεχνικός Διευθυντής της Aprilia Racing: "Είμαστε πεπεισμένοι ότι δουλέψαμε καλά κατά τη διάρκεια του χειμερινού διαλείμματος και οι πρώτες δοκιμές το έχουν ήδη επιβεβαιώσει αυτό. Η τεχνική κατάσταση θα είναι νέα για εμάς, έχοντας μια δορυφορική ομάδα για υποστήριξη, από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε σημαντικές πληροφορίες. Τα Σαββατοκύριακα των αγώνων θα φέρουν επίσης κάποιες αλλαγές, με την εισαγωγή του αγώνα Sprint που θα απαιτεί μια συγκεκριμένη προσέγγιση. Κάθε λεπτομέρεια της νέας RS-GP είναι μια εξέλιξη της φιλοσοφίας του 2022, με μια βελτίωση όλων των κύριων πτυχών και το αναπτυξιακό πρόγραμμα προβλέπει περαιτέρω ραφιναρίσματα κατά τη διάρκεια της σεζόν".

 

Aleix Espargaro: "Το να είμαι με την Aprilia για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα με πιέζει γιατί ξέρω πόσο σημαντικά είναι τα αποτελέσματα για αυτήν την εταιρεία. Ταυτόχρονα, η ωριμότητα και το γεγονός ότι γνωρίζω καλά τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι, μου προσφέρει ηρεμία. Η σεζόν θα ξεκινήσει με πολλά άγνωστα στοιχεία. Η νέα μορφή με τον αγώνα Sprint το Σάββατο θα απαιτήσει ακόμη περισσότερη προετοιμασία από εμάς τους αναβάτες, αλλά κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει τον πραγματικό αντίκτυπο αυτής της αλλαγής ακόμα. Έχω προετοιμαστεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου και είμαι σίγουρος ότι θα διασκεδάσουμε και φέτος".

 


Maverick Viñales: "Έμαθα πολλά το 2022 για την Aprilia και την ομάδα μου, αλλά και για τον εαυτό μου. Αυτή τη νέα σεζόν, θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε όλα όσα μάθαμε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μαθητείας. Μου άρεσε αμέσως η νέα RS-GP .Έχει βελτιωθεί σε πτυχές, όπως η διαχείριση του πρώιμου ανοίγματος του γκαζιού, κάτι που είναι θεμελιώδες για το στυλ οδήγησης μου. Μου αρέσει η νέα μορφή Grand Prix (με τον αγώνα Sprint). Θα είναι ενδιαφέρον τόσο για τους οπαδούς όσο και για τις ομάδες που θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για τον κυριακάτικο αγώνα με τον αγώνα Sprint. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Το διάλειμμα ήταν αναζωογονητικό, αλλά τώρα θέλω απλώς να βγω στην πίστα!".

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Είμαστε κοντά στο 100%

« Προηγούμενο άρθρο

Pirro: Λέγανε ότι μόνο ο Stoner μπορεί να είναι γρήγορος με Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα