• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zarco: Δεν θα είναι πολύ διασκεδαστικό για τους άλλους αναβάτες
Αναφερόμενος στις δυνατότητες της Ducati
Νέα 16/02/2023 - 18:39

Αν και ήταν ο τελευταίος από τους οκτώ αναβάτες της Ducati την τρίτη ημέρα του τεστ της Sepang, αφού επέλεξε να μην λάβει μέρος στις επιθέσεις στο χρόνο, οι δυνατότητες είναι εμφανείς για τον Johann Zarco.


Η Ducati έδειχνε ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους κατά τη διάρκεια των τριών ημερών και ο Γάλλος είναι πεπεισμένος ότι είναι εδώ για να παραμείνει στο μπροστινό μέρος του MotoGP το 2023.

"Είμαι σίγουρος! Δεν θα είναι πολύ διασκεδαστικό για τους άλλους αναβάτες", ξεκίνησε ο Zarco. "Συνολικά, η εργοστασιακή ομάδα, η Pramac και η VR46, αλλά τώρα μπορούμε να δούμε και τον Di Giannantonio και τον Alex Marquez να προσαρμόζονται καλύτερα από ό,τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε".

"Είμαι η τελευταία Ducati τώρα, αλλά έχουμε επτά Ducati στην πρώτη 9αδα. Ακόμη και η ομάδα της Gresini είναι εκεί και αυτό θα είναι δύσκολο για τους άλλους. Αυτό είναι καλό για εμάς, αλλά σε κάποια άλλη πίστα νομίζω ότι οι Fabio Quartararo και Marc Marquez θα είναι εκεί".

Σχετικά με την δική του απόδοση την τρίτη ημέρα και το τι ήθελε να πετύχει πριν πάει στο Portimao τον επόμενο μήνα, ο Zarco συνέχισε την εκτεταμένη εργασία ανάπτυξης από την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα, η οποία περιελάμβανε τη δοκιμή των νέων φέρινγκ της Ducati.

"Ήταν καλή μέρα. Το απόλαυσα πολύ και μπορέσαμε να δουλέψουμε όπως την πρώτη μέρα και να κάνουμε τα μικρά πράγματα που μπορούν να φέρουν πολλά".

"Νομίζω ότι έχει γίνει ένα καλό βήμα προς τα εμπρός και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Η βροχή δεν μας έδωσε την ευκαιρία να τοποθετήσουμε το νέο ελαστικό. Θα μπορούσαμε να το είχαμε βάλει πριν, αλλά αυτό δεν ήταν ο στόχος".


"Ήθελα να νιώσω τη μοτοσυκλέτα και να φέρω τη μοτοσυκλέτα εκεί που θέλω. Αυτός ήταν ο στόχος της δοκιμής. Συνεχίζουμε να δοκιμάζουμε πράγματα και για την Ducati, κάτι που είναι πάντα ευχάριστο να το κάνουμε γιατί η αίσθηση μου είναι πολύ ευαίσθητη και οι πληροφορίες είναι πολύ χρήσιμες ακόμα κι αν μερικές φορές δεν μπορείς να νιώσεις πολύ μεγάλη διαφορά".

"Τουλάχιστον συνεχίζουμε να δουλεύουμε και η έκδοση του 2023 είναι πολύ ολοκληρωμένη. Για τα λίγα πράγματα που δοκιμάσαμε, τα φέρινγκ είναι πολύ ενδιαφέροντα. Νομίζω ότι στο Portimao θα έχουμε μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα για να συνεχίσουμε να πιέζουμε. Άλλοι αναβάτες της Ducati είναι ήδη πολύ ανταγωνιστικοί".

Εκτός από τα φέρινγκ, ο Zarco ήθελε επίσης να δουλέψει πάνω στην αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το χειρισμό και το φρενάρισμα, δύο πράγματα που είναι δύσκολο να λειτουργήσουν παράλληλα.

"Θα έλεγα ότι έχει να κάνει περισσότερο με τα αεροδυναμικά μέρη για να βελτιώνουμε λίγο από όλα", είπε ο αναβάτης της Pramac. "Ο χειρισμός και το φρενάρισμα. Αυτό που πρέπει να έχουμε είναι μια καλύτερη αίσθηση όταν μπαίνουμε στη στροφή και μια καλύτερη σταθερότητα. Συνήθως είναι δύο πράγματα που δεν πάνε μαζί".

Επόμενο άρθρο »

Χρόνια πολλά Marc!

« Προηγούμενο άρθρο

Χρόνια πολλά Vale!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα