• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pedrosa: Ο Marc Marquez μπορεί να χαλάσει τα σχέδια της Ducati
Νέα 15/01/2023 - 11:37

Η «ειδική ικανότητα» του Marc Marquez να ξεπερνά τα προβλήματα της Honda για να παλέψει για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP θα είναι πρόβλημα για την Ducati, όπως προβλέπει ο Dani Pedrosa.

Η Ducati βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου έχοντας στέφει τον Francesco Bagnaia ως τον πρώτο τους Πρωταθλητή μετά τον Casey Stoner το 2007, και έχοντας προσθέσει τον Enea Bastianini στη σύνθεση της εργοστασιακής της ομάδας έχει ενισχύσει ακόμα περαιτέρω το "οπλοστάσιό" της για το 2023.

Ο Marquez βρίσκεται προφανώς σε μειονεκτική θέση στην προσπάθειά του για ένα 9ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα λόγω της συνεχιζόμενης ανάκαμψής του από τη χειρουργική επέμβαση του 2022 και ακόμα περισσότερο από τους περιορισμούς της μοτοσυκλέτας του, που τον έκαναν να απαιτήσει περισσότερα από την ομάδα μετά την οδήγηση του πρωτότυπου του 2023.


"Εάν ο Marc είναι σωματικά κατάλληλος και βρει ένα συγκεκριμένο επίπεδο κατανόησης με τη μοτοσυκλέτα, μπορεί να διαλύσει τα σχέδια της Ducati", είπε στο DAZN ο πρώην ομόσταυλός του, Dani Pedrosa. "Είναι ένας πολύ απρόβλεπτος τύπος, μπορεί να κάνει πράγματα που μερικές φορές δεν τα περιμένεις. Είναι ένα κομμάτι που δεν μπορείς να τοποθετήσεις (στο παζλ)".

Ο Marquez και ο Pedrosa πέρασαν έξι σεζόν ως ομόσταυλοι στη Repsol Honda - μια χρυσή περίοδος για τον Marquez που καθιερώθηκε ως ο απόλυτος κυρίαρχος των σύγχρονων MotoGP.

Αλλά το αν θα μπορέσει να ξαναφτάσει σε αυτές τις μέρες δόξας δεν θα εξαρτηθεί μόνο από το αν το χέρι του, το οποίο χρειάστηκε τέσσερις μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά θα εξαρτηθεί και από τη μοτοσυκλέτα της Honda, που προβλημάτισε κάθε αναβάτη εκτός από τον Marquez το 2022.

"Ο Marc έχει μια ιδιαίτερη ικανότητα να κερδίζει με μοτοσυκλέτες που δεν είναι τέλειες", είπε ο Pedrosa. "Τα χρόνια που πήγαμε από την Bridgestone στη Michelin, είχαμε δυσκολίες, εγώ είχα πολλές, αλλά ο Marc κατάφερε να κερδίσει το Πρωτάθλημα, να προσαρμοστεί στα ελαστικά".

"Ο Marc είναι ένας διαφορετικός αναβάτης, στην πίστα ήταν εντυπωσιακός γιατί έκανε ιδιαίτερα πράγματα στα οποία δεν μπορούσα να ανταποκριθώ".

Επόμενο άρθρο »

Ο Kevin Benavides κατακτά το Dakar του 2023!

« Προηγούμενο άρθρο

Rally Dakar: 13η Ειδική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα