• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Sito Pons ήθελε να αντικαταστήσει την Suzuki στα MotoGP
"H Dorna ήθελε νέα εργοστασιακή ομάδα"
Νέα 09/01/2023 - 12:34

Ο Sito Pons παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με τον CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta, σχετικά με την επιστροφή στα MotoGP της «Team Pons».

Ο Pons, ο οποίος απέφυγε πρόσφατα ποινή φυλάκισης 24 ετών και πρόστιμο 12 εκατομμυρίων ευρώ λόγω φορολογικών θεμάτων, συζητά από το 2013 σχετικά με την επιστροφή του.

Η τελευταία δορυφορική ομάδα που διοικήθηκε από τον Pons ήταν κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2005, όταν ο Alex Barros και ο Troy Bayliss αγωνίστηκαν για την Camel Honda.

Ο Pons ολοκλήρωσε την επιστροφή στους αγώνες Grand Prix ως ιδιοκτήτης ομάδας το 2009, ωστόσο, αυτό ήταν μέρος του πρωταθλήματος 250cc, ενώ συνεχίζει να διοικεί ομάδα στην Moto2 σήμερα.

Η επιστροφή στα MotoGP παραμένει ανεπιτυχής για τον Ισπανό, του οποίου η τελευταία προσπάθεια να μπει στην κορυφαία κατηγορία ήταν ως αντικαταστάτης της Suzuki μετά τη συγκλονιστική ανακοίνωση αποχώρησης του Ιάπωνα κατασκευαστή την περασμένη σεζόν.

Ωστόσο, η Dorna επιμένει ότι θέλει μια νέα εργοστασιακή ομάδα να αντικαταστήσει τη Suzuki και όχι μια νέα δορυφορική ομάδα, γι' αυτό και η τελευταία προσπάθεια του Pons απέτυχε.

"Είχαμε πολλές συζητήσεις για τα MotoGP με τον CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta", είπε ο Pons στο Speedweek.com. "Τον ρωτήσαμε επίσημα αν μπορούσαμε να επιστρέψουμε στην κατηγορία MotoGP με την Team Pons".

"Αλλά ο Carmelo μου έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει έναν κατασκευαστή και δεν υπογράφει με άλλες δορυφορικές ομάδες αυτή τη στιγμή".


"Αυτή ήταν η ξεκάθαρη απάντησή του. Τον ρωτούσαμε για πολλά χρόνια αν μπορούμε να πάρουμε θέσεις στα MotoGP. Υπήρχε μια ευκαιρία μια φορά, αλλά τη χάσαμε γιατί κανένα εργοστάσιο δεν θα μας έδινε μοτοσυκλέτες",

"Όταν η Suzuki ανακοίνωσε την αποχώρησή της τον Μάιο, το κάναμε ξανά. Μιλήσαμε με τον Carmelo. Έχουμε τους πόρους, έχουμε την εμπειρία. Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία θέση για δορυφορική ομάδα".

Εάν η Yamaha καταφέρει να ολοκληρώσει μια επιστροφή με τέσσερις μοτοσυκλέτες το 2024, κάτι που θα σήμαινε την επανίδρυση μιας δορυφορικής ομάδας, τότε είναι πιθανό να το κάνει αναλαμβάνοντας μία από τις ομάδες που ήδη βρίσκονται στο grid, καθιστώντας ακόμη πιο απίθανη την επιστροφή του Pons, τουλάχιστον στο άμεσα ορατό μέλλον.

Επόμενο άρθρο »

Stefan Bradl και Marc Marquez σχολιάζουν τον ρόλο του δοκιμαστή

« Προηγούμενο άρθρο

Rally Dakar: 8η Ειδική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα