• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Μερικές φορές φοβόμουν
Rossi: Ήταν δύσκολο για τον Fabio να παλέψει έτσι
Νέα 05/01/2023 - 12:29

Ο Quartararo φαινόταν ότι θα κατάφερνε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στα MotoGP κατά τα πρώτα στάδια του 2022, χτίζοντας ένα προβάδισμα 91 βαθμών, μέχρι που τελικά ο Francesco Bagnaia τον ξεπέρασε και στέφθηκε Πρωταθλητής στη Valencia. 

Ο Quartararo εκπροσωπούσε την ομάδα που είναι συνώνυμη με τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Valentino Rossi, ενώ ο Bagnaia είναι ο πρώτος απόφοιτος της ακαδημίας VR46 που κέρδισε τον τίτλο της μεγάλης κατηγορίας.


"Ο Pecco και ο Fabio αποδείχθηκαν οι πιο δυνατοί, είναι επίσης οι μόνοι, μαζί με τον Jorge Martín, οι οποίοι έκαναν στις κατατακτήριες τον ταχύτερο γύρο τους χωρίς να χρησιμοποιούν κανένα slipstream", είπε ο Rossi.

"Η Yamaha είναι πάντα μια καλή ισορροπημένη μοτοσυκλέτα, αλλά τώρα η διαφορά σε σχέση με τη Ducati όσον αφορά την ισχύ του κινητήρα είναι πολύ σημαντική. Ήταν δύσκολο για τον Quartararo να αγωνιστεί έτσι".

Ο Quartararo τελείωσε τη σεζόν με κάταγμα στο δάχτυλο και είπε στη Le Monde: "Δεν φοβάμαι όταν είμαι στη μοτοσυκλέτα, αν και μερικές φορές φοβάμαι όταν χάνω το κράτημα μπροστά με σχεδόν 400 χλμ/ώρα".

"Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι πολύ, γιατί ο φόβος της πτώσης μπορεί να σε κάνει να χάσεις εκατοστά του δευτερολέπτου".

"Στην αρχή της σεζόν στο MotoGP, ως υπερασπιστής του τίτλου, ήλπιζα να τα πάω καλύτερα. Αλλά ήταν αμέσως ξεκάθαρο ότι δεν μπορούσα να ανταγωνιστώ επί ίσοις όροις με την ταχύτερη Ducati στην ευθεία".

"Δεν είχα περιθώρια ασφάλειας, οδήγησα πραγματικά στο όριο όλη τη σεζόν. Υπό αυτές τις συνθήκες, το να τερματίσω πίσω από τον Bagnaia μπορεί να θεωρηθεί ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, ακόμα κι αν δεν είμαι ικανοποιημένος".

Ο Quartararo εξήγησε ότι ο Lewis Hamilton είναι η έμπνευσή του για να ανακτήσει το πρωτάθλημα το 2023: "Μαζί με τον Valentino Rossi στη μοτοσυκλέτα και τον Cristiano Ronaldo στο ποδόσφαιρο, είναι ένας από τους αθλητές που με εμπνέουν"

"Στο ποδόσφαιρο μου αρέσουν ο Νeymar και ο Sergio Ramos, που ήξερα στην Ισπανία, πριν πάνε στην PSG. Νιώθω καλά με τον Kylian Mbappé, έχουμε πολλά κοινά, την ίδια ηλικία, είμαστε απαιτητικοί, προσπαθούμε πάντα να αποδίδουμε. Όπως κι εγώ, είναι λάτρης του αμερικανικού μπάσκετ".

Επόμενο άρθρο »

Rally Dakar: 5η Ειδική

« Προηγούμενο άρθρο

Rally Dakar: 4η Ειδική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα