• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ενθουσιασμένος με την Ducati ο Alex Marquez
Αλλά είναι νωρίς ακόμα για να θέσει τους στόχους του 2023
Νέα 25/11/2022 - 17:42

Ο Alex Marquez, έφυγε από τη Honda μετά από τρεις σεζόν - μία με την εργοστασιακή ομάδα το 2020 και δύο με την LCR το 2021/2022 - και βρέθηκε στη Ducati αφού υπέγραψε συμφωνία με την Gresini για να οδηγήσει την Desmosedici του 2022 για το 2023.

Ο Marquez αφέθηκε ελεύθερος από τη Honda για να δοκιμάσει τη Ducati στην πρώτη δοκιμή του 2023 την Τρίτη μετά το Grand Prix της Valencia.

Έχοντας υπομείνει μια δύσκολη χρονιά στη Honda, παίρνοντας την 17η θέση με 50 βαθμούς και έχοντας ως καλύτερο τερματισμό την έβδομη θέση, ο Marquez ήταν αισιόδοξος μετά την πρώτη του επαφή με τη Ducati.

"Ήταν μια πολύ θετική μέρα, από την πρώτη έξοδο ένιωσα σαν στο σπίτι μου με αυτή τη μοτοσυκλέτα", είπε ο Marquez στο τέλος της δοκιμής της Valencia, τελειώνοντας την μέρα στην 15η θέση. "Ήμασταν αμέσως γρήγοροι και ανταγωνιστικοί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στην πραγματικότητα δεν κάναμε καμία αλλαγή στη μοτοσυκλέτα όλη την ημέρα, απλώς προσαρμοστήκαμε εμείς".

"Πήγε πολύ καλά. Ο χειμώνας θα είναι πολύ μακρύς για μένα! Χρειάζομαι άλλη μια μέρα για να χρησιμοποιήσω τις δυνατότητες αυτής της μοτοσυκλέτας. Γνωρίζουμε ότι αυτή η μοτοσυκλέτα έχει σίγουρα δυνατότητες. Στον ρυθμό ενός γύρου δεν μπόρεσα να ζητήσω τα πάντα [από τη μοτοσυκλέτα], αλλά είμαι χαρούμενος που την πρώτη μέρα με αυτή τη μοτοσυκλέτα ήμασταν μόνο έξι δέκατα μακριά από τον πρώτο. Το πιο σημαντικό, μπόρεσα να είμαι πολύ συνεπής όσον αφορά την ταχύτητα".

Ο Marquez σημείωσε ότι μπορεί "να χρησιμοποιήσει το φυσικό του στυλ λίγο καλύτερα" με τη Ducati, αλλά "ακόμα πρέπει να ανακαλύψουμε λίγο περισσότερα σε αυτή τη μοτοσυκλέτα".
Είπε επίσης ότι παρατήρησε μια «μεγάλη διαφορά» με τη Ducati σε σύγκριση με τη Honda.

Παρά τον ενθουσιασμό του για τη Ducati, ο Marquez παραδέχεται ότι είναι ακόμα "πολύ νωρίς" για να σχολιάσει τι μπορεί να σκεφτεί όσον αφορά τους στόχους της σεζόν του 2023 αυτή τη στιγμή.

"Είναι πολύ νωρίς για να πω, δεν μπορώ να πω ότι θα παλέψω για το Πρωτάθλημα", πρόσθεσε. "Πρέπει να φτιάξουμε μια πολύ γερή βάση τον χειμώνα με την οποία να μπορούμε να ξεκινήσουμε καλά στο Portimao".

"Έχουμε αυτήν την έκδοση της Ducati του 2022, επομένως δεν χρειάζεται να δοκιμάσουμε πολλά νέα πράγματα. Πρέπει να χτίσουμε εμπιστοσύνη και να δούμε πού έχουμε δυνατότητες".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Πολλοί άνθρωποι έλεγαν ότι δεν αξίζω μια θέση στα MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Petrucci στα Superbikes το 2023!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα