• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα Yamaha TRACER 9 GT+
Ανάλυση της λειτουργίας όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων
Τεστ-Μοντέλα 17/11/2022 - 02:02

Νέα TRACER 9 GT+ Sport Touring από τη Yamaha

Οδηγώντας στην κόψη

H σειρά Sport Touring μοντέλων της Yamaha προσφέρει σε αναβάτες από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να ζήσουν τα όνειρά τους και να εξερευνήσουν τους δρόμους της ζωής κάθε φορά που νιώθουν την ανάγκη να ξεφύγουν από την καθημερινότητα.

Είτε πρόκειται για ένα Σαββατοκύριακο είτε για ένα τολμηρό μεγάλης απόστασης ταξίδι με μοτοσυκλέτα, η σειρά TRACER 9 έχει την απόδοση, την άνεση και την ευελιξία για να ικανοποιήσει το ταξιδιωτικό πάθος κάθε αναβάτη.

Η ειδική φόρμουλα απόδοσης του ροπάτου κινητήρα CP3 των 890cc, το ελαφρύ πλαίσιο από αλουμίνιο, η εργονομία και η έτοιμη για να δεχθεί βαλίτσες σχεδίαση εξασφαλίζει ότι αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι έτοιμες να “φύγουν” ανά πάσα στιγμή.


Η Yamaha τώρα είναι έτοιμη να πάει το concept TRACER σε μια συναρπαστική νέα διάσταση με την πιο εξελιγμένη Sport Tourer που κατασκευάστηκε ποτέ από την εταιρεία. Βασισμένη στα δυνατά σημεία των υπαρχόντων μοντέλων, η νέα TRACER 9 GT+ διαθέτει την καλύτερη τεχνολογία της κατηγορίας που έχει σχεδιαστεί για να μεταμορφώνει κάθε διαδρομή προσφέροντας έναν ασύλληπτο βαθμό ευελιξίας και ελέγχου.

Με πλήρως ενσωματωμένα ηλεκτρονικά αιχμής, που συμπεριλαμβάνουν, χιλιοστομετρικό ραντάρ, προσαρμοζόμενο Cruise Control, Unified Brake System (ενοποιημένο σύστημα πέδησης) συνδεδεμένο με το ραντάρ, ηλεκτρονικές αναρτήσεις και έξυπνες λειτουργίες οδήγησης – καθώς και όργανα TFT με συνδεσιμότητα και πλήρως ενσωματωμένη πλοήγηση Garmin – η νέα TRACER 9 GT+ είναι έτοιμη να εισέλθει σε μια νέα εποχή ελέγχου που θα ανεβάσει την εμπειρία Sport Touring στο επόμενο επίπεδο.
 

Adaptive Cruise Control (ACC)

Η TRACER 9 GT+ είναι η πρώτη Yamaha που είναι εξοπλισμένη με Adaptive Cruise Control (ACC), αυτό το προηγμένο νέο σύστημα προσφέρει τα πλεονεκτήματα του cruise control μαζί με τη δυνατότητα αυτόματης διατήρησης σταθερής απόστασης από το προπορευόμενο όχημα.

Με ένα συμβατικό σύστημα cruise control, όταν ο αναβάτης πλησιάσει ένα προπορευόμενο όχημα, πρέπει να απενεργοποιήσει το σύστημα ή να πατήσει τα φρένα του – κάτι που απενεργοποιεί αυτόματα το σύστημα. Με το νέο σύστημα ACC, ένα ενσωματωμένο χιλιοστομετρικό ραντάρ μετρά συνεχώς την απόσταση από το όχημα ακριβώς μπροστά από την TRACER 9 GT+. Το ACC ελέγχει αυτόματα την ταχύτητα κίνησης, την επιβράδυνση και την επιτάχυνση για να συμβαδίζει με τις μεταβολές της κατάστασης στο δρόμο.

Το ACC είναι ρυθμιζόμενο και όταν η μοτοσυκλέτα είναι σε κίνηση, ο αναβάτης του μπορεί να επιλέξει μία από τις τέσσερις διαφορετικές επιλογές απόστασης, από το προπορευόμενο όχημα, που ταιριάζει στις ατομικές προτιμήσεις του. Η επιλογή εμφανίζεται με μία μπάρα για τη μικρότερη απόσταση και τέσσερις μπάρες για τη μεγαλύτερη απόσταση. Το ACC προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της κούρασης του αναβάτη απαιτώντας λιγότερες επεμβάσεις και εξασφαλίζει βελτιωμένη ποιότητα ταξιδιού με τη διατήρηση σταθερής απόστασης, επίσης βελτιώνει την ομαλή ροής της κυκλοφορίας.

Όταν το σύστημα ACC είναι ενεργό, η νέα οθόνη TFT 7 ιντσών εμφανίζει ένα πράσινο εικονίδιο (με γκρι για αναμονή) και δείχνει 1 έως και 4 λευκές γραμμές κάτω από ένα εικονίδιο αυτοκινήτου για να επιβεβαιώσει την επιλεγμένη απόσταση που ακολουθεί. Όταν το ACC προσδιορίσει ότι ο αναβάτης είναι πολύ κοντά στο προπορευόμενο όχημα ή αν αντιληφθεί ότι η τρέχουσα κατάσταση επιτάχυνσης/επιβράδυνσης της μοτοσυκλέτας θα οδηγήσει σε μείωση της απόστασης, το εικονίδιο αίτησης παρέμβασης αναβάτη εμφανίζεται στην οθόνη για να ειδοποιήσει τον αναβάτη ότι απαιτείται η κατάλληλη δράση για να αποφευχθεί μια κατάσταση πολύ μικρής απόστασης από το προπορευόμενο όχημα.

Το ACC λειτουργεί μεταξύ 30 km/h και 160 km/h – με 1η 2η σχέση από τα 30 km/h, 3η και 4η από τα 40 km/h και 5η και 6η από τα 50 km/h. Η ταχύτητα μπορεί να αυξηθεί και να μειωθεί με βήματα είτε του 1 km/h είτε των 10 km/h πατώντας μία φορά ή κρατώντας πατημένο το διακόπτη ρύθμισης. Το ACC απενεργοποιείται φρενάροντας ή πατώντας τη μανέτα του συμπλέκτη για περισσότερο από 1 δευτερόλεπτο ή γυρίζοντας προς τα εμπρός το γκρίπ του γκαζιού, πέρα ​​από το στοπ του.

Αυτή η εύκολα κατανοητή κατάσταση ACC εμφανίζεται σε όλες τις λειτουργίες οθόνης, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας πλοήγησης και παρέχει ένα πρόσθετο βοήθημα αναβάτη που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ευκολία οδήγησης, ιδιαίτερα σε πολυσύχναστους αυτοκινητόδρομους.

Πρόσθετες λειτουργίες ACC

Εκτός από τη διατήρηση μιας προεπιλεγμένης απόστασης από το προπορευόμενο όχημα, το ACC διαθέτει επίσης υποβοήθηση στροφής ‘cornering assist’ με την οποία αναστέλλει την αύξηση της ταχύτητας όταν το σύστημα ανιχνεύει ότι η μοτοσυκλέτα στρίβει και το ραντάρ εντοπίσει ένα προπορευόμενο όχημα, επίσης περιορίζει το επίπεδο επιτάχυνσης όταν υπάρχει προπορευόμενο όχημα.

Η «υποβοήθηση προσπέρασης» του ACC επιταχύνει την TRACER 9 GT+ πιο ομαλά από το κανονικό όταν καταλαβαίνει ότι το φλας της μοτοσυκλέτας είναι αναμμένο και η μοτοσυκλέτα εκτελεί έναν ελιγμό προσπέρασης.
Το ACC είναι επίσης συνδεδεμένο με τον κινητήρα και την ηλεκτρονική ανάρτηση, και προκειμένου να διατηρηθεί η προεπιλεγμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ενεργοποιεί πρώτα το φρένο κινητήρα και στη συνέχεια τα φρένα για να επιβραδύνει τη μοτοσυκλέτα. Ταυτόχρονα, η απόσβεση της ηλεκτρονικής ανάρτησης αλλάζει αυτόματα ώστε να μειώνεται η υπερβολική κλίση όταν ενεργοποιούνται τα φρένα για να διατηρηθεί η σταθερότητα της μοτοσυκλέτας.

Με την ικανότητά του να αντιδρά αυτόματα και να ρυθμίζει τα επίπεδα ταχύτητας, ανοίγματος γκαζιού, φρεναρίσματος κινητήρα, φρεναρίσματος και συμπεριφοράς της ανάρτησης όταν ακολουθείτε ένα όχημα – καθώς και όταν στρίβετε και προσπερνάτε – το εξελιγμένο ACC προσφέρει μια φυσική και απρόσκοπτη εμπειρία οδήγησης. Αυτή η κορυφαία για την κατηγορία τεχνολογία ηλεκτρονικών χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα της Yamaha και ανεβάζει την άνεση κίνησης στους αυτοκινητόδρομους σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Το εύκολο στη χρήση ACC μειώνει τις πνευματικές και σωματικές επεμβάσεις από τον αναβάτη και προσφέρει βελτιωμένη άνεση, ευκολία και ασυναγώνιστη ποιότητα κύλισης, καθιστώντας την TRACER 9 GT+ την απόλυτη Sport Tourer της Yamaha.
 

Ενιαίο σύστημα πέδησης εμπρός/πίσω που συνδέεται με ραντάρ

Ως το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Sport Touring της Yamaha, η TRACER 9 GT+ επιλέχθηκε για να εφοδιαστεί με μια σειρά από νέα καινοτόμα και κορυφαίας τεχνολογίας βοηθήματα για την κατηγορία – συμπεριλαμβανομένου του πρώτου στον κόσμο της μοτοσυκλέτας συνδεδεμένου με ραντάρ συστήματος Unified Brake System (UBS) .

Το νέο σύστημα είναι μια ενεργή διάταξη που προσφέρει αυξημένη δυνατότητα ελέγχου χρησιμοποιώντας δεδομένα από το χιλιοστομετρικό ραντάρ και την αδρανιακή μονάδα IMU (Inertial Measurement Unit) 6 αξόνων για την υποβοήθηση και ρύθμιση των δυνάμεων πέδησης εμπρός και πίσω, μέσω της υδραυλικής μονάδας Bosch που βελτιστοποιεί τον έλεγχο του συστήματος πέδησης.

Υπάρχουν τρία κύρια στοιχεία στο ενοποιημένο σύστημα πέδησης που λειτουργούν μόνο όταν το BC (Έλεγχος Φρένων) είναι ενεργοποιημένο. Πρώτον, η υποβοήθηση πέδησης παρεμβαίνει όταν το σύστημα ανιχνεύσει ότι επίκειται σύγκρουση. Δεύτερο, η υποβοήθηση πέδησης εμπρός/πίσω προσαρμόζει τις δυνάμεις πέδησης και στους δύο τροχούς για σταθερή επιβράδυνση. Και τρίτο, ο έλεγχος πέδησης στις στροφές προσαρμόζει αυτόματα τη δύναμη πέδησης για να εμποδίσει την ολίσθηση του ελαστικού όταν τη μοτοσυκλέτα είναι σε κλίση.

Το ενοποιημένο σύστημα πέδησης αναλύει συνεχώς τα δεδομένα απόστασης από το ραντάρ κυμάτων χιλιοστών. Εάν το σύστημα υπολογίσει ότι οι είσοδοι πέδησης του αναβάτη είναι ανεπαρκείς για την αποφυγή σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα, θα αυξήσει την πίεση πέδησης και στους δυο τροχούς για να βοηθήσει την επιβράδυνση της TRACER 9 GT+.

Το σύστημα ACC που περιγράφηκε προηγουμένως θα επιβραδύνει επίσης αυτόματα την TRACER 9 GT+ όταν επιτευχθεί η προεπιλεγμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, αλλά μόλις ο αναβάτης πατήσει τα φρένα, το ACC απενεργοποιείται – και σε αυτό το σημείο θα επέμβει το Ενοποιημένο Σύστημα Φρένων που συνδέεται με το ραντάρ εφόσον διαπιστώσει ότι οι είσοδοι πέδησης του αναβάτη δεν επαρκούν για να αποτρέψουν τη σύγκρουση. Το σύστημα παρέχει πρόσθετη υποβοήθηση πέδησης - δεν είναι σύστημα αποφυγής σύγκρουσης - και παρεμβαίνει μόνο όταν το BC είναι ενεργοποιημένο και ο αναβάτης φρενάρει.

Το δεύτερο στοιχείο είναι το ενοποιημένο σύστημα πέδησης με υποβοήθηση εμπρός/πίσω που προσαρμόζει την κατανομή της δύναμης πέδησης εμπρός/πίσω. Όταν ο αναβάτης χρησιμοποιεί μόνο το μπροστινό φρένο, η υδραυλική μονάδα εφαρμόζει αυτόματα δύναμη πέδησης και στον πίσω τροχό, με τον βαθμό παρέμβασης να υπολογίζεται χρησιμοποιώντας δεδομένα από την IMU που σχετίζονται με μεταβολές στην επιτάχυνση και τη γωνία κλίσης. Όταν χρησιμοποιείται μόνο το πίσω φρένο, το σύστημα μερικές φορές – αλλά όχι πάντα – εφαρμόζει πρόσθετη δύναμη πέδησης και στο μπροστινό τροχό μέσω της υδραυλικής μονάδας ανάλογα με την είσοδο του πεντάλ φρένου και τα δεδομένα της IMU σχετικά με την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.

Το τρίτο στοιχείο είναι ο έλεγχος του φρένου στις στροφές. Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα σύστημα «ελέγχου φρένων στροφών» που λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα λειτουργίας της μοτοσυκλέτας από την IMU και προσαρμόζει άμεσα τις δυνάμεις πέδησης του αναβάτη για να εμποδίσει το γλίστρημα.

Το ενοποιημένο σύστημα πέδησης συνδέεται και με την ηλεκτρονική ανάρτηση και, εκτός από τις υποβοηθητικές και ρυθμιστικές δυνάμεις πέδησης εμπρός και πίσω, προσαρμόζει επίσης το βαθμό απόσβεσης της εμπρός και πίσω ανάρτησης για τη διατήρηση της ευστάθειας. Το ABS λειτουργεί πάντα είτε το BC είναι ενεργοποιημένο ή είναι απενεργοποιημένο.

Χιλιοστομετρικό Ραντάρ

Τόσο το νέο Adaptive Cruise Control όσο και το Unified Brake System χρησιμοποιούν δεδομένα από το νέο χιλιοστομετρικό ραντάρ που ανιχνεύει την απόσταση του οχήματος μπροστά από τη μοτοσυκλέτα. Με βάρος μόνο 200 γραμμάρια η συμπαγής, ενσωματωμένη μονάδα ραντάρ βρίσκεται πίσω από ένα νέο προστατευτικό κάλυμμα στο μπροστινό μέρος της TRACER 9 GT+.

Νέα έγχρωμη οθόνη TFT 7 ιντσών
Οι αναβάτες της TRACER 9 GT+ έχουν τη δυνατότητα επιλογής τριών διαφορετικών θεμάτων προβολής με τη νέα έγχρωμη οθόνη υψηλής φωτεινότητας TFT. Κάθε θέμα προβολής έχει σχεδιαστεί για να μεταδίδει μια διαφορετική αίσθηση για να ταιριάζει σε διαφορετικά στυλ οδήγησης και διαφορετικές προσωπικές προτιμήσεις. Με επιλογές που δίνουν μια καθαρή, σύγχρονη εμφάνιση, ένα απογυμνωμένο σπορ στυλ με ή μια οπτική ταυτότητα εμπνευσμένη από το ιδανικό ανάπτυξης Jin-Ki Kanno της Yamaha, υπάρχει ένα οπτικό θέμα που ταιριάζει σε κάθε αναβάτη.

Και στα τρία θέματα, το Adaptive Cruise Control (ACC) εμφανίζεται σε περίοπτη θέση, επιτρέποντας στους αναβάτες να βλέπουν αμέσως τη ρύθμιση απόστασης του συστήματος και την επιλεγμένη ταχύτητα κίνησης.

Νέα συνδεσιμότητα με smartphone
Για μια εμπλουτισμένη εμπειρία οδήγησης, η συνδεσιμότητα με smartphone διατίθεται στάνταρ στην TRACER 9 GT+. Μια μονάδα ελέγχου επικοινωνίας επιτρέπει στους αναβάτες να συνδέσουν το smartphone τους με τη μοτοσυκλέτα χρησιμοποιώντας τη δωρεάν εφαρμογή MyRide της Yamaha. Η σύνδεση μπορεί να γίνει μέσω USB, Wi-Fi ή Bluetooth, μόλις συνδεθεί ο αναβάτης μπορεί να δει πληροφορίες για εισερχόμενες κλήσεις, email και μηνύματα στην οθόνη TFT. Οι αναβάτες και οι συνεπιβάτες μπορούν επίσης να ακούν μουσική και να απαντούν σε κλήσεις με ακουστικά συνδεδεμένα με Bluetooth*, προσθέτοντας μια νέα διάσταση σε κάθε διαδρομή, είτε πρόκειται για εκδρομές μεγάλων αποστάσεων είτε για καθημερινή μετακίνηση.

Οι αναβάτες της TRACER 9 GT+ μπορούν επίσης να δουν μια σειρά μενού και λειτουργιών χρησιμοποιώντας τα νέα εργονομικά χειριστήρια στον αριστερό διακόπτη τιμονιού, όταν η μοτοσυκλέτα είναι σε στάση, η νέα οθόνη TFT 7 ιντσών υψηλής φωτεινότητας μπορεί να εμφανίζει τα πάντα, από δελτία καιρού έως λεπτομερείς ειδοποιήσεις.
*Δεν περιλαμβάνεται στην TRACER 9 GT+.

Νέα πλοήγηση Garmin σε πλήρη οθόνη

Η πλοήγηση σε πλήρη οθόνη Garmin μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο αναβάτης είναι να συνδέσει το smartphone του μέσω της δωρεάν εφαρμογής MyRide και να κατεβάσει την εφαρμογή Garmin Motorize**. Ένα παράθυρο πλοήγησης πλήρους οθόνης μπορεί να ανοίξει στην συνδεδεμένη οθόνη TFT και ο αναβάτης της TRACER 9 GT+ μπορεί να διαλέξει από μια επιλογή διαφορετικών τύπων διαδρομών – όπως ταχύτερη, συντομότερη, αυτοκινητόδρομος και άλλα – προφορικές οδηγίες στροφή προς στροφή μπορούν να σταλούν σε σετ ακουστικών συνδεδεμένων με Bluetooth*. Τα δεδομένα χάρτη μεταφορτώνονται στο smartphone και έτσι ο αναβάτης μπορεί να έχει πρόσβαση στην πλοήγηση ακόμα και όταν το σήμα του smartphone μπορεί να χαθεί προσωρινά σε ορισμένες τοποθεσίες.

Οι λειτουργίες πλοήγησης περιλαμβάνουν real time traffic, εκτιμώμενο χρόνο άφιξης και εναλλακτικές διαδρομές για την αποφυγή συμφόρησης. Άλλες χρήσιμες λειτουργίες είναι η απόσταση που μπορεί να διανυθεί με το υπόλοιπο καυσίμου και real time ενημερώσεις που εμφανίζουν τοπικές πληροφορίες καιρού, την κατάσταση του καιρού στον επιλεγμένο προορισμό καθώς και εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού.

Το Garmin Motorize περιλαμβάνει επίσης ειδοποιήσεις αναβάτη που παρέχουν πληροφορίες για πιθανούς κινδύνους, όπως απότομες στροφές – εμφανίζονται και τα ισχύοντα όρια ταχύτητας. Υπάρχει επίσης μια PhotoReal προβολή διασταύρωσης που εμφανίζεται αυτόματα σε μορφή διαχωρισμένης οθόνης όταν πλησιάζετε σε μια διασταύρωση, δίνοντας πληροφορίες για την καλύτερη λωρίδα που θα χρησιμοποιήσετε για την επόμενη έξοδο.

Η εφαρμογή Garmin Motorize μπορεί να λειτουργήσει με ένα joystick και ένα κουμπί αρχικής οθόνης στον αριστερό διακόπτη τιμονιού όταν η μοτοσυκλέτα είναι σταματημένη αλλά η εφαρμογή κλειδώνει και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν η μοτοσυκλέτα κινείται.
*Δεν περιλαμβάνεται στην TRACER 9 GT
** Το Garmin Motorize απαιτεί σύνδεση συνδρομητικής υπηρεσίας.

Νέο Quickshifter 3ης γενιάς ενσωματωμένο με το ACC

Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα cruise control που απεμπλέκονται όταν ένας αναβάτης χρησιμοποιεί τον συμπλέκτη ή αλλάζει ταχύτητα, οι αναβάτες της TRACER 9 GT+ μπορούν να αλλάξουν ταχύτητα χρησιμοποιώντας το νέο Quickshifter 3ης γενιάς ακόμα και όταν το ACC είναι ενεργό.

TRACER 9 GT+ Icon Performance
TRACER 9 GT+ Icon Performance

Αυτή η νέα κορυφαίας τεχνολογίας Sport Tourer είναι η πρώτη Yamaha που είναι εξοπλισμένη με το quickshifter 3ης γενιάς που προσφέρει ακόμη ευρύτερο φάσμα λειτουργιών, επιτρέποντας κατεβάσματα χωρίς συμπλέκτη για επιτάχυνση και ανεβάσματα ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη στην επιβράδυνση. Για παράδειγμα, εάν ο αναβάτης ταξιδεύει με ενεργό ACC στα 100 km/h με 6η ταχύτητα και στη συνέχεια επιβραδύνεται αυτόματα από ένα προπορευόμενο αυτοκίνητο, ο αναβάτης μπορεί να κατεβάσει ταχύτητα για να ανταποκριθεί πιο άνετα ο κινητήρας στη μειωμένη ταχύτητα χωρίς να απεμπλακεί το ACC. Ομοίως, όταν ταξιδεύει σε κατηφόρα με ACC σε χαμηλότερη ταχύτητα, ο αναβάτης μπορεί να ανεβάσει ταχύτητα για να μειώσει το φρενάρισμα του κινητήρα χωρίς να χάσει το ACC.

Προκειμένου να διατηρηθεί η φυσική αίσθηση οδήγησης, το Quickshifter 3ης γενιάς δεν θα λειτουργεί σε ορισμένες περιπτώσεις όπου οι στροφές του κινητήρα είναι εξαιρετικά χαμηλές ή υψηλές, καθώς και όταν η μοτοσυκλέτα δεν επιταχύνει ούτε επιβραδύνει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το εικονίδιο του Quick Shifter στην οθόνη οργάνων TFT θα υποδείξει εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή όχι το quickshifter και μόλις αλλάξει η ταχύτητα ή οι στροφές το σύστημα θα επιστρέψει σε ενεργή κατάσταση.

Ενσωματωμένη ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ημιενεργή ανάρτηση «KADS» της KYB

Η TRACER 9 GT+ είναι εξοπλισμένη με την πιο προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρονικού ελέγχου που υπάρχει σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα Yamaha παραγωγής, κάτι που τονίζει την προσήλωση της Yamaha στην κατηγορία Sport Touring. Το σύστημα ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης νέας γενιάς KADS (KYB Actimatic Damper System) έχει αναπτυχθεί από κοινού με την KYB και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εντυπωσιακές σπορ επιδόσεις σε συνδυασμό με μια εξαιρετικά άνετη οδήγηση.

Αυτό το πλήρως ενσωματωμένο σύστημα εμπρός και πίσω ανάρτησης ελέγχεται από την IMU 6 αξόνων που παρακολουθεί διάφορους αισθητήρες και ρυθμίζει αυτόματα την απόσβεση μέσω της υδραυλικής μονάδας (HU) και της μονάδας ελέγχου ανάρτησης (SCU). Το KADS μπορεί να ρυθμιστεί σε λειτουργία Sport ή Comfort και είναι σε θέση να προσαρμόζεται σε μια μεγάλη ποικιλία στυλ οδήγησης ρυθμίζοντας συνεχώς την απόσβεση ώστε να ταιριάζει στις επικρατούσες συνθήκες οδήγησης. Αναλύοντας τα δεδομένα από την IMU, συμπεριλαμβανομένης της γωνίας κλίσης και της επιτάχυνσης της μοτοσυκλέτας, αυτό το εξελιγμένο σύστημα ανάρτησης προσφέρει οδήγηση υψηλής ποιότητας με απαράμιλλο κράτημα και βελτιωμένη αίσθηση, παρέχοντας επίπεδα εμπιστοσύνης που επιβεβαιώνουν την TRACER 9 GT+ ως την απόλυτη Sport Tourer της Yamaha.

TRACER 9 GT+ Power Grey.
TRACER 9 GT+ Power Grey.

Όπως κάθε άλλο ηλεκτρονικό σύστημα που εξοπλίζει αυτή τη μοτοσυκλέτα υψηλών δυνατοτήτων, η ανάρτηση KYB είναι πλήρως ενσωματωμένη για να εξασφαλίζει πάντα σταθερή απόδοση χειρισμού και λειτουργεί σε συνδυασμό με το ACC, το ενιαίο υποβοηθούμενο σύστημα πέδησης καθώς και με το συνδεδεμένο με το ραντάρ Unified Brake System.

Τα χαρακτηριστικά χειρισμού της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης επηρεάζονται επίσης από την επιλογή του προγράμματος οδήγησης και οι ρυθμίσεις απόσβεσης προσαρμόζονται στιγμιαία μέσω μιας ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας για να επιτυγχάνεται ομαλή και άνετη οδήγηση σε διάφορες συνθήκες φορτίου και οδήγησης.

Ενσωματωμένα προγράμματα οδήγησης

Η TRACER 9 GT+ επωφελείται από ένα εξελιγμένο σετ προγραμμάτων οδήγησης και συμπεριφοράς κινητήρα που είναι πλέον πλήρως συνδεδεμένο με την IMU 6-Axis της μοτοσυκλέτας και το ολοκληρωμένο πακέτο βοηθημάτων αναβάτη. Τα προηγούμενα προγράμματα οδήγησης και συμπεριφοράς κινητήρα (D-Mode) λειτουργούσαν εντελώς ξεχωριστά από τα διάφορα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα βοηθήματα αναβάτη.

Το νέο σύστημα είναι πιο διαισθητικό και είναι πολύ πιο εύκολο να κατανοηθεί και να χρησιμοποιηθεί εν κινήσει. Ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μία από τις τέσσερις επιλογές τρόπων οδήγησης: «Sport», «Street», «Rain» ή «Custom» – οι οποίες πλέον λειτουργούν σε συνδυασμό με την επιλογή συμπεριφοράς κινητήρα (D-mode), τον έλεγχο πρόσφυσης, τον έλεγχο ολίσθησης, τον έλεγχος ανύψωση και τον ηλεκτρονικό έλεγχο απόσβεσης της ανάρτησης για εξασφάλιση βελτιωμένης ικανότητας ελέγχου σε μια μεγάλη ποικιλία συνθηκών οδήγησης.

Οι επιλέξιμες διαμορφώσεις «Sport», «Street» και «Rain» διαθέτουν ενσωματωμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις με διαφορετικά επίπεδα παρέμβασης για να ταιριάζουν σε διαφορετικές συνθήκες, αυτές οι προκαθορισμένες λειτουργίες έχουν αναπτυχθεί από τους σχεδιαστές της Yamaha με βάση τις παρατηρήσεις των αναβατών δοκιμών. Η τέταρτη επιλογή «Custom» επιτρέπει στον αναβάτη να επιλέξει χειροκίνητα τις δικές του ρυθμίσεις παρέμβασης για τα διάφορα ηλεκτρονικά βοηθήματα οδήγησης και να τα αποθηκεύσει ως προσαρμοσμένη λειτουργία.

Νέοι εργονομικοί διακόπτες τιμονιού
Τα νέας σχεδίασης συγκροτήματα διακοπτών τιμονιού που χρησιμοποιούν joystick και κουμπί home επιτρέπουν στον αναβάτη να χειρίζεται το μεγαλύτερο φάσμα λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της συνδεσιμότητας και της πλοήγησης με smartphone. Τόσο η δεξιά όσο και η αριστερή πλευρά διαθέτουν καθαρή, λογική διάταξη και απλό σχεδιασμό – η εργονομική τους διάταξη προσφέρει ομαλή κίνηση του αντίχειρα για εύκολη και διαισθητική λειτουργία. Τα συγκροτήματα διακοπτών τιμονιού φωτίζονται για ευκολότερη αναγνώριση και χρήση στο σκοτάδι.

Εξελιγμένη σέλα αναβάτη με ρυθμιζόμενο ύψος και νέο υλικό καλύμματος
Η ρυθμιζόμενη σε ύψος σέλα αναβάτη αναβαθμίζεται με νέα επένδυση και αναθεωρημένο σχήμα για αυξημένη άνεση. Ενώ ένα νέο κάλυμμα σε δερμάτινο στυλ χρησιμοποιείται για να ενισχύσει τη συνολική αίσθηση ποιότητας και την πλούσια εμφάνιση της κορυφαίας Sport Tourer. Έτσι τώρα είναι μια πιο άνετη και πολυτελής σέλα για να περάσετε μια ημέρα με πολλά χιλιόμετρα.


Πίσω δισκόφρενο μεγαλύτερης διαμέτρου
Για βελτιωμένη αίσθηση, η διάμετρος του πίσω φρένου έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 9% στα 267 χιλιοστά, ο σχεδιασμός της πίσω δαγκάνας έχει αναθεωρηθεί και ένα νέο πεντάλ φρένου καθώς και νέα ρεζερβουάρ υγρών φρένου εμπρός και πίσω ενισχύουν τη συνολική εικόνα της κορυφαίας ποιότητας.

Αλλαγές σε λεπτομέρειες
Για να ικανοποιήσει τις υψηλές προδιαγραφές και να προσφέρει μια ακόμα πιο εκλεπτυσμένη εμπειρία οδήγησης και υπερηφάνεια στους ιδιοκτήτες της, η TRACER 9 GT+ έχει διάφορες αλλαγές σε λεπτομέρειες, όπως η νέα πρίζα USB A, το πρόσφατα σχεδιασμένο στήριγμα της οθόνης οργάνων και οι ανασχεδιασμένες βάσεις ζελατίνας., Επιπλέον, το νέο πεντάλ ποδόφρενου ταιριάζει με το νέο σύστημα πίσω φρένων.

Ειδικός χρωματισμός και φινίρισμα
Για να υπογραμμίσει τη θέση της ως η πιο εκλεπτυσμένη και επιθυμητή Sport Tourer Yamaha, η TRACER 9 GT+ προσφέρεται σε δύο αποκλειστικούς συνδυασμούς χρωμάτων πολλαπλών τόνων: Icon Performance και Power Grey.

TRACER 9 GT Pure White
TRACER 9 GT Pure White


Κινητήρας EU5 890cc CP3 με άφθονη και γραμμική ροπή
Η TRACER 9 GT+ είναι εξοπλισμένη με το φημισμένο CP3 890 κ.εκ (EURO5) κινητήρα της Yamaha που παράγει άφθονη, γραμμική ροπή και προσφέρει στη ναυαρχίδα των Sport Tourer της Yamaha αξιοσημείωτες επιδόσεις είτε ταξιδεύει στις Άλπεις είτε κινείται στη διαδρομή σπίτι - γραφείο. Εξοπλισμένη με σένσορα θέσης γκρίπ γκαζιού (APSG) της Yamaha και ελεγχόμενο γκάζι (YCC-T), ένα ελαφρύ σύστημα που καταργεί τα συρματόσχοινα γκαζιού (ντίζες) και προσφέρει εξαιρετική απόκριση με φυσική αίσθηση.

Ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου με τεχνική χύτευσης CF

Η Tracer 9 GT+ διαθέτει ένα ευρύ φάσμα αποκλειστικής τεχνολογίας Yamaha, συμπεριλαμβανομένου του πλαισίου από χυτό αλουμίνιο που έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας την αποκλειστική τεχνική CF (Controlled Filling) της εταιρείας. Αυτή η τεχνική επιτρέπει την κατασκευή εξαιρετικά ελαφρών και ισχυρών πλαισίων με μεταβλητό πάχος τοιχωμάτων –κάτι που παρέχει υπολογισμένη ακαμψία για κορυφαία χαρακτηριστικά κρατήματος.

TRACER 9 Midnight Black
TRACER 9 Midnight Black

Το μη αναρτημένο βάρος ελαχιστοποιείται με τη χρήση ενός ελαφρού αλουμινένιου ψαλιδιού και τροχών SpinForged – επίσης κατασκευασμένοι με αποκλειστική τεχνολογία της Yamaha – που βοηθούν τη λειτουργία των αναρτήσεων και μειώνουν τη ροπή αδράνειας συμβάλλοντας σημαντικά στον ελαφρύ και ευέλικτο χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.


Φωτισμός Full LED και φώτα στροφής

Τα full LED φώτα και τα εξελιγμένα φώτα στροφής της Yamaha είναι στον στάνταρ εξοπλισμό της TRACER 9 GT+. Όταν η μοτοσυκλέτα κινείται με ταχύτητα που ξεπερνάει τα 5 km/h και η γωνία κλίσης υπερβαίνει τις 7°, τα φώτα στροφής φωτίζουν αυτόματα το εσωτερικό της στροφής – και στις δυο σκάλες – προσφέροντας μεγαλύτερη φωτισμένη περιοχή του δρόμου

Άνεση οδήγησης για όλες τις εποχές

Η premium Sport Tourer της Yamaha έχει σχεδιαστεί για αναβάτες που οδηγούν όλο το χρόνο και απολαμβάνουν όλες τις διαδρομές σε κάθε περίπτωση. Η TRACER 9 GT+ είναι κατασκευασμένη για να προσφέρει άνεση οδήγησης σε όλες τις εποχές και είναι εξοπλισμένη με μια μεγάλη ρυθμιζόμενη σε 10 θέσεις ζελατίνα, καθώς και με θερμαινόμενα σε 10 επίπεδα γκρίπ που κάνουν πιο ευχάριστη ακόμη και την πιο μεγάλη και απαιτητική διαδρομή. Επίσης η Yamaha προσφέρει μια Comfort θερμαινόμενη σέλα ως γνήσιο αξεσουάρ – επίσης με 10 επιλέξιμα επίπεδα θερμοκρασίας.

Τεχνικά highlights

Νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά

  •       - Νέο Adaptive Cruise Control (ACC)
  •       - Νέο συνδεδεμένο με το ραντάρ ενοποιημένο σύστημα πέδησης (UBS) με υποβοήθηση εμπρός/πίσω
  •       - Νέο χιλιοστομετρικό ραντάρ
  •       - Νέα έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT 7 ιντσών
  •       - Νέα συνδεσιμότητα smartphone
  •       - Νέα πλοήγηση Garmin σε πλήρη οθόνη
  •       - Εξελιγμένη ενσωματωμένη ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση KYB
  •       - Νέα Μονάδα Ελέγχου Επικοινωνίας
  •       - Νέοι ενσωματωμένα προγράμματα οδήγησης
  •       - Νέα εργονομικά συγκροτήματα διακοπτών τιμονιού
  •       - Νέα πρίζα USB-A
  •       - Εξελιγμένη σέλα αναβάτη με ρυθμιζόμενο ύψος και νέο υλικό καλύμματος
  •       - Νέα διαφανή ρεζερβουάρ υγρών φρένων εμπρός/πίσω
  •       - Ειδικός χρωματισμός και φινίρισμα
  •       - Εξελιγμένες βάσεις για πλαινές βαλίτσες με αντικραδασμικό σύστημα
  •       - Νέο Quickshifter 3ης γενιάς για απρόσκοπτη επιτάχυνση
  •       - Πίσω δισκόφρενο μεγαλύτερης διαμέτρου
  •       - Αναθεωρημένη πίσω δαγκάνα, πίσω τρόμπα και πεντάλ φρένου
     

Διατηρημένα χαρακτηριστικά

  •       - Κινητήρας EU5 890cc CP3 που παράγει ισχυρή, γραμμική ροπή
  •       - Ride-by-wire γκάζι με APSG και YCC-T
  •       - Ηλεκτρονικά βοηθήματα 6-Axis IMU plus με μεγάλης ευαισθησίας
  •       - Ελαφρύς σκελετός από χυτό αλουμίνιο CF
  •       - Φωτισμός Full LED και φώτα στροφής
  •       - Μεγάλη ρυθμιζόμενη σε 10 θέσεις ζελατίνα
  •       - Θερμαινόμενα γκρίπ
  •       - Πλαϊνές βαλίτσες
  •       - Δυνατότητα και για κεντρική βαλίτσα
  •       - Κεντρικό stand
  •       - Διαθέσιμες κεντρικές βαλίτσες 35 και 45 λίτρων (Γνήσια Αξεσουάρ)

 

Η νέα TRACER 9 GT+ θα είναι διαθέσιμη στους αντιπροσώπους της Yamaha από το Μάιο του 2023.

Χρώματα
Η TRACER 9 GT+ είναι διαθέσιμη σε Icon Performance και Power Grey.

 

TRACER 9 GT & TRACER 9

Ολοκληρώνοντας την απόλυτη σειρά Sport Touring

Η σειρά Sport Touring της Yamaha είναι μία από τις πιο δυναμικές σειρές που διατίθενται σήμερα, με μια αξιοσημείωτη ποικιλία μοντέλων υψηλών προδιαγραφών που περιλαμβάνει τη νέα TRACER 9 GT+, τη νέα NIKEN, την TRACER 9 GT και την TRACER 9 όλες εξοπλισμένες με τον κινητήρα CP3 καθώς και τις TRACER 7 GT και TRACER 7 εξοπλισμένες με τον κινητήρα CP2.

Ένα κοινό στοιχείο της σειράς είναι η χαρακτηριστική και συναρπαστική εμπειρία οδήγησης που συνοδεύει κάθε κινητήρας τεχνολογίας crossplane της Yamaha, είτε πρόκειται για τα μοντέλα TRACER 9 & NIKEN 890cc CP3 είτε για τα μοντέλα TRACER 7 690cc CP2.

Παρέχοντας μια τέτοια ευρεία επιλογή μοντέλων με 2 ή και 3 τροχούς που καλύπτουν την κατηγορία premium (ακόμα και στην κατηγορία 35 kW - δίπλωμα A2), η Yamaha προσφέρει σε κάθε αναβάτη την ευκαιρία να βρει το σωστό μοντέλο για κάθε στάδιο του ταξιδιού του με μοτοσυκλέτα.

Σχεδιασμένα για να προσφέρουν τις ίδιες συναρπαστικές επιδόσεις πλούσιες σε ροπή και εξοπλισμένα με διαφορετικές προδιαγραφές για να ανταποκρίνονται στις διαφορετικές απαιτήσεις των αναβατών της Ευρώπης, τα TRACER 9 GT και TRACER 9 υπογραμμίζουν την πολιτική της Yamaha να κατασκευάζει μοτοσυκλέτες που δίνουν σε όλους την ευκαιρία να απολαύσουν τον υπέροχο κόσμο του Sport Touring.

Διαθεσιμότητα
Οι TRACER 9 GT και TRACER 9 θα είναι διαθέσιμες στους αντιπροσώπους της Yamaha από τον Ιανουάριο του 2023.

Χρώματα
Η TRACER 9 GT είναι διαθέσιμη σε Pure White καθώς και σε Midnight Black. Η TRACER 9 είναι διαθέσιμη σε Redline καθώς και στο Midnight Black που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Επόμενο άρθρο »

Nέα Honda CL500

« Προηγούμενο άρθρο

Honda Monkey 125 2023 - Όλα τα στοιχεία και η ιστορία του

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα