• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Αργεντινή: ΕΔ
O Razgatlioglu στην κορυφή της Παρασκευής
Νέα 21/10/2022 - 23:09

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM 2022 ξεκίνησε την δράση το απόγευμα της Παρασκευής στο Circuito San Juan Villicum στην Αργεντινή για τον 10ο γύρο της σεζόν του 2022. Στους πρόποδες των Άνδεων, ήταν ο Toprak Razgatlioglu που βρέθηκε στην κορυφή των συνδυασμένων φύλλων χρόνων, αν και ο Jonathan Rea ήταν ο ταχύτερος κατά τις ΕΔ2.

Ο Razgatlioglu ήταν αμείλικτος στην Αργεντινή και στο τέλος των ΕΔ1, είχε έναν πολύ δυνατό ρυθμό, τον οποίο δεν κατάφερε να βελτιώσει κατά τις ΕΔ2, αλλά ήταν αρκετά καλός για να τον αφήσει στην κορυφή των φύλλων χρόνου. Ο ομόσταυλός του, Andrea Locatelli, απολάμβανε επίσης μια καλή πρώτη μέρα και ήταν μέσα στην πρώτη εξάδα το απόγευμα και τρίτος στις ΕΔ1. Δεν βελτίωσε τον χρόνο του και έφτασε στο τέλος της ημέρας, στην πέμπτη θέση. 


Φτάνοντας στην κορυφή της κατάταξης των ΕΔ2 πριν κατακτήσει τη δεύτερη θέση στους συνδυασμένους χρόνους, ο Jonathan Rea ήταν επίσης σε καλή φόρμα και πίεσε σκληρά κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας. Ο Rea ήταν τρία δέκατα πίσω από τον Razgatlioglu κατά τις ΕΔ1, αλλά προηγήθηκε για λίγο λιγότερο από ένα δέκατο το απόγευμα, όπου η Kawasaki ZX-10RR του φαινόταν να έχει βρει τα πατήματά της. Ο Alex Lowes ήταν επίσης σε καλό ρυθμό και τερμάτισε τέταρτος στις ΕΔ2, ανεβαίνοντας ταυτόχρονα στην τέταρτη θέση των συνδυασμένων χρόνων.

Βελτιώνοντας τον χρόνο του κατά τη διάρκεια της ημέρας και γνωρίζοντας ότι η πίστα θα μπορούσε να είναι ευνοϊκή για αυτόν, ο Alvaro Bautista ήταν σε καλή φόρμα. Ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος ήταν τέταρτος στην εναρκτήρια περίοδο δοκιμών της ημέρας, αλλά βελτίωσε τον χρόνο του κατά μερικά δέκατα στις ΕΔ2, καθώς εξοικειώθηκε με την πίστα του San Juan στην μοτοσυκλέτα της Ducati για άλλη μια φορά. Ο Bautista τελείωσε την ημέρα στην τρίτη θέση, σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Razgatlioglu. Ο ομόσταυλός του, Michael Ruben Rinaldi, είχε μια αρκετά ήσυχη πρώτη μέρα και αφού ήταν ένατος το πρωί, ήταν μόλις 12ος στο τέλος της ημέρας, πίσω από την Ducati του Axel Bassani στην έκτη θέση, την κορυφαία δορυφορική μοτοσυκλέτα.

Ήταν μια καλή Παρασκευή στο San Juan για τον Iker Lecuona, ο οποίος ξεκίνησε την δουλειά γρήγορα σε μια πίστα που δεν έχει επισκεφτεί στο παρελθόν. Ο αναβάτης από τη Βαλένθια ήταν ο κορυφαίος της Honda και στις δύο περιόδους και κατέλαβε την έκτη θέση στις ΕΔ1 και, αν και δεν βελτίωσε το χρόνο του από τις ΕΔ1, τερμάτισε την ημέρα στην έβδομη θέση στους συνδυασμένους χρόνους. Ο Xavi Vierge δεν κατάφερε να βρει αντίστοιχο ρυθμό με τον ομόσταυλό του και ήταν στην 13η θέση.  

Ενώ ήταν ο τελευταίος κατασκευαστής, ήταν ένα αξιοπρεπές ξεκίνημα για το Σαββατοκύριακο για τους αναβάτες της BMW, με τρεις μοτοσυκλέτςε μέσα στην πρώτη δεκάδα – ο μόνος κατασκευαστής που το κατάφερε αυτό την Παρασκευή. Ο Scott Redding ήταν όγδοος και λίγο περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον Razgatlioglu, ενώ ο Michael van der Mark ήταν ακριβώς πίσω του και μετά από 38 γύρους, μόλις 0,054 δευτερόλεπτα τους χώρισαν στο τέλος της ημέρας. Ο Loris Baz πήρε τη δέκατη θέση, με λίγο περισσότερο από το ένα δέκατο του δευτερολέπτου να καλύπτει τις τρεις BMW.

Επόμενο άρθρο »

Sepang: Moto3 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Ήταν μια ανταμοιβή για την ομάδα μετά από μια δύσκολη χρονιά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα