• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Όλοι πρέπει να ρισκάρουμε τώρα
Είναι η στιγμή να επιτεθούμε
Νέα 14/10/2022 - 20:26

Αφού έφτασε στο έκτο του βάθρο στους τελευταίους επτά αγώνες στην Buriram, ο Bagnaia βρίσκεται τώρα μόλις δύο βαθμούς μακριά από τον Fabio Quartarao και είναι πιο κοντά από ποτέ στην καριέρα του στην κατάκτηση ενός Πρωταθλήματος στην μεγάλη κατηγορία.

Ο ρυθμός του Bagnaia την πρώτη μέρα στο Phillip Island ήταν δυνατός, αλλά όχι θεαματικός, αν και οι δυνατότητες που φαίνονται στον τομέα τέσσερα που οδηγεί στη μεγαλύτερη ευθεία της πίστας ήταν πολλά υποσχόμενες.

Δεν ήταν ο μόνος αναβάτης MotoGP που δυσκολεύτηκε με τον δυνατό άνεμο και ο Bagnaia ένιωσε ότι έγιναν βελτιώσεις καθώς συνεχίζονταν οι δοκιμές, ενώ ο ρυθμός ενός γύρου του, ο οποίος συχνά ήταν ο καλύτερος από οποιονδήποτε άλλον αναβάτη τα τελευταία δύο χρόνια, τον άφησε ελαφρώς δυσαρεστημένο, όταν έπεσε η καρό σημαία. 

Μιλώντας μετά την πρώτη μέρα, ο Bagnaia πρόσθεσε: "Σήμερα το πρωί πάλευα με τον άνεμο. Μετά κάναμε κάτι με το στήσιμο που με βοήθησε πολύ στη δεύτερη και τρίτη έξοδο και βελτίωσα πολύ τον ρυθμό μου. Ήμουν αρκετά χαρούμενος".

«Σήμερα το απόγευμα, ο άνεμος ήταν ακόμα χειρότερος και ίσως λόγω του στησίματός μου ή τον τρόπο οδήγησης μου δυσκολευόμουν λίγο. Μετά κάναμε άλλο ένα βήμα μπροστά στην τρίτη μου έξοδο, με μεταχειρισμένα ελαστικά και είχαμε καλό ρυθμό".

"Αλλά στην επίθεση χρόνου δεν έκανα πολύ καλό χρόνο γύρου. Είναι αλήθεια ότι είμαι πολύ χαρούμενος με την αίσθηση που είχα στο τελευταίο μέρος των ΕΔ2, πριν βάλω τα νέα ελαστικά για την επίθεση χρόνου, αλλά όχι τόσο χαρούμενος για την επίθεση του χρόνου".

"Βλέπω ότι στον τομέα ένα και στον τομέα τρία είμαι πολύ πίσω και στον τομέα τέσσερα είμαι πολύ μπροστά. Είναι πολύ περίεργο. Αλλά γνωρίζουμε ήδη πού πρέπει να βελτιωθούμε και αυτό είναι κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα".

Παρά την πτώση στο Motegi, ο Bagnaia ήταν o αναβάτης με την καλύτερη φόρμα από το Assen και μετά και ως εκ τούτου έχει βάλει τον εαυτό του στη τέλεια θέση να διεκδικήσει τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της Ducati από το 2007.

Ο Pecco έχει επίσης πάρει τις περισσότερες νίκες μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν με έξι - δύο περισσότερες από τον μελλοντικό ομόσταυλό του, Enea Bastianini, που έχει πάρει τέσσερις.

Ένα μικρό πρόβλημα για την Bagnaia είναι ότι η Ducati δεν έχει κερδίσει στο Phillip Island από το 2010, όταν το είχε καταφέρει ο Casey Stoner.

Όπως ο Quartararo και ο Aleix Espargaro, που και οι δύο τερμάτισαν μπροστά από τον Ιταλό κατά τη διάρκεια των ΕΔ2, κάθε αγώνας μετράει με μόλις τρεις να απομένουν, γι' αυτό ο Bagnaia παραδέχτηκε ότι «όλοι πρέπει να ρισκάρουν» από εδώ και πέρα.


"Πρέπει να ρισκάρω όπως και αυτός [ο Quartararo]", δήλωσε ο Bagnaia. "Όλοι πρέπει να ρισκάρουν αυτή τη στιγμή γιατί είναι πολύ σημαντικό να είσαι μπροστά. Αυτοί οι δύο αγώνες δεν είναι οι καλύτεροι για τη μοτοσυκλέτα μας, αλλά έχουμε ήδη δείξει σε πίστες όπου ήμασταν αργοί πέρυσι ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί φέτος".

"Ας δούμε [τι θα συμβεί] και σε κάθε περίπτωση θα κάνω το ίδιο τις προηγούμενες εβδομάδες. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό και να μην σκέφτομαι πολύ το Πρωτάθλημα. Είναι μια στιγμή για επίθεση".

Επόμενο άρθρο »

Phillip Island: Moto3 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix Espargaro: Πρέπει να κερδίσω την Κυριακή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα