• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Razgatlioglu: Προτιμώ να είμαι σαν τον Rea
Παρά να πάω στα MotoGP χωρίς να είμαι ανταγωνιστικός
Νέα 05/10/2022 - 12:58

Ο Toprak Razgatlioglu συνδέθηκε με τη μετάβαση σε αγώνες Grand Prix μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes και ο ίδιος δεν έκρυψε το γεγονός ότι ήταν ανοιχτός σε μια πρόταση από τον τρέχοντα εργοδότη του για να κάνει το άλμα στα MotoGP το 2023.

Η απώλεια της δορυφορικής ομάδας της Yamaha RNF Racing έβαλε τέλος σε τέτοια σχέδια και ο Razgatlioglu θα συνεχίσει με την ιαπωνική εταιρία στα WSBK, αλλά η πόρτα παραμένει ανοιχτή για να μετακομίσει στα MotoGP το 2024.

Μιλώντας στην ιταλική έκδοση του Motorsport.com σχετικά με αυτήν την προοπτική, ο Razgatlioglu επανέλαβε ότι μόνο ένα συμβόλαιο με μια εργοστασιακή ομάδα θα τον ενδιέφερε και ότι δεν επιθυμεί να οδηγήσει στα MotoGP «απλώς για να είναι εκεί» χωρίς καμία εγγύηση ανταγωνιστικότητας.

Ελλείψει μιας δελεαστικής προσφοράς, ο Τούρκος αναβάτης δεν θα είχε κανέναν ενδοιασμό να μείνει στα WSBK όπως ο Rea, ο οποίος είναι γνωστό ότι είχε πολλές προσφορές για να μετακομίσει στα MotoGP όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πάντα επέλεγε να παραμείνει πιστός στην Kawasaki.

"Ξέρω ότι το επίπεδο στα MotoGP είναι πολύ υψηλό, αλλά μου αρέσει το paddock των Superbike, νιώθω πραγματικά σαν στο σπίτι μου", είπε ο Razgatlioglu. "Ίσως μια μέρα να αγωνιστώ στα MotoGP, αλλά με την προϋπόθεση να έχω μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα".

"Αν πάω, ο στόχος μου είναι να παλέψω για τις κορυφαίες θέσεις. Δεν θέλω να πάω εκεί απλώς για να πω, «Είμαι αναβάτης MotoGP». Δεν μου αρέσει αυτό, δεν θέλω να είμαι εκεί απλά για να είμαι εκεί. Αν δεν μπορώ να αγωνιστώ για το βάθρο, δεν με ενδιαφέρουν τα MotoGP".

"Θα ήταν καλό αν μπορούσα να πάω εκεί μια μέρα και να είμαι στην κορυφή. Αλλά το να παλεύω για τη 10η θέση στα MotoGP δεν με ενδιαφέρει, θα προτιμούσα να μείνω στα Superbikes. Είναι καλύτερα να κερδίζεις περισσότερους τίτλους στο Superbike, όπως ο Jonathan Rea".


Ο Razgatlioglu είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει την M1 των MotoGP νωρίτερα φέτος στην Aragon, ολοκληρώνοντας 40 γύρους σε μια μέρα που διακόπηκε από τον κακό καιρό.

Παρά τους περιορισμένους γύρους, είπε ότι απέκτησε μια εικόνα για το πώς θα έπρεπε να προσαρμόσει το στυλ οδήγησης του σε περίπτωση μελλοντικής μετάβασης σε αγώνες Grand Prix.

"Δεν έκανα πολλούς γύρους, έκανα μόνο μερικές ώρες, μετά άρχισε να βρέχει", θυμάται ο 25χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής. "Αλλά ούτως ή άλλως οδήγησα μια μοτοσυκλέτα MotoGP και ήμουν ο πρώτος Τούρκος αναβάτης που το έκανε!".

"Είναι μια πολύ δύσκολη μοτοσυκλέτα, πρέπει να προσαρμοστείς, αλλά για μένα η θέση είναι πολύ περίεργη, γιατί είναι ψηλά και δεν μου αρέσει έτσι. Είμαι πάντα πιο χαμηλά και αυτό είναι το στυλ μου. Δεν ήταν εύκολο να οδηγείς έτσι, αλλά ήταν απλώς μια δοκιμή, το απόλαυσα".

Επόμενο άρθρο »

Latin America Talent Cup και FIM MiniGP Latin America Series στο πρόγραμμα

« Προηγούμενο άρθρο

Μ. Marquez: Η βροχή την Κυριακή με έσωσε

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα