• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δυνατός ο Περιστεράς στην Βαρκελώνη, αλλά με πρόβλημα!
Έμεινε από λάστιχο στους 2 τελευταίους γύρους
Νέα 24/09/2022 - 06:49

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης

Η πίστα της Βαρκελώνης στην Καταλωνία αποδεικνύεται μια καλή πίστα για τον Γιάννη Περιστερά, που εκεί πέρυσι πήρε το βάθρο και σήμερα έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες του.

Στον 11ο Αγώνα για την κατηγορία WSSP300 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WSBK, ο 17χρονος οδηγός ξεκίνησε από την 25η θέση, για να πέσει στην 29η στον δεύτερο γύρο, μετά από κλείσιμο από κάποιον αντίπαλο. Από κει και πέρα ο Έλληνας οδηγός άρχισε μια αντεπίθεση διαρκείας με συνεχείς γρήγορους γύρους, μάλιστα πέτυχε για λίγο τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα και έτσι κάνοντας 11 προσπεράσματα ανέβηκε στην 18η θέση δύο γύρους πριν το τέλος, μένοντας με το γκρουπ των πρώτων οδηγών! Όμως πιέζοντας πέρα από τα όρια, το μπροστινό του λάστιχο παρέδωσε το πνεύμα του και έχασε 8.1'' στους δύο τελευταίους γύρους και αρκέστηκε να τερματίσει στην 24η θέση. Στον ταχύτερό του γύρο είναι μόλις 0.1 του δευτερολέπτου αργότερος από τον 3ο του Αγώνα, αλλά γενικά εντυπωσίασε με την ταχύτητά του για 8 συνεχόμενους γύρους στο 1'56'' με προσπεράσματα, τη στιγμή που ο νικητής του Αγώνα έχει κάνει μόνο 7 γύρους σε αυτούς τους χρόνους. 

Στις τελικές ταχύτητες ενώ είναι η 3η Yamaha R3 του Αγώνα, είναι μόλις στην 19η θέση πίσω από 16 Kawasaki που μάλιστα είναι μέχρι και 11 χλμ/ώρα ταχύτερες στην ευθεία! 

Στον τελευταίο τομέα της πίστας που δεν έχει μεγάλες ευθείες έχει τον 6ο καλύτερο χρόνο, μόλις 2 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον ταχύτερο!

Η ομάδα ProGP Racing Team, καθώς και οι άλλες ομάδες με R3 αντιμετώπισαν το πρόβλημα της υπερβολικής φθοράς του μπροστινού ελαστικού από την Παρασκευή και οι οργανωτές αναγκάστηκαν να δώσουν ένα επιπλέον μπροστινό σε κάθε οδηγό R3, για λόγους ασφαλείας! Οι ρυθμίσεις όμως έμειναν παρόμοιες, καθώς δεν υπήρχε χρόνος για δοκιμές και έτσι στους δύο τελευταίους γύρους το πρόβλημα αυτό δεν άφησε τον Περιστερά να πάρει τους πρώτους του βαθμούς, κάτι που μέχρι εκείνη τη στιγμή φαινόταν απόλυτα εφικτό.

H φθορά του μπροστινού ελαστικού!
H φθορά του μπροστινού ελαστικού!

Η ProGP τώρα ετοιμάζει κάτι διαφορετικό για τον αυριανό δεύτερο Αγώνα του Σαββατοκύριακου και ο Γιάννης Περιστεράς θα προσπαθήσει να επαναλάβει τη σημερινή καλή του εμφάνιση.

 

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Visit Greece ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού), Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, KARASSULIS International Transport, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres. 

#racing4greece #visitgreece


 


 

Επόμενο άρθρο »

Σημαντική νίκη για τον Izan Guevara στην Ιαπωνία

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Χρειαζόμασταν αυτή την μικρή νίκη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα