• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Πολύ σημαντική η τρίτη θέση για τον Πρωτάθλημα
Ο Brad Binder είναι από τους καλύτερους αναβάτες στα MotoGP
Νέα 19/09/2022 - 15:03

Ο Aleix Espargaro ήταν τέταρτος, στην ίδια θέση που ξεκίνησε για μεγάλο μέρος του αγώνα, καθώς πάλευε να βρει έναν τρόπο να περάσει τον Brad Binder.

Αλλά καθώς ο αναβάτης της KTM πάλευε με το κράτημα προς το τέλος του αγώνα, ο αναβάτης της Aprilia έκανε μια τολμηρή, αλλά εντυπωσιακή κίνηση στα φρένα στην πρώτη στροφή.

Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε του Binder με δύο γύρους να απομένουν, ο Espargaro επαίνεσε πολύ τον Νοτιοαφρικανικό μετά τον αγώνα: "Ο Brad είναι εξαιρετικά καλός. Ένας από τους καλύτερους αναβάτες στο grid χωρίς καμία αμφιβολία. Δεν έχει μια από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες, αλλά είναι πάντα δυνατός, βγάζοντας πάντα το μέγιστο από την μοτοσυκλέτα του".

"Στο πρώτο μέρος του αγώνα ήταν δύσκολο για μένα να τον προσπεράσω γιατί ήταν σε θέση να ακολουθήσει τον Enea Bastianini, κάτι που ήταν τρελό. Έτσι απλά έμεινα πίσω του και περίμενα να αρχίσουν τα ελαστικά του να έχουν φθορά. Επίσης, γνωρίζοντας ότι ο Fabio ήταν εκτός παιχνιδιού δεν έπρεπε να κάνω λάθος".

Μετά την πτώση του Quartararo, ο Espargaro ήξερε ότι έπρεπε να κερδίσει πολλούς βαθμούς για να μειώσει την διαφορά.


Αλλά σε ένα Σαββατοκύριακο όπου περίμενε να παλέψει για τη νίκη, ο Espargaro έπρεπε να επικεντρωθεί στην ανοικοδόμηση της αυτοπεποίθησής του μετά από δύο πτώσεις την Παρασκευή, κάτι που πιστεύει ότι τον άφησε πιο πίσω σε σύγκριση με τους Bagnaia και Bastianini.

"Η πίεση ήταν πολύ υψηλή για να φτάσω στην Αραγονία γιατί ήξερα ότι ήταν μια από τις καλύτερες πίστες του τελευταίου μέρους του πρωταθλήματος [για τον ίδιο την Aprilia]", είπε ο Espargaro. "Ίσως ξεκίνησα πολύ δυναμικά και έπεσα δύο φορές την Παρασκευή και έτσι έχασα εντελώς την αυτοπεποίθησή μου. Το Σάββατο ήταν μια δύσκολη μέρα και δεν μπόρεσα να βάλω τη μοτοσυκλέτα στην πρώτη δεκάδα των ΕΔ3".

"Από τις ΕΔ3 άρχισα να χτίζω ξανά αυτοπεποίθηση και ήμουν καλός στις κατατακτήριες, μια σταθερή τέταρτη θέση και στον αγώνα δεν είχα τον ρυθμό να ακολουθήσω τον Pecco και τον Enea, το ήξερα".

"Στον αγώνα είχαν κάτι επιπλέον όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά η τρίτη θέση είναι πολύ καλή για το Πρωτάθλημα. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στο βάθρο".

Επόμενο άρθρο »

Bastianini: Δεν θεωρώ τον εαυτό μου διεκδικητή του τίτλου

« Προηγούμενο άρθρο

MOTOGPWORLD PADDOCK 15 @ Aragon 2022

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα