• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στο Ολυμπιακό Στάδιο με Yamaha MT-09 SP
Οδηγούμε στην εκδήλωση της A.MOT.O.E.
Νέα 16/09/2022 - 16:19

Του Δημήτρη Διατσίδη 

 

Η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού έδωσε την ευκαιρία σε Έλληνες αγωνιζόμενους της Ταχύτητας και σε δημοσιογράφους να μπουν στο Ολυμπιακό Στάδιο και να οδηγήσουν μοτοσυκλέτες στην Ειδική Διαδρομή που είχε κατασκευαστεί εκεί για τη μεγάλη γιορτή που σήμανε την έναρξη του Ράλυ Ακρόπολις. 

Η διαδρομή είχε αρκετά καλή άσφαλτο και η οριοθέτησή της είχε γίνει με ειδικά τσιμεντένια διαχωριστικά και βέβαια ήταν σαφές από την αρχή ότι βρεθήκαμε εκεί για να πάρουμε απλά την αίσθηση του να οδηγείς μοτοσυκλέτα στο χώρο που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και ένα σωρό άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, αλλά και εκδηλώσεις όπως για παράδειγμα συναυλίες, όπως αυτήν των Πυξ Λαξ το 2011 με το Στάδιο κατάμεστο. Ήμουν εκεί τότε, όπως και στην Έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, αλλά και στην Σούπερ Ειδική του Ακρόπολις το 2005 και τότε βλέποντας τα αυτοκίνητα του WRC σκέφτηκα το πόσο ωραίο θα ήταν αν μπορούσαν να βρεθούν και μοτοσυκλέτες εκεί.

Εκ των πραγμάτων κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει σε αγωνιστικό επίπεδο, για λόγους ασφαλείας βέβαια, αφού ο απαιτούμενος χώρος διαφυγής στις εξόδους και εισόδους των στροφών δεν θα επέτρεπε η διαδρομή να είναι μεγαλύτερη από 300-400 μ. Όμως η πρόσκληση της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. να πάρουμε έστω αυτήν την αίσθηση “βόλτας¨ στο ΟΑΚΑ σίγουρα ήταν κάτι ωραίο και σημαντικό, αφού η δημοσιότητα της μικρής αυτής εκδήλωσης μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην αποδοχή της μοτοσυκλέτας γενικότερα.

Το ότι έκανε βόλτα και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με μια Ducati Streetfighter V2, ακολουθούμενος από αρκετούς από τους Έλληνες αγωνιζόμενους, στα θετικά καταγράφεται, με δεδομένο ότι βρέθηκε εκεί και συνομίλησε μαζί τους και με τα νέα παιδιά που βρέθηκαν στο Στάδιο. Η στήριξή του στο μηχανοκίνητο Αθλητισμό είναι πρωτόγνωρη για Έλληνα πολιτικό, από όποια παράταξη κι αν βρέθηκε στην κυβέρνηση τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια. Μακάρι να καταφέρει να φέρει και MotoGP στη χώρα μας, μετά την επιτυχία του WRC.

Εμείς βρεθήκαμε στη διαδρομή αυτή, πάνω σε μια Yamaha MT-09 SP που αποδείχτηκε μια ταιριαστή για τη “σφικτή” αυτή χάραξη, μοτοσυκλέτα και ήταν χαρά μας να οδηγούμε, έστω σε έναν αργό προσεκτικό ρυθμό, σε ένα τέτοιο χώρο. 

Σίγουρα τα πλαίσια της ωραίας αυτής εκδήλωσης δεν είναι ο χώρος για παράπονα για το Αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας και σίγουρα δεν έγινε για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ακύρωση του Αγώνα των Μεγάρων, λόγω του ότι η πίστα δεν διαθέτει την απαιτούμενη αδειοδότηση, όπως έγραψαν κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όσο για αυτούς που είπαν ότι ήταν επικίνδυνο να κάνουμε βόλτα δίπλα στις τσιμεντένιες μπαριέρες, ας αναλογιστούν τους κινδύνους που έχει η κίνηση στο δρόμο. Οι συμμετέχοντες ήξεραν πολύ καλά το τι κάνουν και άλλωστε πολλές φορές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες ακόμη και του MotoGP με τους οδηγούς τους, κάνουν βόλτες σε δρόμους πόλεων ή άλλα επιλεγμένα σημεία για να προωθήσουν την ιδέα των αγώνων στις αντίστοιχες περιοχές. 

 

*Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο website zougla.gr

 

Αναμνηστική πλακέτα στον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη από την Πρόεδρο της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. κα Μαρία Τσεσμελή
Αναμνηστική πλακέτα στον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη από την Πρόεδρο της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. κα Μαρία Τσεσμελή

Επόμενο άρθρο »

Aragon: MotoGP ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon: Moto3 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα