• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τί συνέβη στις πολλαπλές πτώσεις του Misano;
Οι εμπλεκόμενοι αναβάτες εξηγούν
Νέα 05/09/2022 - 15:29

Οι εμπλεκόμενοι αναβάτες μίλησαν για το τι συνέβη στις δύο πτώσεις πολλών αναβατών που σημειώθηκαν νωρίς στον αγώνα του Misano.

Ο Johann Zarco, ο Michele Pirro και ο Pol Espargaro ήταν όλοι στο χαλίκι μετά την πρώτη στροφή στον πρώτο κιόλας γύρο, ενώ ο Fabio Di Giannantonio και ο Franco Morbidelli έπεσαν μαζί στον τρίτο γύρο.

Το περιστατικό στον πρώτο γύρο είχε έναν ακόμα συμμετέχοντα, τον Brad Binder, ο οποίος συγκρούστηκε με τον Zarco στο εσωτερικό της πρώτης στροφής, στέλνοντας τον Γάλλο πάνω στον Pirro και τον Espargaro που βρισκόντουσαν στην εξωτερική.

Αν και η κακή εκκίνηση του Zarco, που τον έστειλε από την έκτη θέση στην εκκίνηση πολύ έξω από την πρώτη δεκάδα στην πρώτη στροφή, ήταν προπομπός, όπως και το γεγονός ότι αυτός και ο Binder φάνηκαν να φρενάρουν σε πολύ διαφορετικά σημεία και να έρχονται στην στροφή με διαφορετική ταχύτητα, Ο Γάλλος ανέφερε τον αναβάτη της KTM ως τον κύριο ένοχο.

"Στην πρώτη στροφή ο Binder έφτασε πολύ γρήγορα και άγγιξε το τιμόνι μου. Δεν περίμενα ότι θα έφτανε εκεί γιατί ήταν πολύ λίγος ο χώρος εκεί (ανάμεσα στο Zarco και την εσωτερική άκρη της στροφής)".

"Και έπεσα. Και μετά νομίζω ότι έβγαλα τον Pirro και τον Espargaro. Κανένας τραυματισμός. Άλλη μια σελίδα για να γυρίσουμε".

Ο Espargaro επίσης ανέφερε τον Binder ως υπαίτιο.

"Με τις εικόνες που είδα, νομίζω ότι ο Brad μπήκε στην πρώτη στροφή πολύ γρήγορα, πάρα πολύ, για την πρώτη στροφή, για το εσωτερικό κέρμπ".

Ο Binder – ο οποίος προηγήθηκε του Zarco χάρη στο πιο αργό φρενάρισμα της πρώτης στροφής τη στιγμή της επαφής, αλλά φαινόταν ότι ήταν αυτός που ξεκίνησε την εν λόγω επαφή – εξέφρασε τη λύπη του για την έκβαση της κατάστασης, αλλά δεν ανέλαβε ενεργά την ευθύνη.

"Ήταν χάος στην πρώτη στροφή, μπήκα σφιχτά στην εσωτερική και νομίζω ότι εγώ και ο Zarco στριμωχτήκαμε, όλα ήταν πολύ μπερδεμένα, γιατί μπορούσα να δω αναβάτες να κλείνουν (την γραμμή τους από έξω) – νομίζω ότι μας κάνανε σάντουιτς στην μέση".

"Συγγνώμη που ήμουν μέρος αυτού. Κρίμα που εμπλέκομαι σε ένα περιστατικό αγώνα".

Οι αγωνοδίκες φάνηκαν να συμφωνούν με τον Binder, ερευνώντας το περιστατικό αλλά επιλέγοντας να μην προχωρήσουν σε άλλη ενέργεια.

Όσον αφορά τους τραυματισμούς, ο Zarco είχε μερικές μελανιές, αλλά είπε ότι δεν είχε καμία σημαντική ζημιά. Το απόσπασμα του Pirro στο δελτίο τύπου της Ducati μετά τον αγώνα δεν έκανε επίσης αναφορά σε οποιεσδήποτε ανησυχίες για την υγεία του δοκιμαστή αναβάτη.

Ο Espargaro είχε ελαφρώς χειρότερη μοίρα, έχοντας επιδεινώσει έναν τραυματισμό στον αριστερό καρπό που είχε αρχικά υποστεί κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2019 ενώ ήταν στην KTM.

Ανέφερε ότι μπορεί να υπήρχε εξάρθρωση στον καρπό αυτή τη φορά, προσθέτοντας ότι «τίποτα δεν έχει σπάσει, αλλά γινόταν όλο και μεγαλύτερος (ο καρπός)».

Παρά το γεγονός αυτό – και παρά το γεγονός ότι φεύγει από τη Honda για την Gas Gas στο τέλος της χρονιάς – ο Espargaro κατέστησε σαφές ότι θέλει να λάβει μέρος στο τεστ μετά τον αγώνα στο Misano την Τρίτη και την Τετάρτη.

"Είναι πολύ σημαντικό να κάνω τεστ γιατί πρέπει να ξεκαθαρίσω πολλά πράγματα στο μυαλό μου. Είναι σημαντικό ψυχολογικά αλλά και τεχνικά".

Όσο για το περιστατικό Di Giannantonio/Morbidelli, αποδείχθηκε ότι ήταν πιο απλό – με μια πτώση για τον rookie που έληξε τον αγώνα του Morbidelli.

"Είναι κρίμα που ο αγώνας καταστράφηκε αμέσως. Πίεσα πολύ σκληρά στην τέταρτη στροφή για να προσπεράσω (φαινομενικά τον Alex Marquez) και έπεσα", συνόψισε ο Di Giannantonio, ο οποίος ανέβηκε ξανά στην μοτοσυκλέτα του για να τερματίσει τελικά στην 20η θέση. 


Ο Morbidelli, ο οποίος αποσύρθηκε από τον αγώνα, βρέθηκε στην πορεία της πτώσης του Di Giannantonio και βγήκε εκτός.

"Τι μπορώ να πω?", είπε ο Ιταλός, ο οποίος είχε πετύχει το καλύτερο του αποτέλεσμα στις κατατακτήριες εδώ και πολύ καιρό το Σάββατο. "Λυπάμαι πολύ. Νομίζω ότι δεν το άξιζα αυτό".

«Αλλά ναι. Ο Di Giannantonio έπεσε μπροστά μου, δεν μπορούσα να τον αποφύγω. Και έπεσα. Κακοτυχία. Ένιωθα καλά, ένιωθα καλά".

"Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να πάθεις λίγο κατάθλιψη", πρόσθεσε ο Morbidelli σχετικά με την απώλεια της πιθανότητας ενός καλύτερου προσωπικού αποτελέσματος αυτή τη σεζόν. "Αλλά νομίζω ότι είμαι δυνατός, νομίζω ότι η ομάδα μας είναι δυνατή, είμαστε δυνατοί. Ψάχνουμε για καλά αποτελέσματα. Ψάχνουμε για νίκες".

Επόμενο άρθρο »

Πρόθεση των MotoGP να μεταφερθούν στην Σαουδική Αραβία

« Προηγούμενο άρθρο

MOTOGPWORLD PADDOCK 14 @Misano 2022

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα