• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Έμαθα το μάθημά μου στο Le Mans
Τώρα διαχειρίζομαι την πίεση
Νέα 04/09/2022 - 21:00

Αφού αντιστάθηκε στην πίεση τόσο του Maverick Vinales όσο και του Enea Bastianini, ο Francesco Bagnaia πήρε μια τέταρτη συνεχόμενη νίκη στα MotoGP, κάτι που τον έκανε να προηγείται του Aleix Espargaro στο πρωτάθλημα.

Ο Bagnaia, ο οποίος έχει υποστεί πτώσεις κατά καιρούς υπό πίεση - ο δεύτερος αγώνας στο Misano πέρυσι και το Le Mans νωρίτερα αυτή τη σεζόν είναι δύο παραδείγματα - πάλεψε με τον Vinales και τον Bastianini σε διαφορετικές φάσεις για να κερδίσει μια από τις πιο εντυπωσιακές του νίκες στα MotoGP στο Misano.

Όντας στην καλύτερη φόρμα της ζωής του, ο Bagnaia γνώριζε ότι είχε παρέα καθόλη την διάρκεια του αγώνα, αν και η άμυνα δεν ήταν ποτέ επιλογή.

"Ένιωθα ότι κάποιος ήταν εδώ (αγγίζει το πίσω μέρος του λαιμού του) σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν σκεφτόμουν τίποτα, απλώς προσπαθούσα να είμαι έξυπνος και να είμαι πολύ σταθερός με τον ρυθμό", ανέφερε ο Bagnaia.


"Δεν προσπάθησα επίσης να κλείσω τη γραμμή, γιατί σκεφτόμουν ότι το κλείσιμο της γραμμής έδινε περισσότερες πιθανότητες στους αναβάτες πίσω μου".

"Απλώς προσπάθησα να είμαι ανταγωνιστικός και να έχω την καλύτερη δυνατή γραμμή για να είμαι γρήγορος. Αυτό με έκανε να είμαι πιο σταθερός κατά τη διάρκεια του αγώνα".

Σε έναν από τους πιο σφιχτούς τερματισμούς στο MotoGP ποτέ, ο Bagnaia κατάφερε να μείνει μπροστά από τον Bastianini, ο οποίος έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον τελευταίο γύρο.


Μόλις 0,034 δευτερόλεπτα χώρισαν τους μελλοντικούς ομόσταυλους και όταν ρωτήθηκε αν η παρουσία του Bastianini τον έκανε να ανησυχεί μήπως κάνει παρόμοιο λάθος με το Le Mans, ο Bagnaia είπε: "Όχι, νομίζω ότι έμαθα το μάθημά μου από το Le Mans".

Παρά το γεγονός ότι κέρδισε για τέταρτη διαδοχική φορά και έγινε ο πρώτος αναβάτης της Ducati που το έκανε στα MotoGP, ο Bagnaia δεν σκέφτεται ακόμα το Πρωτάθλημα. 


"30 βαθμοί είναι ακόμα πολλοί, οπότε δεν θέλω να σκέφτομαι αυτό (το Πρωτάθλημα). Θέλω απλώς να είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου και σε όλους τους αγώνες στο τελευταίο μέρος της σεζόν", ισχυρίστηκε ο Ιταλός. "Θέλω να είμαι έξυπνος και να καταλαβαίνω σε ποια θέση μπορούμε να φτάσουμε. Όπως σήμερα, αν δω την πιθανότητα να κερδίσω, θα προσπαθώ να είμαι πάντα μπροστά".

"Πιστεύω ότι κάνουμε πολύ καλή δουλειά όσον αφορά το Σαββατοκύριακο γιατί είμαστε πάντα τόσο ανταγωνιστικοί, κάτι που είναι διαφορετικό από την αρχή της σεζόν".

Επόμενο άρθρο »

MOTOGPWORLD PADDOCK 14 @Misano 2022

« Προηγούμενο άρθρο

Dovizioso: Δεν περίμενα τόσο μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα