• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H BMW M3 Touring MotoGP Αυτοκίνητο Ασφαλείας στο Goodwood
4auto 27/06/2022 - 20:16

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood: η πρώτη BMW M3 Touring MotoGP σε ρόλο Αυτοκινήτου Ασφαλείας.

Οι δραστηριότητες της BMW M GmbH στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood ήταν άμεσα συνδεδεμένες με την 50ή επέτειό της, στο πλαίσιο της οποίας το παρών έδωσαν πολυάριθμα μοντέλα από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Ξεχώρισαν παγκόσμιες πρεμιέρες όπως η πρώτη BMW M3 Touring MotoGP Safety Car.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ είχαν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά το νεότερο όχημα ασφαλείας του στόλου της BMW M, ‘Επίσημο Αυτοκίνητο του MotoGP από το 1999. Η BMW M3 Touring MotoGP Safety Car θα κάνει επίσης την πρώτη της εμφάνιση στη Μ. Βρετανία στις αρχές Αυγούστου στο Βρετανικό Grand Prix στο Silverstone.

Το νεότερο μέλος του στόλου αυτοκινήτων ασφαλείας βασίζεται στην πρώτη BMW M3 Competition Touring με M xDrive (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 10,4 – 10,1 l/100km κατά το πρότυπο WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 235 – 229 g/km κατά το πρότυπο WLTP)*, που επίσης γιορτάσει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στο Goodwood.

Συνδυάζει το υψηλό επίπεδο τεχνολογικής ικανότητας, επιδόσεων και τεχνογνωσίας της οικογένειας BMW M3 και BMW M4 με την πρακτικότητα του πεντάθυρου touring μοντέλου.

Τόσο το όχημα μαζικής παραγωγής όσο και το αυτοκίνητο ασφαλείας αποκαλύφθηκαν την Πέμπτη 23 Ιουνίου στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood και στη συνέχεια συμμετείχαν στη διάσημη ανάβαση, όλες τις ημέρες του φεστιβάλ.

«Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW M3 Touring αντιπροσωπεύει ένα ακόμα ορόσημο στην επετειακή χρονιά μας, καθώς λανσάρουμε μία BMW M3 σε έκδοση touring για πρώτη φορά στην 50χρονη ιστορία μας», δήλωσε ο Franciscus van Meel, CEO της BMW M GmbH. «Το να συμπεριλάβουμε αυτό το νέο μοντέλο υψηλών επιδόσεων στο στόλο αυτοκινήτων ασφαλείας του MotoGP είναι το προφανές επόμενο βήμα για εμάς. Όλες αυτές τις δεκαετίες τιμήσαμε τη συνεργασία μας με την Dorna Sports, κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων του MotoGP, προσφέροντας τα νεότερα μοντέλα της BMW M σε ρόλο αυτοκίνητων ασφαλείας στην πίστα και συνεχίζουμε αυτή την παράδοση με την BMW M3 Touring MotoGP Safety Car. Ανυπομονούμε να τη δούμε σε στιγμές δράσης στη θρυλική ανάβαση του Goodwood και στη συνέχεια να κάνει την εμφάνισή στους αγώνες στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Η εμφάνιση της νέας BMW M3 Touring MotoGP Safety Car αποτίει φόρο τιμής στα 50 χρόνια της BMW M και στις δεκαετίες συνεργασίας με το MotoGP.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν ντυμένο στα επετειακά χρώματα ‘50 Years of BMW M’, με όλα τα αυτοκίνητα ασφαλείας του MotoGP από το 1999 μέχρι σήμερα να αναγράφονται σε αυτό.

Η BMW M3 Touring MotoGP Safety Car εξοπλίστηκε με ολόκληρη τη γκάμα προϊόντων της BMW M Performance για την εμφάνισή της στην πίστα.

Περαιτέρω τροποποιήσεις στα αυτοκίνητα ασφαλείας του MotoGP περιλαμβάνουν αγωνιστικά καθίσματα Recaro, ζώνη ασφαλείας 4 σημείων, εγκάρσια δοκό ασφαλείας, φώτα οροφής, εμπρός φώτα στη μάσκα, σύστημα απενεργοποίησης λειτουργίας καθώς και μια μονάδα εξαγωγής καυσίμου.

 

 

Επόμενο άρθρο »

Οι καλύτερες διαδρομές στον κόσμο παρέα με τη Mazda

« Προηγούμενο άρθρο

Δοκιμές της νέας BMW M2 στο Salzburgring

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα