• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MINI Countryman Powered by X-raid
Bασισμένο στην τεχνογνωσία του νικητή του Rally Dakar
4auto 02/11/2020 - 13:37

Αναβαθμισμένο από ένα team που έχει δώσει δείγμα γραφής σε δύσκολες συνθήκες offroad, το πολυτάλαντο μοντέλο της Βρετανικής πολυτελούς μάρκας μεταμορφώνεται σε δύναμη έτοιμη να αψηφήσει όλες τις προκλήσεις εκτός δρόμου. Το αποκλειστικό πακέτο για απαιτητικές εδαφικές συνθήκες περιλαμβάνει ειδικές ζάντες/ελαστικά και αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Προϊόν πολυετούς εμπειρίας που έχει επισφραγιστεί με 5 νίκες στο πιο απαιτητικό ράλι αντοχής στον κόσμο.

Το MINI Countryman ξυπνά την επιθυμία για περιπέτεια. Το μεγαλύτερο μοντέλο της Βρετανικής πολυτελούς μάρκας έχει σχεδιαστεί με πέντε πόρτες και ένα πολυχρηστικό εσωτερικό. Ένα αυτοκίνητο που πείθει με τις ικανότητές του σε όλες τις συνθήκες και όχι απλά στις καθημερινές μετακινήσεις. Η στιβαρή αυτοκινητιστική φιλοσοφία, οι ισχυροί κινητήρες και το προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης ALL4 διασφαλίζουν απεριόριστη διασκεδαστική οδήγηση ακόμα και εκτός ασφάλτου. Και δεν είναι μόνον αυτό. Ως όχημα υποστήριξης της ομάδας X-raid – νικήτριας του τελευταίου Rally Dakar – μεταφέροντας προσωπικό από τον ένα καταυλισμό στον άλλον, το MINI Countryman έχει ήδη ένα εντυπωσιακό ιστορικό επιδόσεων σε ακραίες συνθήκες, αρκετές φορές, συνδυάζοντας δυναμική συμπεριφορά και ευελιξία. Οι φίλοι της MINI μπορούν επίσης να επωφεληθούν τώρα από την εμπειρία μιας ασυναγώνιστης ομάδας σε συνθήκες offroad. Οι μετατροπές του πλαισίου που προέρχονται απευθείας από το μηχανοκίνητο αθλητισμό μεταμορφώνουν το πεντάθυρο μοντέλο σε MINI Countryman Powered by X-raid.

 

Η σημαντικά αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι πολύ ανθεκτικές ζάντες και τα ελαστικά με ψηλότερα πλαϊνά τμήματα, προετοιμάζουν το όχημα για οδήγηση υψηλών προκλήσεων στο χώμα. Η αναβάθμιση φέρει την υπογραφή της X-raid Team που εδρεύει στο Trebur, Hesse. Τα χαρακτηριστικά αυτά δημιουργήθηκαν ειδικά για το MINI Countryman και για offroad αποδράσεις.

 

Η MINI, η X-raid Team και το Rally Dakar Rally – επί μία δεκαετία, αυτή η τριάδα έγραψε απίστευτη ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Από το 2012 μέχρι το 2015, η X-raid Team πέτυχε τέσσερις συνεχόμενες νίκες γενικής για τη MINI σε αγωνιστικές διοργανώσεις του κλασικού ράλι στη Ν. Αμερική. Μία ακόμα νίκη, με την 1η θέση της γενικής απέσπασε και το 2020. Αυτή τη φορά ο μαραθώνιος αγώνας κάλυψε χιλιάδες χιλιόμετρα στις απέραντες ερημικές εκτάσεις της Σαουδικής Αραβίας. Το MINI Countryman Powered by X-raid είναι ένα πραγματικά αυθεντικό αυτοκίνητο, η επιτομή όχι μόνο των πέντε θριάμβων στο Rally Dakar, αλλά και της τεχνολογίας που συνέβαλε σε αυτούς.

 

Η X-raid Team γνωρίζει άριστα αφενός τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του MINI Countryman, αφετέρου τις σκληρές συνθήκες που δοκιμάζουν την αντοχή αγωνιζομένων και υλικών σε ράλι αντοχής τα οποία πραγματοποιούνται στην έρημο, σε κακοτράχαλα εδάφη, στη λάσπη και σε χωματόδρομους με φυτευτές πέτρες. Η τεχνογνωσία της ομάδας δεν διοχετεύεται μόνο στην εξέλιξη και προετοιμασία νικητών του Rally Dakar όπως το MINI ALL4 Racing ή το MINI John Cooper Works Buggy, αλλά και στη συνεχή βελτίωση των οχημάτων υποστήριξης. Έτσι, έγιναν εκτενείς μετατροπές στο πλαίσιο και το αμάξωμα του MINI Countryman προκειμένου να μεταμορφωθεί σε εξαιρετικά αξιόπιστο όχημα υποστήριξης, κατάλληλο για μεταφορές προσωπικού μεταξύ των bivouac που συχνά απέχουν μεταξύ τους μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα.

 

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και μέτρα ενίσχυσης τροχών / ελαστικών επέτρεψαν στα οχήματα συνοδείας της X-raid Team να ταξιδεύουν απροβλημάτιστα και χωρίς κλαταρίσματα στις γεμάτες λακκούβες και αιχμηρές πέτρες ειδικές διαδρομές στα υψίπεδα των Άνδεων, μεταξύ Αργεντινής και Χιλής και στους αμμόλοφους της Σαουδικής Αραβίας. Αυτό σημαίνει ότι το MINI Countryman Powered by X-raid είναι άριστα προετοιμασμένο για τις προκλήσεις της offroad οδήγησης. Με την αύξηση απόστασης από το έδαφος και τη χρήση ζαντών και ελαστικών μεγαλύτερων διαστάσεων, το MINI Countryman βρίσκεται τώρα 40 mm πιο ψηλά από τη βασική έκδοση. Ως αποτέλεσμα, το βάθος βύθισης και η γωνία ράμπας έχουν βελτιστοποιηθεί αισθητά.

 

Οι ζάντες που εξελίχθηκαν ειδικά για αγώνες ράλι παρέχουν αποτελεσματική προστασία από ζημιές. Ο ανθεκτικός δακτύλιος στη στεφάνη διασφαλίζει ότι δεν χρειάζεται η αντικατάσταση ολόκληρης της ζάντας εάν υποστεί ζημιά από χτύπημα σε πέτρα. Επίσης αποτελεί ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό οπτικό στοιχείο και καλύπτει τα ψηλά πλαϊνά τμήματα του ελαστικού.

 

Επόμενο άρθρο »

Το BMW Group παρουσιάζει την πλατφόρμα #NEXTGen 2020

« Προηγούμενο άρθρο

MITSUBISHI L200 Club Cab

Χορηγοί