• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2019: Ειδική 2
Σκληρή μάχη, κερδισμένος ο Walkner!
RALLY DAKAR 09/01/2019 - 10:33

Ο περσινός μεγάλος νικητής του Rally Dakar, Matthias Walkner (ΚΤΜ) κατάφερε να πάρει τη δεύτερη Ειδική χτες, μετά από μια δυνατή μάχη με τον Ricky Brabec (Honda).

 

Μάλιστα για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ο Walkner ήταν πίσω από τον Brabec και στα πρώτα τρία σημεία ελέγχου είχαν διαφορά μόλις δέκα δευτερολέπτων!

 

Στη συνέχεια ο Brabec κατάφερε να κάνει μια μικρή διαφορά επί του αντιπάλου του, ωστόσο δεν την κράτησε και ο Walkner με μια ωραία αντεπίθεση τον κέρδισε για 22’’.

 

Στη γενική βαθμολογία, Walkner και Brabec (στις θέσεις 2-3) έχουν διαφορά μόλις δυο δευτερολέπτων, με τον Joan Barreda να κρατά την πρωτοπορία.

 

Ο Barreda πήρε την τρίτη θέση στη χτεσινή, δεύτερη, Ειδική. Κατόρθωσε όμως να ανεβάσει πολύ την απόδοσή του προς το τέλος.

 

Ήταν τότε που κατάφερε να μειώσει στο μισό τη διαφορά του από τους δυο πρώτους και να κλείσει την ημέρα με ένα προβάδισμα ενάμιση περίπου λεπτού.

 

Από την άλλη ο Toby Price (ΚΤΜ) έκανε πολύ κακό ξεκίνημα χτες και ήταν ήδη τρία λεπτά πίσω στο πρώτο σημείο ελέγχου. Στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και πήρε την 4η θέση.

 

Για να το κάνει αυτό κέρδισε τον Pablo Quintanilla της Husqvarna με διαφορά 18’’, αλλά στη γενική κατάταξη (στο 2ο συνοδευτικό μας αρχείο) είναι ο Χιλιανός μπροστά από τον Price.

 

Μια ακόμα ΚΤΜ, αυτή του Sam Sunderland, ήταν στις μπροστά θέσεις, με τον Βρετανό να είναι 6ος στη 2η Ειδική, μπροστά από τον Adrien van Beveren.

 

Ο τελευταίος ήταν η καλύτερη Yamaha χτες, αλλά και εννέα ολόκληρα λεπτά μακρά από το χρόνο του πρώτου.

 

Τη δεκάδα των πρώτων έκλεισαν οι Kevin Benavides (Honda), o Αμερικανός Andrew Short (Husqvarna) και ο Jose Ignacio Cornejo (Honda).

Επόμενο άρθρο »

Dakar 2019: Φωτογραφικό

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Dakar 2019

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα