200-Είναι οι νίκες που έχουν πάρει οι Ιταλοί στην κατηγορία των 250cc. Η τελευταία ήρθε στο Phillip Island από τον Marco Simoncelli.
149-Με τη 2η θέση που πήρε στην Ασυτραλία ο Rossi έφτασε τους 149 τερματισμούς μέσα στους βαθμούς στη μεγάλη κατηγορία. Μόλις τρεις είναι οι αναβάτες που τα έχουν πάει καλύτερα από αυτόν: Ο Alex Barros με 195, ο Loris Capirossi με 153 και ο Carlos Checa με 150.
28-Ο πρωτοπόρος των 250cc, Hiroshi Aoyama θα γιορτάσει την ερχόμενη Κυριακή 25/10 τα 28α γενέθλιά του. Σίγουρα μια νίκη που ίσως του χάρίσει και το Πρωτάθλημα θα είναι το καλύτερο δώρο...
19-Η νίκη που πήρε o Casey Stoner στο Phillip Island ήταν η 19η της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία. Ο νεαρός αναβάτης της Ducati βρίσκεται στη 2η θέση των Αυστραλών με τις περισσότερες πρωτιές, πίσω από τον Mick Doohan που έχει 54 (όλες στην εποχή των 2χρονων 500αριών). Πίσω από τον Stoner βρίσκεται ο Πρωταθλητής του 1987, Wayne Gardner. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι νίκες του Stoner έχουν έρθει στην εποχή των 800cc. Ίδιο αριθμό νικών στα 800cc (19) έχει και ο Valentino Rossi.
19-Ο αγώνας της Κυριακής 25/10 θα είναι ο 19ος που διεξάγεται στη Μαλαισία. Από το 1991 οπότε και το Πρωτάθλημα ταξίδεψε για πρώτη φορά στη χώρα, τρεις πίστες φιλοξένησαν αγώνες. Από το 1991 ως και το 1997 το GP γινόταν στο Shah Alam. Ακολούθησε μια επίσκεψη στην πίστα του Johor, ενώ από το 1999 έδρα του αγώνα είναι η Sepang.
10-Τo Σάββατο 24/10 συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον αγώνα του 1999 στο Rio de Janeiro όπου ο Alex Criville έγινε ο πρώτος Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη μεγάλη κατηγορία (500cc/MotoGP) και που ο Valentino Rossi στέφθηκε Πρωταθλητής στα 250cc.
5-Tόσες είναι οι νίκες που έχει πετύχει ο Valentino Rossi στη Sepang αγωνιζόμενος στην κορυφαία κατηγορία. Δύο από αυτές σημειώθηκαν με τις RC211V της Honda, ενώ τρεις έχουν έρθει στο μόσελο της YZR-M1.
4-Aπό το 2002 οπότε και τα MotoGP πέρασαν στην εποχή των 4 χρόνων η Yamaha είναι η πιο πετυχημένη εταιρία στη Sepang έχοντας πετύχει 4 νίκες. Ακολουθεί η Ducati με 2, ενώ η Honda έχει μία.
Oι αριθμοί της SEPANG
Ενδιαφέροντα στατιστικά ενόψει του αγώνα των MotoGP στη SEPANG...
Νέα 24/10/2009 - 09:01
Επόμενο άρθρο »
ROSSI: «Ο LORENZO θα γίνει Πρωταθλητής κάποια μέρα»
« Προηγούμενο άρθρο
INMOTEC: Νέα ομάδα στα MotoGP!
Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Πρωτοσέλιδο
-
Ο Bezzecchi κατακτά την κορυφή στην πίστα COTA με εντυπωσιακή νίκη στο MotoGP -
Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 άνοιξε τις πύλες της στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος -
Ταξίδια, ιστορίες και πάθος: ο 2ος διαγωνισμός Multistrada V4 Voyagers στη χρονιά της εκατονταετηρίδας της Ducati -
H Kymco παρουσιάζει ένα νέο τρίτροχο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά -
Η εξελιγμένη για στρατιωτική χρήση ηλεκτρική STRiX, σχεδιάστηκε για το Dakar
Video από το motograndprix.gr
Βαθμολογία Οδηγών
| No | Αναβάτης | Χώρα | Βαθμοί |
| 1 | Marco BEZZECCHI | ITA | 81 |
| 2 | Jorge MARTIN | ITA | 77 |
| 3 | Pedro ACOSTA | SPA | 60 |
| 4 | Fabio DI GIANNANTONIO | ITA | 50 |
| 5 | Marc MARQUEZ | SPA | 45 |
| 6 | Raul FERNANDEZ | SPA | 40 |
| 7 | Ai OGURA | JPN | 37 |
| 8 | Alex MARQUEZ | SPA | 28 |
| 9 | Francesco BAGNAIA | ITA | 25 |
| 10 | Luca MARINI | ITA | 23 |
Δείτε εδώ αναλυτικά την βαθμολογία
| No | Αναβάτης | Χώρα | Βαθμοί |
| 1 | Manuel GONZALEZ | SPA | 39.5 |
| 2 | Izan GUEVARA | SPA | 36 |
| 3 | Daniel HOLGADO | SPA | 33 |
| 4 | Celestino VIETTI | ITA | 32 |
| 5 | Daniel MUÑOZ | SPA | 26 |
| 6 | Senna AGIUS | AUS | 25 |
| 7 | David ALONSO | COL | 24 |
| 8 | Alex ESCRIG | SPA | 23 |
| 9 | Alonso LOPEZ | SPA | 18.5 |
| 10 | Ivan ORTOLA | SPA | 17.5 |
Δείτε εδώ αναλυτικά την βαθμολογία
| No | Αναβάτης | Χώρα | Βαθμοί |
| 1 | Maximo QUILES | SPA | 65 |
| 2 | Alvaro CARPE | SPA | 42 |
| 3 | Valentin PERRONE | ARG | 38 |
| 4 | Guido PINI | ITA | 36 |
| 5 | Marco MORELLI | ARG | 32 |
| 6 | Adrian FERNANDEZ | SPA | 29 |
| 7 | Veda PRATAMA | INA | 27 |
| 8 | David ALMANSA | SPA | 25 |
| 9 | Brian URIARTE | SPA | 23 |
| 10 | Rico SALMELA | FIN | 20 |
Δείτε εδώ αναλυτικά την βαθμολογία







.png)
.jpg)
