Οι Marco Simoncelli και Hiroshi Aoyama βελτίωσαν τις επιδόσεις τους, σε σχέση με τις ελεύθερες δοκιμές και θα ξεκινήσουν αμφότεροι από την πρώτη σειρά εκκίνησης. Όμως, αυτός που εντυπωσίασε παίρνοντας την pole position ήταν ο Rafaele De Rosa.
Η βροχή έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων, με τους Alex Debon και Mattia Pasini να πραγματοποιούν πτώση στους πρώτους κιόλας γύρους. Ο Héctor Barberá φαινόταν ότι θα πάρει την πρώτη θέση, αλλά στα τελευταία συναρπαστικά λεπτά των δοκιμών ξεπεράστηκε διαδοχικά από τους De Rosa, Simoncelli, Aoyama και Debon. O Debon δεν επηρεάστηκε από την πτώση του και κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση στην εκκίνηση, με χρόνο 0.5 δευτερόλετα μακριά από τον De Rosa.
Ο Barberá από την πλευρά του θα ξεκινήσει τελικά πέμπτος, δίπλα στους Mike de Meglio, Ratthapark Wilairot και Mattia Pasini, που συμπληρώνουν τη δεύτερη σειρά εκκίνησης. Ο Pasini επέστρεψε αποφασιστικά μετά το ατύχημά του και κατάφερε να πάρει την όγδοη θέση, με τους Héctor Faubel και Álvaro Bautista να ακολουθούν, ολοκληρώνοντας την πρώτη δεκάδα.