• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Με τη σκέψη στο 10ο
Τόσο εγώ, όσο και ο Lorenzo, διψάμε για νίκες!
Νέα 29/01/2015 - 16:59

Πέρυσι ξεκίνησε τη σεζόν έχοντας αμφιβολίες για το αν θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στο MotoGP και φέτος ξεκινά το νέο Πρωτάθλημα με τη σκέψη του 10ου Παγκόσμιου Τίτλου του!

 

«Θα συγκεντρωθώ στο να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να κερδίζω όσους περισσότερους αγώνες μπορώ. Και ναι... σκέφτομαι τον δέκατο Τίτλο μου!» παραδέχτηκε ο Ιταλός θρύλος στη χτεσινή παρουσίαση της YZR-M1.

 

Ο 36χρονος σε μερικές ημέρες Vale, εντυπωσίασε τους πάντες πέρυσι, όταν προέβη όχι μόνο σε αλλαγή του αρχιμηχανικού του, αλλά και στο προσωπικό του στυλ για να πετύχει την καλύτερή του παρουσία στο Πρωτάθλημα, μετά το 2009!

 

«Το 2014 ήταν σημαντική χρονιά για να κατανοήσω την ανταγωνιστικότητά μου μετά από τόσα χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Κάναμε καλούς αγώνες και στο τέλος βρέθηκα πίσω μόνο από τον Marquez. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν όμως και τώρα θέλω περισσότερα! Το μυαλό μου είναι αποκλειστικά στο να κάνουμε μια καλή εκκίνηση στο Πρωτάθλημα και θέλω αμέσως να είμαι ανταγωνιστικός».

 

To 2014 o Valentino Rossi τερμάτισε 32 βαθμούς μπροστά από τον ομόσταυλό του Jorge Lorenzo, αλλά και 67 πίσω από τον Πρωταθλητή Marc Marquez. Ο Ιταλός θρύλος περιμένει ότι η συνεργασία του με τον Silvano Galbusera θα είναι ακόμα πιο αποδοτική φέτος.

 

«Η ομάδα μου δούλεψε πολύ σκληρά φέτος και η ατμόσφαιρα στο γκαράζ ήταν καταπληκτική. Ο Silvano θα είναι για δεύτερη σεζόν μαζί μου και πλέον θα έχει όλα τα δεδομένα που θέλει για να είμαστε ακόμα πιο γρήγοροι σε κάθε πίστα. Κι εγώ νοιώθω καλά κι έτσι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μια δυνατή σεζόν. Φαντάζομαι ότι θα δούμε και πάλι τους γνωστούς τέσσερεις να μάχονται για το Πρωτάθλημα. Θα είναι ωραία μάχη».

 

Η ιστορία πάντως έγραψε πέρυσι ότι η Honda νίκησε στους πρώτους 12 αγώνες της χρονιάς (11 νίκες ο Marquez και 1 ο Pedrosa), με την Yamaha να κατακτά τέσσερεις φορές το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, στους εναπομείναντες έξι Γύρους.

 

«Πέρυσι ο Marquez ξεκίνησε τέλεια τη σεζόν, ενώ αντίθετα τόσο εγώ όσο και ο Lorenzo δεν ήμασταν στο 100%. Ο Silvano μόλις είχε έρθει στην ομάδα κι έπρεπε να κατανοήσω πρώτα μερικά πράγματα. Και οι δυο μας όμως καταφέραμε να τερματίσουμε τη σεζόν με ψηλά το κεφάλι και είμαι σίγουρος ότι και οι δυο μας θα ξεκινήσουμε τη σεζόν με μεγάλη δίψα για νίκες. Αν κάνουμε καλή δουλειά στα τεστ, τότε είμαι σίγουρος ότι ο Marquez δεν θα ξεφύγει τόσο πολύ φέτος».

 

Το μεγάλο ζητούμενο τόσο για τον Valentino Rossi, όσο και για τον Jorge Lorenzo, είναι να φέρει η Yamaha όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το αναβαθμισμένο της κιβώτιο, που θα είναι seamless και στα κατεβάσματα όπως αυτό της Honda.

 

«Θα οδηγήσω για πρώτη φορά τη νέα μοτοσυκλέτα στην Sepang και γνωρίζω καλά ότι όλοι στην Yamaha έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να είναι καλύτερη και πιο γρήγορη. Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα από το τεστ της Valencia και ανυπομονώ να δω αν η κατεύθυνση που πήραμε είναι η σωστή. Στην Sepang θα έχουμε πολλά πράγματα να δοκιμάσουμε. Ανυπομονώ να οδηγήσω τη νέα μοτοσυκλέτα», πρόσθεσε.

Επόμενο άρθρο »

Video: Η νέα M1

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Προπονήθηκα πιο σκληρά από ποτέ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα