Με μια θέση στην πεντάδα έφυγε από την πίστα Losail του Qatar ο Danilo Petrucci, ένα θετικό αποτέλεσμα για τον οδηγό της Alma Pramac Ducati.
Βέβαια, με βάσει την εικόνα που είχε στις δοκιμές, ο Petrux ήλπιζε ότι θα ήταν σε θέση να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.
Και γι’ αυτό το λόγο δεν μπορεί να είναι 100% ικανοποιημένος.
«Δεν ξέρω... από τη μια πέτυχα το στόχο μου να είμαι στην πεντάδα, από την άλλη όμως πίστευα ότι θα μπορούσα να πάρω το βάθρο».
«Μετά από προσομοίωση, επέλεξα το μαλακό ελαστικό αλλά αποδείχτηκε λάθος επιλογή μιας και δεν μπορούσα να είμαι στις μάχες. Δυσκολευόμουν στα φρένα».
Στη συνέχεια περιγράφει την πιο δύσκολη στιγμή που είχε στο χτεσινό Αγώνα.
«Την ώρα που οι τρεις μπροστά άλλαζαν το ρυθμό τους, ο Pedrosa με προσπερνούσε. Έτσι έπρεπε να τον περάσω - και τον Zarco - κι έχασα χρόνο».
«Η 5η θέση είναι καλή, μιας και πέρυσι ήμουν πιο πίσω. Τώρα είμαστε πιο κοντά στο βάθρο και δεν ήταν εύκολο. Θα φτάσουμε στην Αργεντινή με τη σωστή δόση επιθετικότητας».