Με τη μικρότερη δυνατή διαφορά κρίθηκε η σημερινή pole position της Moto3, καθώς μόλις ένα χιλιοστό ήταν η διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο!
Το μεγάλο φαβορί για να πάρει την pole ήταν ο Jorge Martin, ωστόσο στο τέλος ήταν αυτός που έμεινε 1χιλ πίσω από τον Niccolo Antonelli.
Ο Ιταλός όμως έκανε το χρόνο του με τη βοήθεια του slipstream στη μεγάλη ευθεία, ενώ ο Martin ήταν μόνος του.
Ο Antonelli έχει ως στόχο να πάρει τη νίκη αύριο, κάτι που είχε καταφέρει στην πίστα του Qatar το 2016.
Τον ίδιο στόχο όμως έχει και ο Jorge Martin, που ήταν αυτός που πέρυσι είχε πάρει τη νίκη στον τελευταίο Αγώνα της Valencia.
Μαζί τους στην πρώτη σειρά ο Gabriel Rodrigo, η καλύτερη KTM σήμερα, ενώ η έκπληξη ήρθε από δυο Ιάπωνες στις θέσεις 4-5.
Ο Ayumu Sasaki είχε μια διαφορά μόλις 5χιλ από τον Kaito Toba, ενώ μαζί τους - στη δεύτερη σειρά - ήταν και ο Bezzecchi που έδειξε δυνατός από τις ΕΔ1.
Μάλιστα ο Bezzecchi - η δεύτερη ΚΤΜ στην πρώτη εξάδα - κράτησε για 1χιλ πίσω του ένα από τα φαβορί για φέτος, τον Aron Canet.
Ο Ισπανός ήταν έβδομος και μπροστά από τον Philipp Oettl, που μαζί με το δίδυμο της Leopard Racing (Dalla Porta-Bastianini) έκλεισαν τη δεκάδα.