• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
7ος Αγώνας - GP Μ.Βρετανίας (Silverstone
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Jerez φιλοξενεί το πρώτο τεστ του WorldSBK 2024!
Ο Gardner ταχύτερος την πρώτη μέρα
Νέα 01/11/2023 - 10:33

Σε μια μέρα που χαρακτηρίστηκε από δύσκολες καιρικές συνθήκες στην Jerez, η πρώτη δοκιμή εκτός σεζόν – που σηματοδοτεί το ξεκίνημα του 2024 - είχε πολλά επιτεύγματα και αποτυχίες μεταξύ των κορυφαίων αναβατών. Ο Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) αναδείχθηκε ως ο ξεχωριστός αναβάτης, δίνοντας ρυθμό με το εντυπωσιακό χρόνο γύρου με 1'39.837s, παρά τον περιορισμένο χρόνο εντός πίστας λόγω βροχής. Ο Michael Ruben Rinaldi (Motocorsa Racing) εξασφάλισε τη δεύτερη θέση με χρόνο γύρου 1'40.034s.

Εν τω μεταξύ, ο Jonathan Rea (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) έκανε το ντεμπούτο του με την Yamaha, εξασφαλίζοντας την τέταρτη θέση. Ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) αντιμετώπισε μια πιο δύσκολη μέρα, έχοντας μια πτώση στη στροφή 13, αλλά κατάφερε να σημειώσει χρόνο γύρου 1'40.564s, κατατάσσοντάς τον στην πέμπτη θέση. Ο νέος του συναθλητής, ο Πρωταθλητής του WorldSSP του 2023, Nicolo Bulega, τερμάτισε όγδοος, εστιάζοντας στην προσαρμογή του στυλ οδήγησης και της διάταξης της νέας μοτοσυκλέτας του.

Παρά τη πτώση του στη στροφή 13, ο Alvaro Bautista κατάφερε να εξασφαλίσει την πέμπτη θέση
Παρά τη πτώση του στη στροφή 13, ο Alvaro Bautista κατάφερε να εξασφαλίσει την πέμπτη θέση


 

Ο Andrea Iannone (Team GoEleven) σηματοδότησε την επιστροφή του στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες με 26 γύρους και χρόνο γύρου 1'41.922s, ενώ ο Axel Bassani (Kawasaki Racing Team WorldSBK) έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα KRT, τερματίζοντας ένατος με χρόνο γύρου 1'41.333s. Ο Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της BMW, σημειώνοντας χρόνο γύρου 1'41.193s, ενώ ο Scott Redding έκανε το ντεμπούτο του με την ανεξάρτητη BMW στολή.


O Jonathan Rea με Yamaha R1
O Jonathan Rea με Yamaha R1

Jonathan Rea | Pata Yamaha Prometeon WorldSBK
 

«Ήταν φανταστικό να κάνεις τους πρώτους γύρους με τη R1 γιατί έχεις πάντα μια προσμονή και ίσως μια προκατάληψη για το πώς θα είναι η μοτοσυκλέτα. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος μέχρι σήμερα το πρωί αλλά μετά έγινα πολύ νευρικός ξαφνικά. Σκεφτόμουν μπορώ να είμαι γρήγορος με τη μοτοσυκλέτα; ή τι θα νιώθω όταν θα κάθομαι στη μοτοσυκλέτα με τη θέση οδήγησης; Ένιωσα άνετα, αλλά η θέση μου φαινόταν περίεργη και δεν μπορούσα να φανταστώ να την οδηγήσω έτσι. Μόλις βγήκα από το pitlane, υπήρχαν πολλά θετικά που μπορούσα να πάρω αμέσως. Κάναμε τρεις εξόδους. Ο καιρός απέχει πολύ από το να είναι τέλειος. Ακόμα και σήμερα το πρωί, σε πολλές στροφές, ήταν γεμάτο βρεγμένα μπαλώματα. Λίγο πριν το μεσημέρι, έβρεχε πολύ και μετά η πίστα ήταν όλη βρεγμένη. Σκεφτήκαμε να διατηρήσουμε τη μοτοσυκλέτα καθαρή και στεγνή για αύριο και να τηρήσουμε το σχέδιο δοκιμής. Ας ελπίσουμε ότι η πίστα μπορεί να στεγνώσει απόψε, ίσως θα είναι αργά το ξεκίνημα αύριο, αλλά είναι επίσης σημαντικό να οδηγηθεί και στο βρεγμένο.»

Ο Michael Ruben Rinaldi εξασφάλισε τη δεύτερη θέση με χρόνο γύρου 1
Ο Michael Ruben Rinaldi εξασφάλισε τη δεύτερη θέση με χρόνο γύρου 1'40.034s στο ντεμπούτο του στη Motocorsa Racing.


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 

 

 

Ο Andrea Iannone συμπλήρωσε 26 γύρους και σημείωσε χρόνο γύρου 1’41.922s, καθώς εστίασε στο να ξαναβρεί την αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα
Ο Andrea Iannone συμπλήρωσε 26 γύρους και σημείωσε χρόνο γύρου 1’41.922s, καθώς εστίασε στο να ξαναβρεί την αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα
Ο Nicolo Bulega τερμάτισε στην όγδοη θέση, γυρίζοντας περίπου επτά δέκατα πιο αργά από τον έμπειρο νέο συναθλητή του Bautista
Ο Nicolo Bulega τερμάτισε στην όγδοη θέση, γυρίζοντας περίπου επτά δέκατα πιο αργά από τον έμπειρο νέο συναθλητή του Bautista
Ο Axel Bassani έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την Kawasaki Racing Team, εξασφαλίζοντας τη δέκατη θέση
Ο Axel Bassani έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την Kawasaki Racing Team, εξασφαλίζοντας τη δέκατη θέση

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK 2η ημέρα δοκιμής στην Jerez

« Προηγούμενο άρθρο

Νέο ρεκόρ στην Buriram για τον J. Martin με τα MICHELIN Power Slick MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
TO GP ΣΤΟ SILVERSTONE ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ
  • ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο JOHANN ZARCO
  • O MARC MARQUEZ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
  • Ο MILLER KAI O OLIVEIRA ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ