O Casey Stoner από την πλευρά του είπε ότι στο Brno βρήκαμε ότι το πρόβλημα ήταν το λάστιχο που θέλει μερικούς γύρους για να δουλέψει όπως πρέπει. «Κάναμε κάτι έξυπνο σήμερα, βάλαμε για ένα γύρο το πρωί στο ζέσταμα, το λάστιχο του αγώνα και έτσι έφυγαν από πάνω τα υλικά που έχει όταν είναι καινούργιο. Έτσι ξεκίνησα πολύ καλά, αλλά δεν πήρα κανένα μεγάλο ρίσκο και δεν πίεζα εκείνη τη στιγμή όπως στο Brno. Ήθελα να κρατήσω μια διαφορά γιατί αν έμπλεκα σε μάχη θα ήταν δύσκολο, λόγω του προβλήματος με το χέρι μου. Φέτος πιέζω λιγότερο, έχω περισσότερη εμπειρία από πέρυσι. Όμως η πτώση δεν έχει σχέση με πίεση, δείτε το γυρολόγιο, δεν ήμουν κοντά στο όριο», είπε ο Αυστραλός που συμπλήρωσε ότι η υπόθεση με το χέρι του είναι λίγο περίπλοκη, αφού ο τραυματισμός έγινε πριν 5 χρόνια και δεν φαίνεται ότι το κόκαλο έχει αναρρώσει. «Δεν θα αλλάξει τίποτε προς το καλύτερο στους επόμενους αγώνες, πρέπει να κάνω εγχείρηση στο τέλος της χρονιάς», είπε στον απεσταλμένο μας Δημήτρη Διατσίδη λίγο μετά το τέλος του αγώνα.
Στον αγώνα τώρα η απόδοση του Jorge Lorenzo με την 2η εργοστασιακή Yamaha που φοράει Michelin, ήταν πολύ καλή και η 2η θέση κάτι που του άξιζε. Η μεγάλη έκπληξη ήταν η 3η θέση του Toni Elias με την δορυφορική Ducati, που μετά τη 2η θέση στο Brno, επιβεβαίωσε ότι έχει καταλάβει τον τρόπο που πρέπει να οδηγείται αυτή η μοτοσυκλέτα και μάλιστα άντεξε στην πίεση του Dani Pedrosa με την Honda του, που φόρεσε για τελευταία φορά Michelin, αφού αμέσως μετά τον αγώνα ανακοινώθηκε το αναμενόμενο διαζύγιο (πριν το τέλος της χρονιάς) με την γαλλική εταιρία ελαστικών.
O Chris Vermeulen με την Suzuki τερμάτισαν στην 5η θέση, πίσω από το μικρόσωμο Ισπανό. Ο Αυστραλός οδηγός έκανε κακή εκκίνηση και χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ για ένα καλό αποτέλεσμα. Ο ομόσταυλός του Loris Capirossi τερμάτισε 7ος στον 277ο αγώνα της καριέρας του, που τον έκανε τον εμπειρότερο οδηγό της ιστορίας. Ανάμεσα στις δύο γαλάζιες μοτοσυκλέτες βρέθηκε ο Βρετανός James Toseland με την Yamaha Tech3 σε ένα καλό αποτέλεσμα, μετά από σκληρές μάχες. Dovizioso, Melandri, Edwards έκλεισαν την πρώτη δεκάδα.