Ο Kohta Nozane κλήθηκε την τελευταία στιγμή να αντικαταστήσει τον Jonas Folger στο GP του Motegi αυτό το Σ/Κ.
Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Ιάπωνα δοκιμαστή της Yamaha να κάνει εξαιρετική εμφάνιση και να κάνει τον 13ο χρόνο στο βρεγμένο.
Ο Nozane σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:56.453 και ήταν μόλις 18χιλ πιο αργός από τον Valentino Rossi και 1.5’’ πίσω από τον πρωτοπόρο Andrea Dovizioso.
Ήταν μια εμφάνιση που κέρδισε τα κολακευτικά σχόλια πολλών, με τον Valentino Rossi να λέει για τον Ιάπωνα:
«Είναι πολύ καλός και πολύ γρήγορος. Τον ακολούθησα στην αρχή και είναι γρήγορος. Έχει εμπειρία με την Μ1».
«Νομίζω όμως ότι δεν την έχει οδηγήσει από τον Μάρτιο, ενώ είναι και πολύ νέος (σ.σ. είναι 21χρ). Νομίζω θα είναι ένας καλός Ιάπωνας οδηγός στο MotoGP».