Ο Sylvain Guintoli απέκτησε το ψυχολογικό πλεονέκτημα λίγες ώρες πριν την αποφασιστικής σημασίας Superpole, παίρνοντας την πρώτη θέση στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά στην πίστα του Magny-Cours.
Ο Γάλλος αναβάτης σκαρφάλωσε στην κορυφή της λίστας με τους χρόνους πέντε λεπτά πριν από το τέλος και με χρόνο στο 1:37.594 άφησε σχεδόν δυο δέκατα πίσω του τον πλησιέστερο αντίπαλό του.
Αυτός ήταν ο Davide Giugliano, ο οποίος κράτησε τη δεύτερη θέση μέχρι το τέλος ενώ οι Marco Melandri, Tom Sykes και Jonathan Rea έπεσαν και αυτοί κάτω από το όριο του 1:38, καθώς οι χρόνοι βελτιώθηκαν λίγο πριν την απογευματινή Superpole.
Ο Eugene Laverty βελτιώθηκε ελάχιστα σε σχέση με χτες, όταν είχε πάρει τη δεύτερη θέση στις ΕΔ2 και η έκτη θέση ήταν το καλύτερο που μπορούσε σήμερα, ενώ ο Leon Haslam - που πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα εκτός δεκάδας - κατάφερε να ανέβει στην έβδομη θέση!
Τα προβλήματα για τον Loris Baz συνεχίστηκαν και σήμερα. Ο Γάλλος δυσκολεύεται μέσα στην πατρίδα του και δεν κατάφερε να περάσει απευθείας στο δεύτερο σκέλος της Superpole, όντας 11ος σήμερα το πρωί. Πιο πάνω του οι Alex Lowes, ο εντυπωσιακός Xavi Fores (έκτακτη συμμετοχή με Ducati Panigale) και ο Chaz Davies.
Στην EVO, ο Niccolo Canepa ήταν και πάλι ταχύτερος στην 14η θέση, μπροστά από τον David Salom, ενώ οι Sylvain Barrier, Sheridan Morais και Fabian Foret ακολούθησαν.